ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΕΛΛΗΝΙΚΟ- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ: «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ….»

Μεταρρύθμιση στην υγεία με ψέματα δεν γίνεται
«Και κερατάδες και δαρμένοι» λέει ο σοφός λαός.   Σε αυτό το απλοϊκό συμπέρασμα καταλήγει κάποιος που παρακολουθεί με καθαρό μυαλό την δημόσια συζήτηση που προσπαθούν να προκαλέσουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, και οι πολίτες που τους συμπαραστέκονται, για την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ και με την μεταμόρφωση του σε ΠΕΔΥ.  

Ο Υπουργός Υγείας όμως, όπως τακτικά κάνει, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να διαστρεβλώσει την αλήθεια για τα όσα συμβαίνουν στον ΕΟΠΥΥ και γενικά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Εμείς όπως πάντα θα αναφερθούμε με στοιχεία και θα αποδείξουμε ότι ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης ψεύδεται συστηματικά και ασύστολα όλο αυτό το τελευταίο διάστημα.
1)     Ο Υπουργός Υγείας αναφέρει συνέχεια τις τελευταίες μέρες ότι αναγκάστηκε να πάρει το μέτρο κλεισίματος για ένα μήνα των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ γιατί οι γιατροί και το διοικητικό προσωπικό απεργούν.  Αυτό είναι ΨΕΜΑ για τον απλό λόγο ότι ήδη από τις 23/09/2013 έχει προαναγγείλει σε δημοσιογράφους ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξει διάστημα που δεν θα υπάρχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για τους ασφαλισμένους (κάτι που την επόμενη ημέρα προσπάθησε να «διασκεδάσει» λέγοντας «Δεν θα υπάρξει διάστημα χωρίς πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας»).  Τι τελικά ισχύει;  Γιατί είτε με την μία είτε με την άλλη εκδοχή έχει διαψευστεί!  Τελικά αυτό που είχε ανακοινώσει – εμμέσως πλην σαφώς – έγινε!
2)      Την Τρίτη 18/02/2014 σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή είπε ότι ήδη κάποιοι ανασφάλιστοι γίνονται δεκτοί στον Εθνικό Σύστημα Υγείας και έδωσε το παράδειγμα των ινσουλινοθεραπευόμενων που ήδη λαμβάνουν τις ινσουλίνες τους από τα νοσοκομεία.  Λέει ΨΕΜΜΑΤΑ όμως γιατί αυτό πολύ απλά ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.  Οι ανασφάλιστοι διαβητικοί έχουν αφεθεί στην τύχη τους και ουσιαστικά όσοι δεν έχουν να αγοράσουν τις ινσουλίνες τους και τα αναλώσιμα (ταινίες σακχάρου) υποφέρουν έναν αργό και βασανιστικό θάνατο!
3)      Στην ίδια πρωινή τηλεοπτική εκπομπή είπε επί λέξη ότι όλοι οι ανασφάλιστοι πολίτες θα γίνονται δεκτοί στο ΠΕΔΥ και θα μπορούν να εξετάζονται από τους γιατρούς και να κάνουν τις εξετάσεις τους (για φάρμακα ούτε κουβέντα).  Εμείς διαβάσαμε με προσοχή όλο τον Νόμο 4238 και συγκεκριμένα τοΦΕΚ με αριθμό 38 (17/02/2014) και δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά σε ανασφάλιστους πολίτες.
Συγκεκριμένα το Άρθρο 8 αναφέρει:
Σκοπός του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας είναι:
α) Η αγορά υπηρεσιών υγείας για τους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους, καθώς και για τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, των μεταφερθέντων φορέων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του Οργανισμού, ο οποίος έχει εγκριθεί με την υπ’ αριθμ. Φ. 90380/25916/3294 (Β΄2456), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει κάθε φορά.
Η μοναδική υπόνοια ότι μπορεί να ανοίξει το ΠΕΔΥ στους ανασφάλιστους είναι στο άρθρο 1 και συγκεκριμένα:
Οι υπηρεσίες Π.Φ.Υ. παρέχονται ισότιμα σε κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από την οικονομική, κοινωνική, επαγγελματική, ασφαλιστική του κατάσταση και τον τόπο κατοικίας του, μέσα από ένα καθολικό, ενιαίο και αποκεντρωμένο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.), που οργανώνεται και λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος.
Χωρίς όμως να εξηγείται πουθενά στον νόμο τι σημαίνει ΠΡΑΚΤΙΚΑ για τον ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ασθενή το «ανεξάρτητα από την οικονομική, κοινωνική, επαγγελματική, ασφαλιστική του κατάσταση και τον τόπο κατοικίας του».  Φυσικά ο Υπουργός μπορεί να εννοεί ότι οι ανασφάλιστοι θα τύχουν κλινικής εξέτασης (από τους γιατρούς του ΠΕΔΥ) και ΔΕΝ θα τους παρέχονται εργαστηριακές εξετάσεις ή φάρμακα.  Και πάλι όμως σημαίνει ότι παραποιεί την αλήθεια αφού οι ανασφάλιστοι πολίτες θα τύχουναποσπασματικής βοήθειας που θα τους βοηθήσει ελάχιστα (όπως έγινε με το voucher υγείας).  Εάν βάλουμε στην εξίσωση και το πλαφόν για τα φάρμακα που έχει ο κάθε συμβεβλημένος γιατρός τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για τους ασφαλισμένους (πόσο μάλλον για τους ανασφάλιστους) αφού θα πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους εάν ο γιατρός τους το έχει ξεπεράσει.
4)      Επανειλημμένα έχουμε τονίσει ότι μεγάλη μερίδα ανασφάλιστων πολιτών είναι ολοκληρωτικά αποκομμένοι από την πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με αποτέλεσμα να θρηνούμε θανάτους, μόνο και μόνο γιατί οι ασθενείς δεν έχουν να πληρώσουν το κόστος της θεραπείας τους, εμείς το βιώνουμε αυτό καθημερινά με τους ανασφάλιστους καρκινοπαθείς (και όχι μόνο).  Ακόμα όμως και ασφαλισμένοι πολίτες βλέπουν καθημερινά ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν έχει να τους δώσει τα φάρμακα τους, το πιο πρόσφατο παράδειγμα στο οποίο δόθηκε δημοσιότητα είναι η ανήλικη ασθενής σε νησί που δεν της έδινε το φάρμακο της δημόσιο νοσοκομείο και έπρεπε να υπάρξει παρέμβαση από τον Συνήγορο του Πολίτη (πηγή http://www.synigoros.gr/?i=health-and-social-welfare.el.farmaka.157736  ).
Εμείς στο ιατρείο μας δεχόμαστε συστηματικά ασφαλισμένους με βιβλιάρια της πρόνοιας τους οποίους τα δημόσια νοσοκομεία τους έχουν «διώξει» γιατί δεν έχουν φάρμακα για να τους δώσουν.  Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι γιατί συστηματικά υποχρηματοδοτούνται τα δημόσια νοσοκομεία με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δώσουν τα απαραίτητα φάρμακα στους ασθενείς τους.
Τα παραπάνω που αναφέρουμε δείχνουν ξεκάθαρα την απαράδεκτη κατάσταση που προσπαθεί ο Υπουργός Υγείας να καλύψει με ψέματα και ανακρίβειες.  Καθημερινά βλέπουμε στο ιατρείο μας τα αποτελέσματα των απάνθρωπων πολιτικών που εφαρμόζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αφού οι ασθενείς που είναι πλήρως αποκομμένοι από αυτό, έρχονται σε εμάς (αλλά και άλλα κοινωνικά ιατρεία) για να βρουν λύσεις στα προβλήματα τους, και τα ψέματα του Υπουργού Υγείας προσβάλουν βάναυσα όλους όσους βιώνουν καθημερινά αυτές τις τραγωδίες.
Τι έχει να απαντήσει στα παραπάνω ο κατά τα άλλα λαλίστατος Υπουργός Υγείας;

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-20:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950

Για τις αγορές σας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 πηγη πηγη πηγη

ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

1.     ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΚΥΚΛΟΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ 

2.     ΓΛΥΦΑΔΑ: Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Κ.Κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΩΣΤΑ ΚΟΚΚΟΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΊΔΡΥΜΑ Μ.ΚΟΚΚΟΡΗ (ΦΩΤΟ) 

3.   ΓΛΥΦΑΔΑ: ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 

4.     ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ 

5.     ΓΛΥΦΑΔΑ: ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ 

6.     ΓΛΥΦΑΔΑ: ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ (ΦΩΤΟ) 

7.     ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: «ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ» 

8.     ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΩΝ. ΛΥΤΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 

9.     ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: ΟΙ «ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ» ΤΩΝ «ΚΥΡΙΑΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ» ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 

10. AΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ Δ’ ΔΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΒΙΝΤΕΟ 

11. LEVY INSTITUTE: "AΝΤΙΟ ΕURO, ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ GEURO" ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΑΕΠ ΕΛΛΑΔΟΣ 7%! 

12. ΤΙ ΧΑΡΑ ΗΡΘΕ Η RYANAIR - ΌΜΩΣ ΖΗΤΑΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ! 

13. ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ: "ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΊΜΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ" 

14. ΑΠΑΤΗ 2,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΜΕ ΜΑΪΜΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΜΚΟ 

15. ΛΑΙΚΕΣ «ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ» MADE BY SECRET SERVICES ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ «ΠΡΟΚΛΗΣΗ»  

16. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 

17. ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ... 

18. “ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ” ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ Γ’ Π.Π! – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ (VIDEO) 

19. “ΔΙΠΛΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑ, ΔΙΠΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ” (ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ) 


ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ     

20. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΩΝΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ  

21. ΑΝΝΥ ΚΑΥΚΑ: «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» 

22. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: «ΑΚΟΜΑΤΙΣΤΗ & ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» ΦΩΤΟ (ΒΙΝΤΕΟ) 

23. ΓΛΥΦΑΔΑ: ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ. 

24. ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΗ (ΠΙΝΑΚΕΣ) 

25. ΣΤΗΡΙΞΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟΥ 

26. ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ   


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια