ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ: ΚΡΙΣΙΜΟ 48ΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ




Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Καταλυτικής σημασίας θα είναι η σημερινή και η αυριανή ημέρα για τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της έκτασης των 6,2 χιλιάδων στρεμμάτων, με το ενδεχόμενο να παραταθεί η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών, που ολοκληρώνεται την Πέμπτη, να είναι ανοιχτό.



Όπως έχει αναφέρει το capital.gr, προϋπόθεση για να υποβάλουν προσφορές τα ενδιαφερόμενα σχήματα, δηλαδή η Lamda Development, η ισραηλινή Elbit και η βρετανική London & Regional Properties είναι η έκδοση της πράξης υπουργικού Συμβουλίου. Η πράξη έγινε απαραίτητη με την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που καθιστά το Δημόσιο συνυπεύθυνο με το Ταμείο Αποκρατικοποίησεων στην αξιοποίηση κρατικών περιουσιακών στοιχείων.

Με άλλα λόγια, παρότι το έργο του Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων,  ως προς τη φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών, έχει ολοκληρωθεί, το Δημόσιο δεν έχει μέχρι στιγμής πραγματοποιήσει τα απαραίτητα. Δεν έχει, δηλαδή, εκδώσει την πράξη του υπουργικού συμβουλίου που θα οδηγήσει στην υποβολή δεσμευτικών προσφορών την Πέμπτη.

Ως αποτέλεσμα, στο «παρά πέντε» της ανακοινωθείσας προθεσμίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών, οι επενδυτές δεν γνωρίζουν εάν θα είναι σε θέση να καταθέσουν τις δεσμευτικές προσφορές, ώστε να εξεταστεί, στη συνέχεια, εάν οι υποψήφιοι διαθέτουν την απαιτούμενη κεφαλαιακή επάρκεια.

Τα σχέδια για την αξιοποίηση του Ελληνικού προβλέπουν την υλοποίηση πάρκου 2.000 στρεμμάτων, την υλοποίηση ξενοδοχειακών μονάδων, πολυτελών κατοικιών, καζίνο, συνεδριακού κέντρου και την ανάπτυξη γραφειακών χρήσεων.

Έχει υπολογιστεί ότι θα επενδυθούν έως και 10 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της αξιοποίησης της έκτασης, ενώ εκτιμάται ότι κατά την περίοδο της κατασκευής θα δημιουργηθούν 15 χιλιάδες θέσεις εργασίας και 50.000 θέσεις εργασίας όταν το project ολοκληρωθεί.

Ας σημειωθεί ότι την Πέμπτη ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης θα διοργανώσει εκδήλωση στο δημαρχείο της περιοχής με τίτλο «το Ελληνικό δεν πωλείται» με βασικούς ομιλητές τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές του κόμματος Ρένα Δούρου και Νάντια Βαλαβάνη.




Για τις αγορές σας ΚΛΙΚ ΕΔΩ
 πηγη πηγη πηγη

ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ



































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια