ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΤΣΟΜΙΤΗ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥ

H Μελίνα (Μαλαματένια) Κατσομίτη γεννήθηκε το 1979. Είναι παντρεμένη με το δικηγόρο Αλέκο Χολέβα και έχουν δύο παιδιά, την Αλεξάνδρα και το Μάξιμο. Γονείς της είναι ο Σταύρος και η Καλομοίρα Κατσομίτη και έχει μία αδερφή τη Λένα (φαρμακοποιό).
Φοίτησε στο 4ο Δημοτικό σχολείο και στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Γλυφάδας, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα.


Ως μαθήτρια Β’ Λυκείου επελέγη στην πρώτη Βουλή των Εφήβων.
Απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών «Ευρωπαϊκή Ένωση & Αναπτυσσόμενες Χώρες» του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ομιλεί 4 ξένες γλώσσες , αγγλικά (proficiency), γαλλικά (DELF 2), ισπανικά (Basico) και γερμανικά (Mitelstuffepruefung).

Εργάζεται στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στο Σχηματισμό Επιστημονικών Δραστηριοτήτων και Δημοσίων Σχέσεων.
Υπήρξε αιρετή Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Νομικών στην Αθήνα με έντονη δραστηριότητα (διοργάνωση συνεδρίων, ημερίδων, υπεύθυνη έκδοσης περιοδικού, εκπροσώπηση της Ελλάδας σε πανευρωπαϊκά fora).
Επελέγη από τα Κεντρικά Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Νομικών (έδρα Βρυξέλλες) ως εκπρόσωπός της στην 7η Προπαρασκευαστική Επιτροπή για τη Σύσταση του Μονίμου Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στην έδρα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.
Ιδρυτικό μέλος και π. Αντιπρόεδρος του Ομίλου Νέων για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ομίλου πολιτικού προβληματισμού.
Προσέφερε εθελοντική εργασία στη Νομική Υπηρεσία του Ελληνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες, συνεργάτη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
Εθελόντρια στην τελετή έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στον τομέα αρχηγών-κρατών.

Σε ηλικία 23 ετών εκλέχτηκε Δημοτική Σύμβουλος Γλυφάδας ανήκοντας στη Διοίκηση του Δήμου. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Πνευματικού & Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Γλυφάδας, διοργανώνοντας με μεγάλη επιτυχία το θερινό φεστιβάλ της Αιξωνής και πληθώρα άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, παρουσιάσεων, εκθέσεων.
Διετέλεσε, επίσης, Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου, μέλος του ΔΣ του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ευρυάλης, της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών, καθώς και Ολυμπιακή Υπεύθυνη-Σύνδεσμος του Δήμου Γλυφάδας με το «Αθήνα 2004».

Μετείχε στο Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας (ΕΣΥΝ).
Μέλος της Δ.Ο ΠΑΣΟΚ Γλυφάδας (2008-2011).
Μέλος του ΔΣ Δημοτικού Ωδείου Γλυφάδας (2010-2011).
Μέλος ΔΣ Ινστιτούτου Νεολαίας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. (2010).

Τον Ιούνιο του 2013 ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και έως σήμερα είναι Πρόεδρος της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Γλυφάδας, έχοντας την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης και της κάλυψης των λειτουργικών εξόδων των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων του Δήμου.
Ασχολείται, ενημερώνεται διαρκώς και έχει έντονο ενδιαφέρον για τα παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές και ειδικές ανάγκες.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια