ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ: "ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ"

Πριν τις δημοτικές εκλογές του 2010 ο σημερινός δήμαρχος Γλυφάδας είχε δώσει μία υπόσχεση στις Γλυφαδιώτισσες και τους Γλυφαδιώτες. Από το προεκλογικό μπαλκόνι είχε δεσμευτεί ότι «κάθε ευρώ του Δήμου θα πιάνει τόπο και ο κάθε Γλυφαδιώτης θα μαθαίνει που πήγε».



Σήμερα, τρεισήμισι χρόνια μετά, οι Δημότες της Γλυφάδας εντοπίζουν ως ένα από τα βασικότερα προβλήματα στο Δήμο μας την αδιαφάνεια στις ενέργειες του Δημάρχου, τις πανταχού παρούσες βάσιμες υποψίες και οσμές σκανδάλων που διασύρουν την πόλη μας στο πανελλήνιο, τα αναρίθμητα δημοσιεύματα που μεταφέρουν κατηγορίες για κακοδιαχείριση, τη διάχυτη αίσθηση ότι τα υψηλά δημοτικά τέλη που πληρώνουν καταλήγουν κατά ένα μέρος στην μαύρη τρύπα μίας διεφθαρμένης διοίκησης. Αυτά συζητάνε οι δημότες στους χώρους εργασίας, στα σπίτια τους, στις λαϊκές αγορές, στους χώρους αναψυχής, όπου έχω την τύχη και την τιμή να τους συναντώ και να ανταλλάσσουμε σκέψεις και απόψεις για το μέλλον της Γλυφάδας μας.

Τις υποψίες των δημοτών δεν διαψεύδει ο βίος και η πολιτεία της διοίκησης του Δήμου από τον κ. Κόκκορη. Αντίθετα, αυτός γεννά ερωτήματα που δυστυχώς μένουν αναπάντητα: Γιατί ο Δήμαρχος καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του δεν έχει κάνει ούτε μια φορά απολογισμό πεπραγμένων σε δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπως επιβάλλεται από το άρθρο 217 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων; Γιατί αρνείται να δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες του στην ιστοσελίδα του Δήμου και στην ιστοσελίδα της Διεθνούς Διαφάνειας, όπως κάνει η πλειοψηφία των δημάρχων; Σε τι συνίσταται η από μέρους του κ. Κόκκορη παράβαση καθήκοντος για την οποία ελέγχεται από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή; Γιατί δεν δίνει εξηγήσεις για όλα τα μεγάλα σκάνδαλα, που αφορούν το Δήμο, η διερεύνηση των οποίων εκκρεμεί σήμερα ενώπιον της Δικαιοσύνης; Γιατί δεν απαντά με έγγραφα και στοιχεία σε κατηγορίες που του απευθύνονται για συμβάσεις που υπέγραψε για την απευθείας αγορά ακινήτων, για αναθέσεις έργων, για προμήθειες και υπηρεσίες, καθώς και για τη διασπάθιση χρημάτων των δημοτών; Γιατί δεν τηρούνται έγκυρα και ενημερωμένα αρχεία αποθηκών εισαγωγής-εξαγωγής και αποθεμάτων υλικών στις αποθήκες του Δήμου Γλυφάδας, ώστε να ελέγχονται οι προμήθειες του Δήμου και ο τρόπος διαχείρισής τους; Γιατί αποχώρησε από την παράταξη του κ. Κόκκορη στη διάρκεια της παρούσας δημαρχιακής θητείας ένας μεγάλος αριθμός δημοτικών συμβούλων κατηγορώντας το Δήμαρχο για όλα αυτά τα πεπραγμένα του;

Ο Δήμος Γλυφάδας δεν αξίζει να ζει διαρκώς υπό τη σκιά σκανδάλων, υποψιών, ψιθύρων, ιστοριών διαφθοράς. Στους δημότες μας αξίζει φως. Αξίζουμε και θα ρίξουμε  φως παντού. Αξίζουμε έναν Δήμο απαλλαγμένο από αδιαφάνεια και διαφθορά. Αυτό τονίσαμε από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε η δημοτική παράταξη «Η Γλυφάδα μας». Αυτό είναι το αδιαπραγμάτευτο στίγμα της νέας αντίληψης που φέρνουμε στη διοίκηση του Δήμου. Αυτό δεσμευόμαστε να προσφέρουμε στους πολίτες.
           
Αμέσως μόλις αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου:
Πρώτον, συγκροτούμε διαπαραταξιακή επιτροπή, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων από θεσμικά όργανα της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης, για τη διεξαγωγή γενικού οικονομικού ελέγχου. Σκοπός μας είναι να ελεγχθούν τα πεπραγμένα της απερχόμενης διοίκησης, η οποία αρνήθηκε να υποβάλει τον εαυτό της στη βάσανο της λογοδοσίας, και να ενημερωθούν οι Γλυφαδιώτες για το πως χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματά τους.
Δεύτερον, δημιουργούμε πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης προμηθειών, παγίων και πόρων.

Τρίτον, προχωράμε στη συνεχή παρακολούθηση και αξιολόγηση κάθε διαγωνισμού, κάθε προμήθειας, όλων των έργων που αναθέτει η δημοτική αρχή και όλων των σταδίων υλοποίησης των δημοτικών αποφάσεων.

Τέταρτον, αναρτούμε στην ιστοσελίδα του Δήμου τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτικών Επιτροπών, καθώς και όλα τα συνοδευτικά έγγραφα σε εύλογο χρονικό διάστημα προ της συνεδρίασης τους.

Πέμπτον, αναρτούμε στο διαδίκτυο τα πόθεν έσχες του Δημάρχου, όλων των αντιδημάρχων, των δημοτικών συμβούλων της παράταξής μας και των μελών του Δ.Σ. των δημοτικών επιχειρήσεων.

Την επομένη των δημοτικών εκλογών, η νίκη μας θα είναι νίκη όλων των Γλυφαδιωτών. Θα είναι νίκη της συμμετοχής, της διαφάνειας, των δημοκρατικών διαδικασιών. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα κόμμα και σε καμία πολιτική δύναμη ούτε να την εκμεταλλευτεί ούτε να τη σφετεριστεί. Η νίκη της παράταξής μας θα είναι νίκη αποκλειστικά και μόνο των δημοτών της πόλης, για την προάσπιση των συμφερόντων του συνόλου της πόλης και των κατοίκων της.
Η  νίκη μας στις εκλογές της 18ης Μαΐου θα είναι και νίκη της διαφάνειας: Η δέσμευσή μας για πάταξη κάθε φαινομένου διαφθοράς, για επιβολή της διαφάνειας, για τήρηση της νομιμότητας και για την υιοθέτηση κάθε θεσμικού εργαλείου προς αυτή την κατεύθυνση, είναι ξεκάθαρη και δημόσια.
Σε αυτή την προσπάθεια καλώ κάθε δημότη της Γλυφάδας που θέλει να δει την πόλη του να γυρνά σελίδα να συστρατευθεί μαζί μας. Καλώ κάθε δημότη της Γλυφάδας, που έχει το μεράκι, τη δυνατότητα και τη διάθεση να προσφέρει, να έρθει μαζί μας, με σχέση καθαρή και ισότιμη. Για να έχουν όλοι οι Γλυφαδιώτες ρόλο, λόγο, συμμετοχή και πληροφόρηση για κάθε πράξη και ενέργεια της διοίκησης του Δήμου στο μέλλον – αλλά και για κάθε πράξη και παράλειψη στο παρελθόν. 
Με αφετηρία την επόμενη ημέρα των δημοτικών εκλογών, όλοι μαζί θα γράψουμε το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της πόλης μας.     



ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥΣ.... Η ΨΗΦΟΣ ΣΑΣ!!!

 ΠΗΓΗ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια