ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΓΛΥΦΑΔΑ: «ΤΑΚΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ



Συντονιστικό Συμβούλιο της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Γλυφάδας «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», αποφάσισε ομόφωνα στις 15/12/13 να συγκαλέσει, σύμφωνα με τα άρθρα 11 και 12 του Καταστατικού της το 5ο Τακτικό Οργανωτικό Συνέδριο. Η πραγματοποίησή του ορίστηκε την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014 και ώρα 6.00μ.μ. στο Κινηματοθέατρο ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ (Α. Ρωμυλίας & Γ. Γεννηματά – Γλυφάδα), με θέματα:


1.   Απολογισμός πεπραγμένων – Οικονομικός απολογισμός και έγκρισή τους.
2.   Ψήφιση Προγράμματος Δράσης και Πολιτικής Απόφασης
3.   Επικαιροποίηση Δημοτικού Προγράμματος.
4. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και ορισμός χρόνου εκλογών για την ανάδειξη του Προέδρου, των μελών του Συντονιστικού Συμβουλίου, των μελών του Ελεγκτικού Σώματος, του υποψήφιου Δημάρχου και του 50% των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων, σύμφωνα με τα άρθρα 22, 23 και 24 του καταστατικού.
Δικαίωμα συμμετοχής, σύμφωνα με τα άρθρα 5, 6 και 22 του Καταστατικού, έχουν όλα τα ταμιακά εντάξει μέλη, ενώ υποψηφιότητες μπορεί να υποβάλλονται στην Εφορευτική Επιτροπή κατά την διεξαγωγή του Συνεδρίου και μέχρι την ημερομηνία που θα οριστεί απ’ αυτό. Η ετήσια συνδρομή, λόγω της οικονομικής κρίσης, θα προταθεί από την Εκτελεστική Γραμματεία να μειωθεί εκ νέου από 15€ σε 10€ για τα μέλη, ενώ για τα υπόλοιπα μέλη της ίδια οικογένειας από 10€ σε 5€ το καθένα. Στο Συνέδριο θα προσκληθούν να παρευρεθούν εκπρόσωποι φορέων, προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, ενώ μπορεί να το παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος κάτοικος της πόλης μας.
Το Συνέδριο, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Καταστατικού, βρίσκεται σε απαρτία όταν συμμετέχουν σ’ αυτό το 1/3 των ταμιακά εντάξει μελών. Εάν αυτό δεν συμβεί, τότε επαναλαμβάνεται την τετάρτη 26/3/14 την ίδια ώρα, στον ίδιο τόπο, με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης και βρίσκεται σε απαρτία με όσα ταμιακά εντάξει μέλη είναι παρόντα.
Αγαπητές φίλες και Αγαπητοί φίλοι
Το Συνέδριό μας πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη για την πατρίδα μας, αλλά και για την πορεία του Δήμου μας, περίοδο. Η οικονομική κρίση και η εφαρμοζόμενη πολιτική των μνημονίων έχουν γονατίσει την κοινωνά, ενώ ένα απ’ τα μεγαλύτερα θύματά τους είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι περικοπές των κρατικών πόρων που της αναλογούν φτάνουν έως και 70% και η αυτοτέλειά της συρρικνώνεται, με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και τις αλλεπάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις να την μετατρέψουν σε κρατικό διεκπεραιωτή.
Το Συνέδριό μας όμως πραγματοποιείται και 2,5 μήνες πριν τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, που πλέον διενεργούνται μαζί με τις Ευρωεκλογές, μέσα σ’ ένα σύνθετο πολιτικά τοπίο, με πιθανές ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις. Ταυτόχρονα, η Δημοτική Αρχή της πόλης, με τις μικρές δυνατότητές της, την πλήρη υποταγή της στην κυβερνητική πολιτική και τις ζημιογόνες για το Δήμο επιλογές της, έχει βαλτώσει τα δημοτικά μας πράγματα.
Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια η μαζική συμμετοχή μας στο Συνέδριο, ο δημιουργικός μας διάλογος και οι συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες και αποφάσεις, είναι όπλα δυνατά που μας δίνουν μια μεγάλη ευκαιρία να δυναμώσουμε τις γραμμές μας και να δώσουμε νικηφόρα τη μάχη. Σύνθημά μας είναι Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΩΤΑ – ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ. Σήμερα παρά ποτέ η πόλη μας έχει ανάγκη την αναζωογονητική ενέργεια της δικής μας γνήσιας και πραγματικά ανεξάρτητης πρωτοβουλίας πολιτών.

Με εκτίμηση
Για το Συντονιστικό Συμβούλιο

            της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

 «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»
Η Πρόεδρος
Αθηνά Λυγνού


Για τις αγορές σας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 πηγη πηγη πηγη

ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια