ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

N.ΒΑΛΑΒΑΝΗ: «ΤΥΠΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ» ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Σαν «τυπικό μοντέλο ιδιωτικοποιήσεων της ελληνικής δημόσιας περιουσίας», παρουσίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη τις «μεθοδεύσεις που έχουν ακολουθηθεί στο Ελληνικό», μιλώντας στην εκδήλωση του κόμματός της στην Αργυρούπολη, υποστηρίζοντας ότι «από τον Ερημίτη της Κέρκυρας μέχρι

τον ΟΠΑΠ και τη ΔΕΣΦΑ υπάρχει στο ξεκίνημα μεγάλος ενθουσιασμός και πολλές, κατά κανόνα διεθνείς, συμμετοχές και μια ουρά ελληνικών επιχειρηματικών συμπράξεων, με μια μοναδική, εξαιρετικά υποβαθμισμένη προσφορά στην τελική ευθεία».
Αναφερόμενη στη Lamda Development, η κ. Βαλαβάνη υποστήριξε ότι «ο Έλληνας διεκδικητής συνιστά την προμετωπίδα, αφού από πίσω του κρέμεται αφανής μια μεγάλη ουρά από διεθνή funds, με ονόματα από αυτά που κάνουν να τρέμουν κυβερνήσεις σε διάφορα σημεία της γης τα τελευταία χρόνια».
Όπως είπε, η προσφορά της εταιρείας ανέρχεται σε λιγότερο από 70 ευρώ το τ.μ. κι αυτά με δόσεις, για το καλύτερο παραθαλάσσιο οικόπεδο της Μεσογείου που περιλαμβάνει 6.200 στρ. γης, 955.000 τ.μ. παραθαλάσσιας ζώνης και 3,5 χλμ. ακτογραμμής και παραλίας συμπεριλαμβανομένου του Αθλητικού Κέντρου του Αγ. Κοσμά.
Παρότι από σήμερα (μετά την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ) έχει δρομολογηθεί η ανάθεση της αξιοποίησης του Ελληνικού στην εταιρεία της οικογενείας Λάτση, η κ. Βαλαβάνη υποστήριξε πως «δεν πρέπει να θεωρήσουμε ότι πρόκειται για μια υπόθεση που κρίθηκε οριστικά. Ακόμη μένει ανοικτή η δυνατότητα να φτιαχτεί, με τη βοήθεια μιας κυβέρνησης ριζικά διαφορετικής κατεύθυνσης, μια στοχευμένη παρέμβαση στον τελευταίο μεγάλο χώρο που είναι ικανός να στηρίξει μια αλλαγή στο μικροκλίμα του λεκανοπεδίου».
Αναφερόμενη σε πρόσφατη δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία το 85% των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής στηρίζει την επένδυση, η κ. Βαλαβάνη υποστήριξε ότι το αποτέλεσμα στηρίχθηκε «όχι μόνο στον τρόπο που διατυπώθηκαν οι ερωτήσεις σ' έναν κόσμο πεινασμένο για δουλειά και τσακισμένο από την ανάγκη, αλλά και στην άγνοια των ανθρώπων για το τι ακριβώς συμβαίνει». Και πρόσθεσε: «Τους λένε ότι το Ελληνικό είναι ένας άδειος σκουπιδότοπος, κρύβοντας ότι έχει ήδη 480 κτίρια, τα περισσότερα από τα οποία αντί να κατεδαφισθούν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με σεβασμό στην επανάχρηση, χωρίς να καταστραφούν πόροι και να σπαταληθούν δισ. ευρώ κυριολεκτικά από το αίμα και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, αφού κάποια κτίρια είναι τόσο πρόσφατα όσο το 2004 και οι Ολυμπιακοί Αγώνες». Όπως είπε, αποκρύβεται από τους ανθρώπους ότι το Ελληνικό στεγάζει σήμερα 70 πολύτιμες κοινωφελείς δραστηριότητες, στις οποίες κόβουν πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Αμφισβήτησε τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, σημειώνοντας ότι «δεν προκύπτουν μέσα από καμία μελέτη» και πρόσθεσε ότι την ίδια στιγμή δεν λένε κουβέντα για τις υπαρκτές θέσεις εργασίας, ούτε γι αυτές που θα χαθούν όταν η ανέγερση Mall οδηγήσει σε χιλιάδες λουκέτα στους εμπορικούς δρόμους από το Παλαιό Φάληρο και τον Άλιμο μέχρι το Ελληνικό και τη Γλυφάδα.
Υποστήριξε ότι «είναι στο χέρι του κόσμου να ορθώσει ένα τείχος με την εκλογή αγωνιστικών δημοτικών αρχών» και αναφέρθηκε στους υποψηφίους δημάρχους του Αλίμου (Ελένη Μπελιά), της Γλυφάδας (Τάσος Ταστάνης), του Ελληνικού (Χρήστος Κορτζίδης) και στην υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής.


Για τις αγορές σας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 πηγη πηγη πηγη

ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ




































ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια