ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΩΝΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η ανταπόκριση των Ηλιουπολιτών στην πρόσκληση της Αργυρώς Πίκουλα στην τριθεματική εκδήλωση, που διοργάνωσε η Ιωνική Πολιτιστική Στέγη Ηλιούπολης την Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014. Στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού αναψυκτηρίου στο άλσος Δ. Κιντής, παρουσία του Αρχιμανδρίτη Διονυσίου και Σεραφείμ, η πρόεδρος του Συλλόγου συνδύασε την ετήσια κοπή της Βασιλόπιτας με ενημερωτική εσπερίδα για το ευαίσθητο θέμα της Δωρεάς Οργάνων και τη διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας για τα παιδιά.


Εκφράζοντας τις ευχαριστίες της, αλλά και τη συγκίνησή της για την προσέλευση του κοινού, η κα. Πίκουλα τόνισε: «Με τις θερμότερες ευχές για μία Νέα Καλή Χρονιά, ο πολιτιστικός μας σύλλογος στέλνει μήνυμα ανθρωπιάς και αγάπης για την ύψιστη πράξη αλληλεγγύης και μεγαλοψυχίας: τη Δωρεά Οργάνων. Μια απόφαση μείζονος ηθικής αξίας, μια βαθύτατα ανθρώπινη πράξη, ένα ανεκτίμητο Δώρο Ζωής σε ανθρώπους, που αγωνιούν για τη ζωή τους και που θέλουν να συνεχίσουν να ζουν. Και καθώς η κρίση που βιώνουμε – ίσως όχι μόνο τα τέσσερα τελευταία χρόνια, αλλά πολύ περισσότερα – δεν είναι μόνο οικονομική, μα πρωτίστως κρίση αξιών, η Ιωνική Στέγη, εκ των μακροβιότερων πολιτιστικών συλλόγων στο Δήμο μας, έχει χρέος να κατευθύνει, στο βαθμό που δύναται, τους νέους ανθρώπους στην προσπάθεια αναβίωσης των πολλών χαμένων αξιών μας. Και το κάνουμε. Γιατί πιστεύουμε στη δύναμη των νέων ανθρώπων. Γιατί ανέκαθεν, ο πολιτισμός και οι αγωγοί του, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, βοηθούσαν σημαντικά τόσο στη συνοχή της κοινωνίας, όσο και στη διατήρηση και μεταλαμπάδευση των αξιών, των ιδανικών και των παραδόσεων. Και γιατί δεν είναι μόνο η Ιστορία που πρέπει να σωθεί. Πρέπει να σώσουμε και το μέλλον»!
   
Κεντρικός ομιλητής της εσπερίδας ήταν ο Δρ. Πέτρος Σφυράκης, καρδιοχειρουργός του Ωνασείου και επικεφαλής της Ομάδας Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς. Με τη χρήση διαφανειών, ο Δρ. Σφυράκης ανέλυσε το θέμα με στοιχεία για τη χώρα μας και το εξωτερικό. Όπως ο ίδιος εξήγησε, για τη δωρεά και λήψη οργάνων από οποιαδήποτε δότη, επιβάλλονται ιδιαίτερα αυστηρά πρωτόκολλα, που να επιβεβαιώνουν πέραν πάσης αμφιβολίας τον εγκεφαλικό/κλινικό θάνατο του δότη και το σώμα με τα όργανα να χρειάζεται μηχανική υποστήριξη για να λειτουργήσει για μικρό χρονικό διάστημα. Από κάθε δότη μπορούν να ληφθούν και να χρησιμοποιηθούν συνολικά 12 όργανα και ιστοί για ίσο αριθμό ληπτών. Από τα όργανα αυτά ουσιαστικά μπορεί να δοθεί μια νέα ζωή σε 7 διαφορετικούς ανθρώπους. Ο λήπτης μοσχεύματος μπορεί να υπολογίζει σε φυσιολογική ζωή, να εργαστεί, ακόμη και να δημιουργήσει οικογένεια, αφού το προσδόκιμο και η ποιότητα ζωής είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

Με την επισήμανση, ότι στην Ελλάδα, τα ποσοστά δωρεάς οργάνων είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, ενώ η επιτυχία στις μεταμοσχεύσεις βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα αναδεικνύοντας το επίπεδο της ιατρικής στην Ελλάδα, ο Δρ. Σφυράκης τόνισε: «Είναι σημαντικό να κατανοήσουν όλοι, ότι η δωρεά οργάνων είναι προσφορά αγάπης και προσφορά ζωής, όπως ακριβώς έκανε ο ίδιος ο Χριστός, που προσέφερε αγάπη και ζωή στην επίγεια διαδρομή του».

Της εκδήλωσης προηγήθηκε η τρίωρη διοργάνωση Εθελοντικής Αιμοδοσίας – Προσφορά Ζωής και Αγάπης για τα παιδιά – που διοργάνωσε το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Και εδώ, η προσέλευση του κοινού, κυρίως όμως των νέων ανθρώπων, ήταν ιδιαιτέρως συγκινητική αποδεικνύοντας πως η νέα γενιά διαθέτει και τη βούληση, αλλά και τη δύναμη να διαμορφώσει μία διαφορετική κοινωνία αξιών δείχνοντας το δρόμο στους μικρότερους, αλλά και στους μεγαλύτερους.  

Η διενέργεια της εθελοντικής αιμοδοσίας τέθηκε υπό την ευγενική χορηγία της εθελόντριας συμπολίτισσάς μας Βασιλικής Καΐρη, στην οποία η Ιωνική Πολιτιστική Στέγη απένειμε τιμητική πλακέτα για το αξιόλογο κοινωνικό της έργο.

Την εκδήλωση πλαισίωσε καλλιτεχνικά το πολυμελές χορευτικό τμήμα της Ιωνικής Στέγης, με τους νέους και τις νέες να δίνουν για μία ακόμη φορά το δικό τους τόνο χαράς!


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ   


Για τις αγορές σας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 πηγη+ πηγη πηγη



ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

































ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ    










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια