ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ημερίδα Οδικής Ασφάλειας από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ Γλυφάδας



XINIS EDUCATION FESTIVAL 2014

Ο Τομέας Υπηρεσιών Ασφαλείας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας, στο πλαίσιο του XINIS EDUCATION FESTIVAL 2014, διοργάνωσε Ημερίδα Οδικής Ασφάλειας στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Γλυφάδας «Μελίνα Μερκούρη» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.Α.Σ.) «Πάνος Μυλωνάς»* και το Δήμο Γλυφάδας, «εγκαινιάζοντας» με αυτόν τον τρόπο τις εκδηλώσεις για την Πανελλήνια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας.

Την ημερίδα άνοιξε ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Κώστας Κόκκορης, ο οποίος εξήρε το έργο του Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς», αλλά και την πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας να διοργανώσει μια τόσο σημαντική εκδήλωση. Στη συνέχεια, η πρόεδρος του Ινστιτούτου κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, φανερά συγκινημένη, αφηγήθηκε την προσωπική της ιστορία που αποτέλεσε αφορμή για τη σύσταση του Ινστιτούτου, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε στατιστικές μελέτες και δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς και σε τρόπους πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων. 

Εξάλλου, στο πλαίσιο της ημερίδας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας, ο κ. Αθανάσιος Παπακωνσταντίνου (τέως Αστυνομικός Διευθυντής) και ο κ. Λάμπρος Λάιος (Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά), παρουσίασαν πλούσιο οππτικοακουστικό υλικό –φωτογραφίες και video- επισημαίνοντας τις κλασικές αιτίες πρόκλησης ατυχήματος, ενώ τόνισαν και το μείζον θέμα των πόρων που θα μπορούσαν να είχαν εξοικονομηθεί αν η Ελλάδα ακολουθούσε μια διαφορετική στρατηγική στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Η εκδήλωση έκλεισε με τη βράβευση του Δημάρχου Γλυφάδας κ. Κώστα Κόκκορη από την κα Αθηνά Ξυνή, και της Προέδρου του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»  κας Βασιλικής Δανέλλη-Μυλωνά από την κα Δανάη Σημαντηράκη (Διευθύντρια Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ Γλυφάδας).

* Το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & Μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων «Πάνος Μυλωνάς» συστάθηκε το 2005, με κύριο στόχο την υποστήριξη και προώθηση ενεργειών που προάγουν την οδική ασφάλεια. Η ίδρυσή του οφείλεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα κατέχει θλιβερή πρωτιά στα τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη, τα οποία μάλιστα αποτελούν πρωτεύουσα αιτία θανάτου για τους νέους στη χώρα μας.
INFO ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΞΥΝΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ –ΝΕΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Λ. Βουλιαγμένης 57 & Αγησιλάου, τηλ. 2109640117 – 2109606008

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια