ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Πονοκέφαλο στα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης φέρνει η αποτυχία του μέτρου της διαδημοτικής κινητικότητας που αφορά 6.000 υπαλλήλους.



 Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, πολλοί υπάλληλοι αρνούνται να απογραφούν και πολλοί δήμαρχοι αρνούνται να δώσουν οικονομικά στοιχεία για τους ισολογισμούς, προκειμένου να κριθεί ποιες δημοτικές επιχειρήσεις είναι ελλειμματικές και επομένως πρέπει να κλείσουν. Επίσης, αρνούνται να δώσουν στοιχεία για το πλεονάζον προσωπικό προκειμένου να μετακινηθούν υπάλληλοι σε άλλους δήμους.
Το θέμα αυτό αναδεικνύει σήμερα σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της η «Ελευθεροτυπία» και συζητείται ήδη έντονα στο εσωτερικό των συναρμόδιων υπουργείων γιατί η διαδημοτική κινητικότητα έχει ανακοινωθεί στηνΤρόικα ως διαδικασία που θα ολοκληρωθεί σύντομα. Οπως όλα δείχνουν, οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου ενθαρρύνουν δημάρχους που θέλουν να επανεκλεγούν σε επίδειξη ανυπακοής και άλλους που θέλουν να εγκαταλείψουν τα κοινά να προστατεύουν την εικόνα που θα αφήσουν στο προσωπικό με το οποίο συνεργάστηκαν τα τελευταία χρόνια. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι, όπως μας μεταφέρουν αυτοδιοικητικές πηγές, αρκετοί δημοτικοί υπάλληλοι δεν συμμορφώνονται γνωρίζοντας ότι ακριβώς λόγω των επερχόμενωνεκλογών ΟΤΑ δεν πρόκειται να υποστούν κυρώσεις. Υπάρχει, δηλαδή, ένα άτυπο μορατόριουμ μεταξύ αιρετών και εργαζομένων, το οποίο, δικαιολογημένα, προβληματίζει την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Για τις αγορές σας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 πηγη πηγη πηγη

ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ























ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια