ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ: «Η ΝΕΑ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗ

«Η νέα αρπαγή της Ευρώπης» – Συνάντηση κινημάτων στην Μαδρίτη
Στην Μαδρίτη, στις 28 Φλεβάρη και μέχρι τις 2 Μαρτίου, εκπρόσωποι κινημάτων από όλη την Ευρώπη  διοργάνωσαν συνάντηση με θέμα «Η νέα αρπαγή της Ευρώπης».  


Για τρεις συνεχείς ημέρες, προσπάθησαν μέσα από προβληματισμούς και την σύνθεση διαφορετικών απόψεων, αλλά και δια μέσου της ανάδειξης των διαφορετικών ιδιαιτεροτήτων της κάθε χώρας, να καταλήξουν σε κοινά συμπεράσματα για το πως πρέπει οι κοινωνίες να διαχειριστούν βασικά κοινωνικά ζητήματα που μας αφορούν όλους. Δημιουργήθηκαν πάνω από δέκα ομάδες εργασίας οι οποίες δούλεψαν πάνω σε αντικείμενα όπως η Δημόσια υγεία, οι εξώσεις, το δημόσιο χρέος, οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων αγαθών όπως το νερό και  το περιβάλλον, και προβληματίστηκαν έντονα πάνω σε θέματα που αφορούν  στους δημοκρατικούς θεσμούς κάθε χώρας.  Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού εκπροσωπήθηκε από τον εθελοντή και συνιδρυτή Καρδιολόγο Γιώργο Βήχα.
IMG_0938
Σύμφωνα με τον κο Βήχα, πρόκειται για ουσιαστικό βήμα ώστε να ενώσουν τις δυνάμεις τους οι λαοί σε όλη την Ευρώπη και με οδηγό τα κοινά οράματα, να αγωνιστούν από κοινού για μια κοινωνία που θα διαχειρίζεται η ίδια τις τύχες των ανθρώπων της, βασιζόμενη στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, στη Δικαιοσύνη, στην Αλληλεγγύη και  την Δημοκρατία.
Τα συμπεράσματα από την ομάδα εργασίας για την Υγεία, στην οποία συμμετείχαμε, αναφέρονται επιγραμματικά:
H Ελλάδα αποτελεί πανευρωπαϊκά ιδιάζουσα περίπτωση εφαρμογής των πιο βάρβαρων και απάνθρωπων πολιτικών στον χώρο της υγείας.  Οι περιγραφές που έγιναν από τον εκπρόσωπό μας κο Βήχα, κατέπληξαν τους εκπροσώπους των κινημάτων από άλλες χώρες όπως Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Αυστρία, Ιρλανδία, Γερμανία, Αγγλία, οι οποίοι ομόφωνα  δήλωσαν πως πρόκειται περί εθνικής γενοκτονίας.
Κοινός τόπος για τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών κινημάτων είναι  πως οι πολιτικές που ακολουθούνται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, κινούνται στο ίδιο μονοπάτι με την Ελλάδα και πως αργά ή γρήγορα και στις δικές τους κοινωνίες θα μιλούν για γενοκτονία.  Η  εικόνα  που σχημάτισαν για την κατάσταση της υγείας στην χώρα μας, τους θορύβησε, τους ανησύχησε και τους κινητοποίησε ακόμη περισσότερο για κοινούς αγώνες.
Σε ότι αφορά στην ποιότητα των ιατρικών υπηρεσιών, γεννήθηκε ένα ξεκάθαρο κοινό όραμα για:
- Δωρεάν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας για όλους.
- Ισονομία και σεβασμό μεταξύ  ιατρού και ασθενούς χωρίς στοιχεία σχέσης εξουσιαστή-εξουσιαζόμενου. Ο γιατρός οφείλει να βλέπει τον ασθενή ως ξεχωριστή και ολοκληρωμένη οντότητα και όχι ως ένα σύμπτωμα ή ασθένεια ή ως ένα όργανο του οργανισμού που πάσχει.
- Η ιατρική θα πρέπει να ασκείται χωρίς την χρήση πολλών φαρμάκων, όπου αυτά μπορούν να αποφευχθούν, και η τεχνολογία της ιατρικής θα πρέπει να συμβαδίζει με την ιατρική γνώση και εμπειρία, χωρίς κατάχρηση στις παρακλινικές εξετάσεις.
- Ανάδειξη της φιλοσοφίας της Ιπποκρατείου Ιατρικής.
Εν κατακλείδι. Η ΥΓΕΙΑ ως δημόσιο αγαθό, είναι ιερό και ως τέτοιο είναι μια υπόθεση της κοινωνίας και εμείς οι πολίτες πρέπει και οφείλουμε να την διαχειριστούμε.  Οι εκπρόσωποι των κινημάτων που πήραν μέρος ,δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν στην πατρίδα τους τα νέα στοιχεία που αποκόμισαν από την συνάντηση,  όπου αυτά θα αποτελέσουν αφορμή για συζητήσεις και προβληματισμούς μεταξύ των  μελών των τοπικών κινημάτων, σε μία διαδικασία ανοικτή, την οποία θα έχουμε τη δυνατότητα και εμείς από το ΜΚΙΕ να παρακολουθούμε και να συμμετάσχουμε διαδικτυακά. Το ζητούμενο όλων είναι να υπάρχει συνεχής ενημέρωση και συνεργασία μεταξύ όλων των τοπικών φορέων σε όλη την Ευρώπη.

Σημείωση: Αξίζει να αναφερθεί πως σε ότι αφορά στα έξοδα εκπροσώπησης του ιατρείου μας, εφόσον το ΜΚΙΕ αποτελεί μη χρηματοδοτούμενο οργανισμό, αυτά  καλύφθηκαν από τους οικοδεσπότες “Fundacion De Los Comunes”, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Για τις αγορές σας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

πηγη πηγη πηγη


ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ





































ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΦΥΓΜΟΣ  






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια