ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Σύλληψη δύο αλλοδαπών, μελών σπείρας ληστών, στο Νέο Κόσμο


Έβαζαν στο στόχαστρο ηλικιωμένους

που έκαναν αναλήψεις μετρητών

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Νέου Κόσμου, σπείρα που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, οι οποίoi λίγο νωρίτερα είχαν κάνει αναλήψεις χρηματικών ποσών από Τράπεζες.

Ειδικότερα συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο Νέο Κόσμο, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Γκάνας και Γκάμπιας, ηλικίας 30 και 25 ετών αντίστοιχα μέλη της σπείρας. Οι δύο αλλοδαποί λίγο πριν τη σύλληψή τους είχαν εντοπίσει 81χρονο ημεδαπό να κάνει ανάληψη χρηματικού ποσού 1.000 ευρώ από Υποκατάστημα Τράπεζας στην Λ. Συγγρού, τον ακολούθησαν και όταν αυτός εισήλθε στο εσωτερικό της πολυκατοικίας που διέμενε του επιτέθηκαν και με χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν τα χρήματα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η σπείρα από τετραμήνου περίπου παρακολουθούσε συστηματικά Τραπεζικά Υποκαταστήματα και εντόπιζε ηλικιωμένα άτομα που έκαναν ανάληψη χρημάτων. Στη συνέχεια τα ακολουθούσε μέχρι το εσωτερικό της πολυκατοικίας που διέμεναν και με τη χρήση σωματικής βίας τους αφαιρούσαν τα χρήματα.
Όπως εξακριβώθηκε η σπείρα έχει διαπράξει, κατά το τελευταίο τετράμηνο, με την ίδια μέθοδο δράσης 9 ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στις περιοχές Ν. Κόσμου, Κυψέλης και Αγίου Παντελεήμονα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.


ΠΗΓΗ   www.xtypos.eu

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια