ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ: ΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Π. ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ


Διαμορφώθηκαν μετά από συζήτηση με τους φορείς της πόλης, αλλά και τους συνδημότες μας

Διεκδικούμε ουσιαστική οικολογική Ανάπτυξη για το π. αεροδρόμιο Ελληνικού

Η αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου πρέπει να είναι το αναπτυξιακό έργο και ηστρατηγική επιλογή μας για το πώς θέλουμε το μέλλον της Ελλάδας. Από την αξιοποίησή του και την ανάπτυξή του πρέπει να υπάρξει σημαντικό κοινωνικό μέρισμα και να προσφέρειπεριβαλλοντική υπεραξία στους κατοίκους όλου του Λεκανοπεδίου. Η αξιοποίησή του πρέπει να αφορά το μέλλον της πόλης μας, των συνδημοτών μας, αλλά και της χώρας μας και όλων των Ελλήνων πολιτών.

Θα πρέπει να είναι μια στρατηγική επένδυση........

Το σχέδιο όμως της ανάπτυξης του Ελληνικού, εκτός από τα ανωτέρω, πρέπει να προϋποθέτει και βιωσιμότητα
Πρόκειται για μια κολοσσιαία επένδυση που θα σημάνει την αλλαγή του περιβαλλοντικού χάρτη της Αθήνας. Θα πρέπει να είναι μια βιώσιμη ανάπτυξη που ταυτόχρονα θα διασφαλίσει το Εθνικό Δημόσιο συμφέρον.

Είναι έργο εθνικό και όχι κυβερνητικό. Μας αφορά όλους και κυρίως τις επερχόμενες γενιές και πρέπει να τοποθετηθούμε με ειλικρίνεια με βάση το κριτήριο αυτό.

Και το βασικότερο όλων, το καίριο σημείο της διαδικασίας αξιοποίησης που θα ακολουθηθεί θα πρέπει να είναι ηδιαφάνεια αλλά και η ειλικρίνεια απέναντι στους πολίτες.

Οι αποφάσεις που θα ληφθούν για τον χώρο του π. αεροδρομίου πρέπει να εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον και τουςεθνικούς στρατηγικούς στόχους μακροπρόθεσμα, σε βάθος χρόνου και να μην ταυτιστούν με την παρούσα οικονομική συγκυρία και την εξυπηρέτηση άμεσων δημοσιονομικών στόχων....
  
Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης σήμερα

Στις πολύ δύσκολες μέρες που περνάμε, η Αυτοδιοίκηση οφείλει να δώσει τη δική της απάντηση για διέξοδο από την κρίση, με εναλλακτικές προτάσεις και δράσεις που θα συμβάλλουν ενεργά στην ανασύνταξη και ανάπτυξη της χώρας. Οφείλει, παρά τις αντιξοότητες, να λειτουργήσει ως πρωταγωνιστής της ανασυγκρότησης του τόπου. Οφείλει να εγκαταλείψει κάθε οπισθοδρομική νοοτροπία της και να αναλάβει γενναίες πρωτοβουλίες πρωτοστατώντας, στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης των δήμων, με έμφαση τη φιλική προς το περιβάλλον ανάπτυξη με προσέλκυση κατάλληλων επενδύσεων και ιδιαίτερα, την αντιμετώπιση της απίστευτα υψηλής ανεργίας που πλήττει κυρίως τους νέους μας, το πιο παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας.

Οι προτάσεις μας για την αξιοποίηση του π. αεροδρομίου

1) Δημιουργία μεγάλου θεματικού πάρκου με ήπιες και φιλικές με το περιβάλλον κατασκευές αναψυχής, παιχνιδιού κλπ. καθώς και δημιουργία ενός θαλάσσιου πάρκου – ενυδρείου.

2) Οι χώροι πρασίνου και οι ελεύθεροι χώροι πρέπει να ανέρχονται στο 75% τουλάχιστον της συνολικής έκτασης με σαφή διαχωρισμό του ποσοστού που αφορά στους χώρους πρασίνου από αυτό που αφορά στους ελεύθερους χώρους και σαφέσαστα να δοθεί μεγαλύτερο ποσοστό για τους χώρους πρασίνου. Στην έκταση που θα περιλαμβάνει το πράσινο, τις λίμνες κ.λ.π. οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαμβάνουν περιπάτους πεζοί ή με ποδήλατο.

3)Εξασφάλιση αντισταθμιστικών από τα έσοδα του πάρκου για τους δήμους της περιοχής, χρήματα που θα μπορούν να χρηματοδοτήσουν κάθε χρόνο κοινωνικές δράσεις και τοπικά αναπτυξιακά έργα. Η κατανομή των εσόδων προτείνεται να γίνει με βάση το χωρικό ποσοστό του κάθε Δήμου στο Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού. Επισημαίνεται ότι διοικητικά, ο ενιαίος χώρος ανήκει, στο μεγαλύτερο μέρος στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης και κατά ένα σημαντικά μικρότερο μέρος στους Δήμους Γλυφάδας και Αλίμου.

4) Προσέλκυση, ενός μεγάλου ρεύματος επισκεπτών που θα συμβάλει στην αύξηση του τουρισμού και θα δημιουργήσεισυνθήκες ουσιαστικής αναβάθμισης και διεύρυνσης της αγοράς της ευρύτερης περιοχής, των ξενοδοχείων, των καταστημάτων, αλλά και των πάσης φύσεως ακινήτων.

5) Τη δημιουργία θέσεων εργασίας με προοπτική μείωσης της γενικής ανεργίας, αλλά και τη δυνατότητα στη δημοτική αρχή να απαιτήσει και να εξασφαλίσει ένα μεγάλο ποσοστό των θέσεων αυτών να καλυφθεί από δημότες του δήμου μας.

6) Δημιουργία πανεπιστημιακών τεχνολογικών ιδρυμάτων και ερευνητικών εργαστηρίων.

7) Δημιουργία ενός νοσοκομείου που θα εξυπηρετήσει την ευρύτερη περιοχή, με δεδομένο ότι στα Νότια Προάστια υπάρχει έλλειψη νοσοκομειακών μονάδων και ιδιαίτερα τη δημιουργία ενός παιδιατρικού νοσοκομείου αλλά και υποδομών Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

8) Δημιουργία μουσειακών χώρων, στις ήδη υπάρχουσες υποδομές, με θέμα το περιβάλλον και δημιουργία ενός αρχαιολογικού μουσείου Ελληνικού που θα στεγάσει και θα αναδείξει όχι μόνο τα τοπικά αρχαιολογικά ακίνητα ευρήματα, αλλά και τα κινητά, όπως επιγραφικές μαρτυρίες που σήμερα φιλοξενούνται στο μουσείο του Πειραιά. Ευρήματα σημαντικά για την ταυτότητα της περιοχής που θα αποτελέσουν το έναυσμα για τη δημιουργία ενός μεγάλου αρχαιολογικού περιπάτου με σημείο εκκίνησης το χώρο του τραμ και τερματισμό στο ακρωτήρι του Αγίου Κοσμά.

9) Δημιουργία ενός συνεδριακού και εκθεσιακού κέντρουκτιρίου συναυλιών και ψηφιακής βιβλιοθήκης τα οποία θα δώσουν μια πνευματική νότα σε όλο το λεκανοπέδιο.

10) Επαναχρησιμοποίηση των υπαρχόντων κτιριακών υποδομών μετά από παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού και μετατροπής τους σε Πράσινα και βιοκλιματικά κτίρια.

11) Χωροθέτηση σε συγκεκριμένο χώρο περιοχής όπου θα στεγάσει κτίρια Πολιτικής Διοίκησης (Δημαρχείο) καιυποδομές για πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις με ταυτόχρονη στέγαση των πολιτιστικών συλλόγων που είναι ήδη στην περιοχή, όπως είναι η Ένωση Ποντίων Σουρμένων και ο Σύλλογος Κρητών Ελληνικού.

Η δημοτική αρχή υποχρεούται να διαπραγματευθεί την παραμονή όλων των φορέων στους χώρους που τους έχουν παραχωρηθεί, ή την παραχώρηση άλλων ισοδύναμων χώρων.

Δηλώνουμε ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι:
1.   Στο ξεπούλημα του π. αεροδρομίου, στην οικοπεδοποίηση και τσιμεντοποίησή του με κατασκευή μάλιστα πολυωρόφων κτιρίων.
2.   Στη δημιουργία καζίνο.
3.   Στη δημιουργία χώρων νεκροταφείων, χώρων συγκέντρωσης, επεξεργασίας και ανακύκλωσης απορριμμάτων.
4.   Στην εκδίωξη των φορέων που στεγάζονται στον π. αεροδρόμιο και θα αντιταχθούμε στην όποια ενέργεια που θα έχει για στόχο την έξωση τους.
5.   Στην επιχωμάτωση του παραλιακού μετώπου.

Διεκδικούμε και απαιτούμε

Μια ουσιαστική ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ στο π. αεροδρόμιο με παράλληλη δημιουργία πάρκου, πρασίνου και θέσεων εργασίας ώστε να ωφεληθούν μακροπρόθεσμα οι δημότες μας και όλοι οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου.

Κρίνεται απαραίτητο τόσο οι τοπικές κοινωνίες όσο και όλοι οι φορείς να συμμετέχουν ενεργά και να αποφασίσουν από κοινού για το μέλλον αυτής της έκτασης μιας και η αξιοποίηση του π. αεροδρομίου αποτελεί έργο πνοής και ζωής για την κοινωνία και τον τόπο μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ


Για τις αγορές σας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 πηγη πηγη πηγη

ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ























ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια