ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΣΤΑΘΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ: ΜΕΛΗΜΑ ΜΑΣ ΟΙ ΑΡΤΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ !!!

Το τελευταίο διάστημα βομβαρδιζόμαστε από ειδήσεις που αφορούν κατά κύριο λόγο τα οικονομικά της χώρας, της πόλης μας, τα προσωπικά μας. Ειδήσεις οι οποίες μας δημιουργούν άγχος και ανασφάλεια για το σήμερα αλλά κυρίως για το αύριο.
Παρά τη δύσκολη συγκυρία με αισιοδοξία και σιγουριά φαίνεται να αντιμετωπίζει το σήμερα και να σχεδιάζει το αύριο η δημοτική αρχή του Δήμου Γλυφάδας καθώς όπως μας δήλωσε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Στ. Γεωργούλας «ο Δήμος είναι ένας διοικητικός οργανισμός, με πραγματικό προϋπολογισμό, στόχους, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα  και καθημερινή αποτίμηση δράσεων».

Τον συναντήσαμε στον 4ο Όροφο του Δημαρχείου…

Δημοσιογράφος:   Πόσο καιρό έχετε αναλάβει Αντιδήμαρχος Οικονομικών και τι έχετε να μας πείτε για την πορεία των οικονομικών του Δήμου…
Αντιδήμαρχος Γεωργούλας: Το πρώτο τετράμηνο του έτους που έχω αναλάβει Αντιδήμαρχος Οικονομικών σε συνεργασία με το προσωπικό της Οικονομικής Δ/νσης έχουμε πετύχει αύξηση εσόδων κατά 10% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Η συγκυρία που όλοι βιώνουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολη.  Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη σημερινή κατάσταση και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο επιβάλλεται ως δημοτική αρχή να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αποφάσεις και τις ενέργειες μας. Δεν υπάρχει μαγική συνταγή για την αποτελεσματική διαχείριση των οικονομικών του Δήμου. Η περιστολή δαπανών, η ορθολογική αξιοποίηση και η συνετή διαχείριση των οικονομικών πόρων του, με γνώμονα τη μεγιστοποίηση του αποτελέσματος, προς όφελος των πολιτών, είναι οι βασικοί άξονες της πολιτικής που εφαρμόζουμε από την πρώτη μέρα. Στόχος μου είναι να ενισχύσω από τη συγκεκριμένη θέση αυτή την πολιτική και να μεγιστοποιήσω τα οφέλη για το Δήμο. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής  είναι σήμερα ο Δήμος να έχει μηδενικό δανεισμό  και αποθεματικό περί τα 12.000.000 €.

Δημοσιογράφος: Όλα αυτά που μας λέτε ακούγονται πάρα πολύ ωραία αλλά ο εμπορικός σύλλογος δια στόματος της προέδρου του κυρίας Άννυς Καυκά έκφρασε το παράπονο ότι δεν βοηθιούνται  όσο θα έπρεπε οι δραστηριότητες του Εμπορικού Συλλόγου και αναφέρεται στην περίοδο των Χριστουγέννων και τις Πρωτοχρονιάς όπου ζητήθηκε από το Δήμο Γλυφάδας συμμετοχή στις Δραστηριότητες του Εμπορικού Συλλόγου για να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο στα μαγαζιά που βρίσκονται σε μεγάλη ύφεση την τελευταία τετραετία
Αντιδήμαρχος Γεωργούλας: Το νόμισμα έχει δύο όψεις. Αν και την περίοδο που αναφέρετε δεν ήμουν Αντιδήμαρχος Οικονομικών γνωρίζω πολύ καλά ότι ενώ εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο δαπάνες 18,000 € για τις δραστηριότητες του Εμπορικού Συλλόγου. Η διαδικασία εκταμίευσης της δαπάνης δεν προχώρησε λόγω μη έγκρισης από την Επίτροπο. Ωστόσο θα ήθελα να επισημάνω ότι το τελευταίο διάστημα η κυρία Καυκά αναλώνεται σε δηλώσεις και ενέργειες που δεν εκφράζουν το σύνολο των καταστηματαρχών της Πόλης μας αλλά προσωπικές θέσεις της. Ως δημοτική αρχή στηρίζουμε την τοπική αγορά ενώ η Δημοτική αστυνομία έχει ως προτεραιότητα την πάταξη του παραεμπορίου όχι με λόγια και δηλώσεις εντυπωσιασμού αλλά με εντυπωσιακά στοιχεία που επιβεβαιώνουν όλα όσα αναφέρω.
Σας ευχαριστώ για το βήμα που μου δώσατε στον Αττικό Σφυγμό εύχομαι τα καλύτερα σ εσάς και τους συνεργάτες σας
Δημοσιογράφος: Και εμείς με τη σειρά μας ευχόμαστε τα καλύτερα και μια επιτυχημένη πορεία στον Αντιδημαρχιακό θώκο για τους επόμενους μήνες καλημέρα σας                   


ΥΓ: Mετά τη δημοσίευση της συνέντευξης, που πήραμε από το Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ Στάθη Γεωρργούλα, άμεση ήταν η αντίδραση της Άννυ Καυκά Πρόεδρου του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας, χαρακτηρίζοντας της δηλώσεις του Αντιδημάρχου, που αφορούν το Εμπορικό Σύλλογο ως ψευδής, καθώς κατά τους ισχυρισμούς της το ως άνω ποσό των 18000€, ποτέ δεν συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρά της προσπάθειές της.
Ζητήσαμε τη γνώμη του Αντιδημάρχου κ Στάθη Γεωργούλα για την Αντίδραση της Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας ο οποίος μας απάντησε: «Δεν έχω να προσθέσω ή να αφαιρέσω κάτι από αυτά που είπα»    

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια