ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ «Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο για τη στελέχωση των βρεφονηπιακών σταθμών για το 2014-2015»

 Τα μεγάλα προβλήματα των Παιδικών Σταθμών, η έλλειψη προσωπικού, η εκ περιτροπής λειτουργία τους από τις 16/11/13 που έληξαν οι δίμηνες συμβάσεις, καθώς και η μη νόμιμη απασχόληση σπουδαστών, αποδίδονται «στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που είναι έξω από την ευθύνη του Δήμου». Ακολούθησαν Δελτία Τύπου Δημοτικής Παράταξης που δικαίως

εξέφραζε έντονη διαμαρτυρία, αλλά και νέου υποψήφιου Δημάρχου προφανέστατά για προεκλογικούς λόγους. Που ήταν για παράδειγμα πέρσι με τις κινητοποιήσεις των γονέων, όταν οι Παιδικοί Σταθμοί έμειναν με το μισό προσωπικό στη μέση της χρονιάς;
Με αφορμή όλα αυτά και επι της ουσίας του θέματος, θέλουμε να αναδείξουμε τα παρακάτω:
·      Οι πέντε λειτουργούντες Παιδικοί και Βρεφικοί Σταθμοί στην πόλη μας δεν καλύπτουν τις ανάγκες, για αυτό κάθε χρόνο μένουν εκτός εκατοντάδες παιδιά. Η Δημοτική Αρχή, πέρα από τις εξαγγελίες και τις κατά καιρούς δηλώσεις, δεν κατάφερε να βελτιώσει και να αυξήσει τις υπάρχουσες υποδομές, να εξασφαλίσει μόνιμο προσωπικό και να λειτουργήσει νέους Παιδικούς Σταθμούς.
·      Μεγάλη παράλειψη επίσης της Δημοτικής Αρχής είναι ότι πολύ καθυστερημένα ενδιαφέρθηκε να εντάξει Παιδικούς Σταθμούς στο ΕΣΠΑ. Το έπραξε μόλις φέτος για 60 μόνο παιδιά, όταν άλλοι Δήμοι έχουν εντάξει κατά πολύ μεγαλύτερο  αριθμό και μάλιστα με δωρεάν συμμετοχή των παιδιών.
·      Φυσικά την πρώτη ευθύνη φέρουν οι κυβερνώντες που με τις τεράστιες περικοπές στην χρηματοδότηση προς τους Δήμους (φτάνει πλέον το -70%), την ελαχιστοποίηση των δυνατοτήτων (ουσιαστικά απαγόρευση) πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, την αναλογία 1:5 προσλαμβανόμενους προς συνταξιοδοτούμενους και την μεγάλη καθυστέρηση εγκρίσεων στις προσλήψεις συμβασιούχων οδήγησε τα πράγματα στη σημερινή τραγική πραγματικότητα.
·      Μέρος αυτής της πολιτικής είναι και το νέο φρούτο της ενοικίασης εργαζομένων μέσω ΜΚΟ και το ακόμα νεώτερο με τις ΚΟΙΝΣΕΠ. Οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν ελάχιστα δικαιώματα, αμείβονται πολύ χαμηλά και προσλαμβάνονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ η ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών είναι χαμηλή.
·      Αυτές τις πολιτικές αντί να τις αντιπαλεύει η Δημοτική Αρχή, μαζί με όσους αντιστέκονται, τις εφαρμόζει από τους πρώτους. Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενα Δελτία μας, έχει βάλει ήδη της ΜΚΟ στις Κοινωνικές Υπηρεσίες και πρόσφατα εξασφάλισε απόφαση, κατά πλειοψηφία, του Δημοτικού Συμβουλίου για να συνάψει Προγραμματική Σύμβαση με ΚΟΙΝΣΕΠ. Στον προϋπολογισμό μάλιστα του ΚΑΠΠΑ προβλέπει σχεδόν 1.000.000€ για το σκοπό αυτό. Από το σχέδιο της σύμβασης που παρουσίασε φαίνεται καθαρά ότι αυτή η επιλογή θα στοιχίσει πολύ ακριβά στο Δήμο, με μεγάλο όφελος της ΚΟΙΝΣΕΠ και θα υποβαθμίσει την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.
Από πληροφορίες μας, μέχρι τις 2/12/13 θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης 32 συμβασιούχων (απ’ αυτούς 26 εκπαιδευτικό προσωπικό) με συμβάσεις μέχρι 31/7/14 και επίκειται η έγκριση της σχετικής ανακοίνωσης από το ΑΣΕΠ για ακόμα  18 εργαζόμενους (οι 15 εκπαιδευτικό προσωπικό) που έχουν εξασφαλισθεί μέσω ΕΣΠΑ και για τους οποίους μπορεί να γίνει ανανέωση της σύμβασης για ένα ακόμα χρόνο. Με το προσωπικό αυτό, μαζί με τους υπάρχοντες μόνιμους και αορίστου χρόνου εργαζόμενους, συν μερικές προσλήψεις μίσθωσης έργου μπορεί να βγει η χρονιά 2013 – 2014.
Αξιοποιώντας την εμπειρία και τα συμπεράσματα απ’ όλα τα προαναφερθέντα, η πρότασή μας για άλλη μια φορά είναι:
Από τώρα να αναλάβει πρωτοβουλίες η Δημοτική Αρχή, καλώντας όλες τις δημοτικές δυνάμεις και φορείς να συνδράμουν ώστε μέχρι την έναρξη της νέας χρονιάς 2014 – 2015 :
·      Να ακυρωθεί η πολιτική των περικοπών στις δαπάνες και των απαγορεύσεων στις προσλήψεις και να εξασφαλιστεί το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.
·      Να δημιουργηθούν ένας ή δύο νέοι Παιδικοί και Βρεφικοί Σταθμοί ώστε να καλυφθούν τουλάχιστον οι τρέχουσες ανάγκες.
·      Να ενταχθούν όσο γίνεται περισσότεροι Παιδικοί Σταθμοί στο ΕΣΠΑ.
Το θέμα είναι ευαίσθητο, κοινωνικά πρώτης προτεραιότητας, μας αφορά όλους και όλοι πρέπει να δώσουμε τη μάχη.


Για τις αγορές σας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 ΚΟΡΙΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ COMPUTING LAPTOP - SMARTPHONE SERVICE « Η πίστη στη δουλεία μας και η τεχνογνωσία , μας καθιέρωσαν στα Νότια & όχι μόνο προάστια»  NOV 23 ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ «ΤΟ ΠΡΩΤΟ» ΕΛΛΗΝΙΚΟ –ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ , ΓΛΥΦΑΔΑ, ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ: «Με τα ίδια πάντα παραδοσιακά αγνά υλικά από το 1954» ΚΛΙΝΟΣΤΡΩΜ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια