ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΓΛΥΦΑΔΑ: Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ «ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ» (ΦΩΤΟ)


Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε την Παρασκεύη το βράδυ στην εκδήλωση της δημοτικής παράταξης «Η Γλυφάδα μας» όπου ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου παρουσίασε το δημοτικό πρόγραμμα για την πενταετία 2014 – 2019 καθώς και τους 82 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού.


Σε μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού ο κ. Παπανικολάου ανέπτυξε τον οδικό άξονα για την αναμόρφωση της πόλης τα επόμενα χρόνια.
Έδωσε έμφαση στα κοινωνικά ζητήματα εξαγγέλλοντας τη μείωση των δημοτικών τελών κατά 10% για τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης "ανακουφίζοντας τους δημότες από τα βάρη της κρίσης" όπως υπογράμμισε ενώ σημείωσε πως δεν θα επηρεαστούν τα έσοδα του Δήμου καθώς θα μπει άμεσα ένα τέλος στις σπατάλες του και στις συνθήκες αδιαφάνειας που επικρατούν στη διαχείριση των οικονομικών της πόλης.
Ο υποψήφιος δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος και οι υποψήφιοι του συνδυασμού έχουν στόχο να φτιάξουν μια πόλη πρωταθλήτρια στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων, με αληθινές δομές αλληλεγγύης και με διαφάνεια παντού. Επίσης επανέλαβε τις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής αναφορικά με τη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας, κατάργησης των δημοτικών τελών για πολύτεκνες οικογένειες και άτομα με αναπηρία, κάλυψης των αναγκών των οικογενειών στους παιδικούς σταθμούς ενώ ανέφερε την ανάγκη για την αισθητική αναβάθμιση της πόλης.
Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε αποφασισμένος να συγκρουστεί με ότι κρατά την Γλυφάδα πίσω μιλώντας με πολύ συγκεκριμένα παραδείγματα κακοδιοίκησης ενώ υπογράμμισε: "Δεν τους φοβόμαστε. Ξέρουμε, έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Ο κόσμος ξέρει, κρίνει, καταλαβαίνει". Απαντώντας στον πόλεμο λάσπης παρουσίασε ο ίδιος εφημερίδες φίλα προσκείμενες στον κ. Κόκκορη με υβριστικό περιεχόμενο. "Προφανώς η παρουσία μας ενοχλεί. Αισθάνονται τι έρχεται. Βλέπουν τη δυναμική μας που δεν αναστρέφεται. Σε όλα αυτά τα δημοσιεύματα απαντάμε με χαμόγελο, απαντάμε με προτάσεις, απαντάμε με λύσεις. Και τα δείχνουμε μόνοι μας".
Ευχαρίστησε τους 82 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης «η Γλυφάδα μας», τους οποίους χαρακτήρισε μαχητές της ζωής, με μεγάλη αγάπη για τη πόλη και διάθεση και θέληση να "κάνουμε τη Γλυφάδα μας καλύτερη". Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ απεύθυνε και σε όσους ήθελαν να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο αλλά δεν ήταν δυνατόν λόγω του ορίου που θέτει η νομοθεσία. "Όλοι μαζί όμως θα δώσουμε τη μάχη για τη νέα σελίδα στη πόλη, για να γίνει η Γλυφάδα μια καλύτερη πόλη, η πόλη που αξίζουμε", υπογράμμισε ο κ. Παπανικολάου.

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
30.04.2014

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, Έχουμε πάρει μια απόφαση.  Να αλλάξουμε την πόλη μας. Να αλλάξουμε τη Γλυφάδα μας.  Να φέρουμε μία νέα κουλτούρα στη διοίκηση της πόλης μας. Να απαλλάξουμε το Δήμο από αντιλήψεις δεκαετιών, που τον κρατούν πίσω. Που κρατούν πίσω τους πολλούς, προς όφελος των λίγων. Που κρατούν πίσω μια ολόκληρη πόλη, για να εξυπηρετούνται λίγα και συγκεκριμένα συμφέροντα. Όλα αυτά τελειώνουν. Από τις 18 Μαΐου γυρίζουμε σελίδα. Με τη νίκη της παράταξής μας στις δημοτικές εκλογές, ξεκινάει μία νέα εποχή. Στο κέντρο των επιλογών μας μπαίνουμε πλέον όλοι εμείς, οι δημότες της Γλυφάδας. 

Είμαστε εδώ για να δώσουμε τέλος στην περίοδο της αδιαφάνειας. Της αδιαφορίας. Της εγκατάλειψης. Είμαστε εδώ για να δώσουμε έναν ωραίο αγώνα. Τον αγώνα της συμμετοχής. Της αλληλεγγύης. Της καθημερινότητας. Της ανάπτυξης. Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε αυτό τον αγώνα. Και θα τον κερδίσουμε! Είμαστε εδώ με μια δυναμική και αποφασισμένη ομάδα 82 Γλυφαδιωτών, με γνώσεις, με ικανότητες, με μεράκι, που αποτελούν όλοι μαζί τον συνδυασμό «Η Γλυφάδα μας». Είμαστε εδώ χάρη στο πείσμα και στη διάθεση δεκάδων εθελοντών, που μας βοηθούν ενεργά κάθε μέρα. Που στελέχωσαν τις ομάδες εργασίας του συνδυασμού μας και συνδιαμόρφωσαν το πρόγραμμα που παρουσιάζουμε σήμερα. 

Είμαστε εδώ χάρη σε όλες και όλους εσάς, που στηρίζουν το συνδυασμό μας, που συμμετέχουν από την πρώτη ημέρα στο πρόγραμμα ανοιχτής διαβούλευσης «Αποφασίζω». Και σας ευχαριστώ θερμά για αυτό. Ευχαριστούμε για την πορεία που μέχρι σήμερα έχουμε διανύσει. Σας ευχαριστούμε για τη σημερινή σας παρουσία. Ευχαριστούμε γι’ αυτά που έχουμε μπροστά μας. Ενόψει των εκλογών. Κυρίως όμως γι’ αυτά που έχουμε μπροστά μας μετά τις εκλογές. Γιατί αυτή τη δέσμευση αναλαμβάνουμε: Όπως ήμασταν πριν, να είμαστε και μετά τις εκλογές. Το ίδιο αγωνιστικοί. Το ίδιο δυνατοί. Το ίδιο αποφασισμένοι. 

Κυρίες και κύριοι, βρισκόμαστε στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου. Σε 18 ημέρες από σήμερα έχουμε δημοτικές εκλογές σε όλη την Ελλάδα. Χιλιάδες δημοτικοί συνδυασμοί, διαφόρων πολιτικών αποχρώσεων, κατεβαίνουν σε ολόκληρη τη χώρα. Τα βλέπετε και τα διαβάζετε. Διαβάζετε για συνδυασμούς που εξυπηρετούν τις ανάγκες ή σκοπιμότητες κομματικές. Εδώ στη Γλυφάδα χτίσαμε ένα συνδυασμό πέρα και πάνω από κόμματα, όπως από την αρχή δεσμευτήκαμε, που αγκαλιάζει και αγκαλιάζεται από ανθρώπους όλων των πολιτικών χώρων. Βλέπετε επίσης σε πολλές περιπτώσεις υποψηφίους δημάρχους ουρανοκατέβατους, που δεν έχουν ξαναπατήσει το πόδι τους στην πόλη που διεκδικούν να διοικήσουν. 

Επιτρέψτε μου - για πρώτη φορά σε ομιλία μου – μια προσωπική αναφορά: Μεγάλωσα στη Γλυφάδα. Εδώ πήγα σχολείο, εδώ έζησα, εδώ μένω, εδώ έχω το δικηγορικό μου γραφείο, εδώ ζουν και εργάζονται οι φίλοι και οι συγγενείς μου. Εδώ θα φτιάξω, αν μου το επιτρέψει ο Θεός, την οικογένειά μου. Για αυτές τις γειτονιές, για αυτό τον τόπο, για αυτή την πόλη ρίχνομαι στη μάχη των δημοτικών εκλογών. Και αυτές τις εκλογές θα τις κερδίσουμε! Και θα αλλάξουμε τις γειτονιές μας και την πόλη μας, θα αλλάξουμε τη Γλυφάδα!

Φίλες και φίλοι, με τους φίλους και τους εθελοντές μας, με σπουδαίους Γλυφαδιώτες, με τους υποψηφίους μας συμβούλους, φτιάξαμε το πιο σύγχρονο, το πιο αξιόπιστο πρόγραμμα για την πόλη μας. Το πρώτο πρόγραμμα που είναι προϊόν τόσο μεγάλης και ανοιχτής διαβούλευσης. Που γεννήθηκε μέσα από τη ζύμωση και την ανταλλαγή απόψεων. Έτσι δρούμε προεκλογικά, έτσι θα διοικήσουμε και μετεκλογικά! Με διαβούλευση. Με συμμετοχή. Με σεβασμό σε όλες τις απόψεις. Περισσότεροι από δύο χιλιάδες Γλυφαδιώτες συμπλήρωσαν τις φόρμες του προγράμματος «Αποφασίζω», τα ερωτηματολόγια που λάβατε το προηγούμενο διάστημα. 

Επιτρέψτε μου να σας μιλήσω για κάποια σχόλια, που αξίζει πραγματικά να τα αναφέρω. Τα σχόλια της νεαρής μητέρας που μας έγραφε πως είναι να μεγαλώνεις ένα μικρό παιδί και να μην μπορείς να το στείλεις στον παιδικό σταθμό, γιατί δεν έχει θέση. Στεκόμαστε σήμερα μπροστά της με εντιμότητα και ειλικρίνεια, με συνέπεια και της λέμε ότι θα κάνουμε το παν για να καλύψουμε τις ανάγκες όλων των οικογενειών στους παιδικούς σταθμούς. Κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού! 

Υπενθυμίζω ακόμα τα σχόλια ενός ηλικιωμένου συμπολίτη μας που μας έγραψε για τις ατελείωτες ώρες αναμονής στη στάση του λεωφορείου και πρότεινε τουλάχιστον να μπουν παγκάκια και στέγαστρα. Η απάντηση δεν είναι μόνο ότι πρέπει να φτιάξουμε τα στέγαστρα και τα παγκάκια στις στάσεις. Η απάντησή μας είναι ότι προχωράμε άμεσα στη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας, όπως έχουν πολλοί άλλοι δήμοι στην Ελλάδα. Είναι χρέος μας. Είναι δέσμευσή μας. Θα ενώσουμε με δημοτικά λεωφορεία όλες τις γειτονιές της Γλυφάδας με το σταθμό του μετρό στο Ελληνικό, αλλά και με τις δημόσιες υπηρεσίες της πόλης μας. 

Ξέρετε τι άλλο γράφουν πολλοί στα έντυπα του προγράμματός μας; Για τα πεζοδρόμια. Για τους δρόμους. Για τις υποδομές που είναι κατεξοχήν ευθύνη της δημοτικής αρχής να τις διασφαλίζει. Δεσμευόμαστε για τον πλήρη ηλεκτροφωτισμό των δρόμων και των δημόσιων χώρων της Γλυφάδας. Αντικαθιστούμε μάλιστα τις συμβατικές λάμπες με λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, για μεγαλύτερη οικονομία. Βελτιώνουμε τα πεζοδρόμια της πόλης μας. Αντικαθιστούμε τις σπασμένες πλάκες. Κατασκευάζουμε πεζοδρόμια και ράμπες όπου δεν υπάρχουν. Αποκαθιστούμε το οδικό δίκτυο της πόλης μας. Προχωράμε σε ασφαλτοστρώσεις, καλύπτουμε άμεσα τις λακκούβες και διορθώνουμε κι άλλες φθορές του οδικού δικτύου. Για όλα αυτά αξιοποιούμε και ευρωπαϊκούς πόρους και δυνατότητες. 

Φίλες και φίλοι, η Γλυφάδα μας είναι μια πόλη που, όπως πολλές άλλες, έχει πληγεί καίρια από την κρίση. Γνωρίζουμε πολύ καλά την οικονομική πίεση που υφίστανται τα νοικοκυριά. Γνωρίζουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες που έχουν οι επιχειρήσεις. Ο δήμος μας πρέπει να σταθεί στο πλάι τους. Η απάντησή μας είναι συγκεκριμένη: Εξαλείφοντας σπατάλες και με εξορθολογισμό δαπανών, δεσμευόμαστε ενώπιόν σας για μείωση των δημοτικών τελών κατά 10%. Για όλους! Για να ανακουφιστούν οι Γλυφαδιώτες από την κρίση, για να ανασάνουν και να προχωρήσουν μπροστά. 

Και όχι μόνο αυτό! Για τις πολύτεκνες οικογένειες και τους συμπολίτες μας με αναπηρίες καταργούμε άμεσα τα δημοτικά τέλη. Το έχουμε κοστολογήσει. Μπορούμε να το κάνουμε. Και παράλληλα εξετάζουμε την περαιτέρω μείωση των τελών για τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, για άπορους και άνεργους. Η Γλυφάδα μας είναι η πόλη που δίπλα της ακριβώς ξεκινάνε μεγάλα έργα κι εμείς είμαστε απλά θεατές. Δεν πρόκειται να το ανεχθούμε αυτό! Βλέπουμε τις εξελίξεις στο Φάληρο, στο Ελληνικό, στη Βουλιαγμένη. Δεν πρόκειται η Γλυφάδα να βλέπει το τρένο της ανάπτυξης να περνάει και στα ανατολικά της και στα δυτικά της και να στέκεται θεατής! Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συνεχίσει να είναι παρατημένη η παραλία μας. 

Και όχι μόνο αυτό. Διεκδικούμε να ενταχθεί στη σύμβαση παραχώρησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού όρος σύμφωνα με τον οποίο θα εξασφαλίζεται κατά προτεραιότητα συγκεκριμένο ποσοστό θέσεων εργασίας στους ανέργους της πόλης μας. Έχει γίνει και αλλού, μπορεί να γίνει και εδώ! Διεκδικούμε τη διαχείριση του παραλιακού μετώπου της πόλης και προχωράμε στην αισθητική αναβάθμιση της παραλίας προκειμένου να γίνει επιτέλους φιλική για δημότες και επισκέπτες. 

Αναβαθμίζουμε τις μαρίνες. Βελτιώνουμε τις υποδομές του γκολφ, φωτίζουμε και διαμορφώνουμε τον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο. Επενδύουμε στη συνδυασμένη προβολή και διεθνή ανάδειξη του χώρου σε συνεργασία με τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης μας. Το Γκολφ, κυρίες και κύριοι, είναι το μοναδικό στην Αττική. Μπορεί να φέρει οικονομική δραστηριότητα στην πόλη μας. Και την έχουμε ανάγκη.

Φίλες και φίλοι, δεν υπάρχει φυσικά κάποιο βιβλίο οδηγιών, δεν υπάρχει έτοιμος οδικός χάρτης για το πώς να αναστήσεις μια πόλη. Για το πώς να πάρεις μια πόλη με τεράστιες ελλείψεις σε κοινωνικές δομές, σε παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και σε άλλα πολλά και να την μετατρέψεις σε μία σύγχρονη, φιλική προς τον δημότη, πόλη. Υπάρχει όμως χάρτης αρχών! Υπάρχει ένα συμβόλαιο τιμής, που υπογράφει κάθε υποψήφιος δήμαρχος με τους δημότες. Και δεσμεύεται ενώπιων τους να διοικήσει την πόλη με διαφάνεια. Με εντιμότητα. Με ειλικρίνεια. Με αρχές. Με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της πόλης, το συμφέρον των πολλών. Αυτό ακριβώς το συμβόλαιο, η απερχόμενη δημοτική αρχή το έσκισε και το έκανε κομμάτια! 

Δεν μου αρέσει ποτέ να μιλάω με γενικότητες και αοριστολογίες, ειδικά για τέτοια ζητήματα, για αυτό θα γίνω πολύ συγκεκριμένος: Πρώτον, ο κ. Κόκκορης καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του δεν έχει κάνει ούτε μια φορά απολογισμό πεπραγμένων σε δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπως επιβάλλεται ρητά από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Ούτε μία! Δεύτερον, ο δήμαρχος Γλυφάδας δεν δημοσιοποιεί το πόθεν έσχες του στην ιστοσελίδα του Δήμου και στην ιστοσελίδα της Διεθνούς Διαφάνειας, όπως κάνει η πλειοψηφία των δημάρχων. Τρίτον, ο κ. Κόκκορης ελέγχεται για παράβαση καθήκοντος από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρο Ρακιντζή. Δεν έχουμε πάρει καμία διευκρίνιση για τα θέματα αυτά. 

Ας πάμε, όμως, και στα χρήματα από τα δημοτικά τέλη. Να μην μιλήσουμε για τα κοινοτικά κονδύλια, που η Γλυφάδα αντί για πρωταγωνιστής, είναι ουραγός, είναι τελευταία! Αρκεί να σας πω ότι το Μαρούσι έχει απορροφήσει τα τελευταία χρόνια 90 εκατομμύρια ευρώ και η Γλυφάδα μόλις 18!  Πάμε λοιπόν στα δημοτικά τέλη και στην αξιοποίησή τους. Ενώ τόσοι χώροι στην πόλη μας είναι άδειοι, οι δημότες Γλυφάδας πληρώνουν 183.000 ευρώ ετησίως για τα κτίρια των κοινωνικών υποδομών στις οδούς Μυστρά και Επιδαύρου, την ανώτατη δηλαδή εμπορική αξία και μάλιστα σε καιρό κρίσης – και το πιο εξοργιστικό είναι ότι οι μισοί από αυτούς τους χώρους είναι άδειοι!  

Οι δημότες Γλυφάδας πληρώνουν 270.000 ευρώ για παιχνίδια στις παιδικές χαρές, με μία μόνο σύμβαση που υπογράφηκε στο τέλος Φεβρουαρίου! Οι δημότες Γλυφάδας πληρώνουν 25.000 ευρώ για να προμηθευτούν κρέατα, όλως τυχαίως από το κρεοπωλείο του θείου του κ. Κόκκορη. Και αυτή η απόφαση υπάρχει στη Διαύγεια! Το Πάσχα, τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά αυτοκίνητα στελεχών του κ. Κόκκορη σε σπίτια δημοτών. Προφανής ο στόχος ένα μήνα πριν τις εκλογές: Η υφαρπαγή της ψήφου των δημοτών. Οι δημότες Γλυφάδας πληρώνουν 2.500 ευρώ το μήνα σε ένα άτομο, για να έχει ο κ. Κόκκορης γραφείο Τύπου για την προεκλογική του εκστρατεία. Αυτά - και άλλα πολλά ακόμα τα καταγγέλλουμε δημόσια και στοιχειοθετημένα. Για τις απευθείας αναθέσεις του Δήμου. Για την βιασύνη του κ. Κόκκορη να ανανεώσει πριν το Πάσχα μια σύμβαση για τη συντήρηση κοινόχρηστων χώρων, ύψους σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ, που έληγε τον Φεβρουάριο του 2015! Δεν αλλάζουν οι αντιλήψεις στην πόλη μας. Αυτές είναι οι αντιλήψεις που οδήγησαν συνολικά την Ελλάδα στο αδιέξοδο. Είναι οι αντιλήψεις που βγάζουν τις μπουλντόζες στους δρόμους, για να φανεί, ένα μήνα πριν τις εκλογές, ότι κάνουμε έργα. Για να ξεγελάσουμε τους πολίτες. Για να τους πάρουμε την ψήφο. Είναι η λογική του Μαυρογιαλούρου. Και στην προσπάθεια αυτή δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα. Δεν τοποθετήθηκε ούτε η ειδική σήμανση για την αποφυγή ατυχημάτων. Και ήδη έχουν γίνει ατυχήματα.

Και φαίνεται ότι επειδή καταγγέλλουμε όλα αυτά, δημόσια, με στοιχεία, με αποδείξεις, δεχόμαστε ως αντίλογο υψηλού επιπέδου επιχειρήματα. Γιατί απαντήσεις ουσίας δεν παίρνουμε. Και προφανώς η παρουσία μας ενοχλεί. Αισθάνονται τι έρχεται. Βλέπουν τη δυναμική μας που δεν αναστρέφεται. Δείτε εδώ τις φίλα προσκείμενες στον κ. Κόκκορη εφημερίδες. Βλέπετε τι γράφουν. Λοιδορούν και βρίζουν. Μας αποκαλούν πολιτικά ηλίθιους. Και πολλά ακόμα. Σε όλα αυτά τα δημοσιεύματα απαντάμε με χαμόγελο, απαντάμε με προτάσεις, απαντάμε με λύσεις. Και τα δείχνουμε μόνοι μας. 

Και αυτά που προηγήθηκαν και αυτά που θα ακολουθήσουν. Σε όλες τις ύβρεις και τη λάσπη που θα δεχθούμε. Και δεσμευόμαστε ότι θα τα δείχνουμε μόνοι μας, μήπως και γλιτώσουν οι Γλυφαδιώτες κάποια από τα χρήματα των δημοτικών τελών που χρησιμοποιούνται για να αποστέλλεται αυτό το υβρεολόγιο στα σπίτια τους, μαζί με τα έντυπα του Δήμου. 

Και κάτι ακόμα: Δεν τους φοβόμαστε. Ξέρουμε, έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Ο κόσμος ξέρει, κρίνει, καταλαβαίνει. Και ξέρει, κρίνει και καταλαβαίνει και σε ένα ακόμα ζήτημα που τον αφορά: Το κοιμητήριο. Θέλω να δώσουμε λίγη προσοχή εδώ, γιατί το θέμα είναι ευαίσθητο. Πρέπει να γίνει πολύ καθαρό σε όλους: Θέλουμε κοιμητήριο στη Γλυφάδα. Δεν το διεκδικούμε, το απαιτούμε! Και θα το κάνουμε. Θα το κάνουμε γιατί είναι χρέος μας, όχι για να υφαρπάξουμε ψήφους σε προεκλογική περίοδο, όπως βλέπουμε να γίνεται τώρα, χωρίς ντροπή. Για πρώτη φορά σε προεκλογική περίοδο δημοτική αρχή κάνει προεκλογική εκστρατεία με σημαία τους νεκρούς της πόλης. 

Το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα είναι γνωστό: Η δημοτική αρχή της Γλυφάδας έχει κάνει μια καραμπινάτη παρανομία. Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη. Οι επιθεωρητές περιβάλλοντος έχουν επιβάλει πρόστιμο πάνω από εκατό χιλιάδες ευρώ. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής με έγγραφό της την 1η Απριλίου έχει ζητήσει την άμεση κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών. Και ο δήμαρχος Γλυφάδας εμφανίζεται υπερήφανος ότι έλυσε το πρόβλημα! Κανένα πρόβλημα, φυσικά, δεν έχει λυθεί. Το παράνομο κοιμητήριο δεν μπορεί να πάρει άδεια γιατί βρίσκεται πάνω σε ρέμα, μέσα σε αναδασωτέα περιοχή και γιατί έχει εκδοθεί πράξη απομάκρυνσης. Θέτουμε στο δημόσιο διάλογο με τους πολίτες δύο λύσεις για το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης κοιμητηρίου στην πόλη μας:

Πρώτον: Δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, με βάση το νόμο για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού του 2012, που δίνει σαφώς τη δυνατότητα αυτή. Δεύτερον: Αξιοποίηση της έκτασης 80 στρεμμάτων της Πολεμικής Αεροπορίας που παραχωρήθηκε στη Γλυφάδα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το 2008. Αμέσως μετά τις εκλογές προχωράμε στην υλοποίηση της καλύτερης δυνατής λύσης. Με σχέδιο συγκεκριμένο και με σεβασμό στο ιερό αυτό ζήτημα. Με αφορμή αυτό ακριβώς το ζήτημα, να σας πω και τούτο: Βλέπετε μπροστά σας 82 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους. Μια ομάδα δεμένη, μια ομάδα μονοιασμένη, μια ομάδα νίκης. Με ένα πρόγραμμα κοστολογημένο, ζυγισμένο, ρεαλιστικό. Δεν κατεβαίνουμε στο στίβο των εκλογών ούτε για να κοροϊδέψουμε κανέναν, ούτε για να τάξουμε λαγούς με πετραχήλια. Δεν κατεβαίνουμε για να εξυπηρετήσουμε μικρά ή μεγάλα συμφέροντα – κατεβαίνουμε παρά το γεγονός ότι καθημερινά βλέπουμε μικρά και μεγάλα συμφέροντα να μας χτυπούν με λύσσα. 

Έχουμε πάρει, όμως, τις αποφάσεις μας. Να συγκρουστούμε με ό,τι κρατά την Γλυφάδα πίσω και να συμμαχήσουμε με ό,τι μπορεί να την οδηγήσει μπροστά. Έχουμε πάρει την απόφαση να φτιάξουμε μια πόλη πρωταθλήτρια στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων. Δεν χάνουμε ούτε μία ευκαιρία. Το Καρπενήσι πέρυσι ήταν πρώτος στην Ελλάδα δήμος σε ποσοστό απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων. Έχουμε τη γνώση, τη θέληση και το σχέδιο για να είναι η Γλυφάδα μας πολύ σύντομα στην πρώτη θέση πανελλαδικά και ανάμεσα στις πρώτες πανευρωπαϊκά! 

Αμέσως μετά τις εκλογές, εντάσσουμε την πόλη μας σε κάθε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ή δράση που μπορεί να συμμετέχει. Μελετάμε προσεκτικά και απορροφούμε και το τελευταίο ευρώ για προγράμματα που αφορούν υποδομές του δήμου μας. Αξιοποιούμε κονδύλια από το νέο ευρωπαϊκό ταμείο για την καταπολέμηση της φτώχειας για να ενισχύσουμε τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Έχουμε πάρει την απόφαση να φτιάξουμε μια πόλη με αληθινές δομές αλληλεγγύης, όπου κανένας πολίτης δεν θα είναι δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας. 

Με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των ΚΑΠΗ και με λειτουργία τους και το Σαββατοκύριακο. Με προσβασιμότητα παντού για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Με κοινωνικές δομές όχι προεκλογικού χαρακτήρα, αλλά μόνιμες και σταθερές. Έχουμε πάρει την απόφαση να φτιάξουμε μια πόλη καθαρή. Μεριμνούμε για την άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων. Θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητα την καθαριότητα της πόλης μας και την διασφάλιση της υγιεινής στον δημόσιο χώρο. Αξιοποιούμε πόρους από το «Πράσινο Ταμείο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προμήθεια βυθιζόμενων κάδων για το σύνολο της πόλης.

Έχουμε πάρει την απόφαση να φτιάξουμε μια πόλη ασφαλή. Φωτίζουμε τα σκοτεινά σημεία της πόλης. Ενισχύουμε το θεσμό του Αστυνομικού της Γειτονιάς και της δίκυκλης αστυνόμευσης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Έχουμε πάρει την απόφαση να φτιάξουμε μια πόλη με διαφάνεια παντού. Χωρίς καμία σκιά, χωρίς καμία γκρίζα ζώνη. Συγκροτούμε διαπαραταξιακή επιτροπή, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων από θεσμικά όργανα της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης, για την διεξαγωγή γενικού οικονομικού ελέγχου. 

Προχωράμε στη συνεχή παρακολούθηση και αξιολόγηση κάθε διαγωνισμού, κάθε προμήθειας. Όλων των έργων που αναθέτει η δημοτική αρχή και όλων των σταδίων υλοποίησης των δημοτικών αποφάσεων. Το ξαναλέω και δεν θα κουραστώ να το λέω: Κάθε ευρώ που δίνει ο δημότης της Γλυφάδας θα ξέρει που πηγαίνει και γιατί πηγαίνει εκεί. Κάθε ευρώ θα πιάνει τόπο. Κάθε ευρώ θα αξιοποιείται προς όφελος των πολλών και όχι για την εξυπηρέτηση των λίγων! Αυτό είναι το πρόγραμμά μας, που σας παρουσιάζουμε σήμερα. Με συγκεκριμένες και μετρημένες προτάσεις για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Για την καθημερινότητα όλων μας. Για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. Για την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας,  που τόσο έχει ανάγκη η Γλυφάδα. Διαβάστε το, μελετήστε το, διαδώστε το! Με βάση αυτές τις δεσμεύσεις, με βάση αυτό το πρόγραμμα, σας καλούμε να μας ψηφίσετε. 

Φίλες και φίλοι, σήμερα έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ πρακτικές, μετρήσιμες, ρεαλιστικές λύσεις. Σήμερα έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ τη διαφάνεια, την ειλικρίνεια, τα καθαρά λόγια. Αν δεν πάρουμε εμείς το μέλλον στα χέρια μας, αν δεν σχεδιάσουμε τη ζωή μας, τη γειτονιά μας, την πόλη μας, τότε κάποιος άλλος θα το κάνει για εμάς. Αν δεν δώσουμε εμείς τον αγώνα για τις αρχές μας, για τα ιδανικά μας, για τις ιδέες μας, τότε κανείς δεν θα το κάνει για εμάς. Αν δεν διεκδικήσουμε και το τελευταίο διαθέσιμο κονδύλι από τις Βρυξέλλες, τότε κάποιος άλλος Δήμος θα το κάνει αντί για εμάς. Αν δεν ρίξουμε φως σε όλες τις σκοτεινές υποθέσεις της διαχείρισης της πόλης μας, τότε θα συνεχίζουμε να ζούμε με σκιές και γκρίζες ζώνες. 

Για αυτό και χτίζουμε την πιο πλατιά συμμαχία πολιτών. Το πιο ενωτικό ψηφοδέλτιο. Την πιο διευρυμένη δημοτική παράταξη, πέρα και πάνω από κόμματα. Με βάση συγκεκριμένο και γνωστό σε όλους πλαίσιο αρχών και θέσεων. Χτίζουμε την επόμενη ημέρα. Με αισιοδοξία. Με σχέδιο. Με αποφασιστικότητα. Με ελπίδα. Αυτό είναι το πρόγραμμά μας, αυτός είναι ο συνδυασμός μας. 

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά και τους 82 υποψηφίους μας συμβούλους. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είναι όλοι τους μαχητές της ζωής. Αυτοδημιούργητοι, κανείς δεν τους χάρισε τίποτα. Με μεγάλη αγάπη για τον τόπο τους και φοβερή διάθεση και θέληση να αφιερωθούν σε αυτόν. Να τον κάνουν καλύτερο. Να τον κάνουμε καλύτερο! Με την εμπιστοσύνη σας και με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστώ πολύ.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ........ΜΕ ENA ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ  

 ;fhk.j phgh ;jk;kfsl dwihjks gsdkbca fkjav jksdgvsdk kjfavbj dVBS
 HSDBK ,AFMVH K.DJSHS

 HFAVB








ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Ελεύθερος επαγγελματίας
Δημοτικός Σύμβουλος
Πρώην Αντιδήμαρχος
Δημοσιογράφος
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης Μαζί για τη Γλυφάδα
Πρώην Αντιδήμαρχος και Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Δημοτικός Σύμβουλος
3.     ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ)
Επιχειρηματίας (Ιδιοκτήτης Απολλώνιον Γλυφάδας)
Φυσιοθεραπευτής
Αστυνομικός ε.α.
πρ. Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου
πρ. Επίτροπος Αγίου Παύλου και Δημητρίου Γλυφάδας
Μέλος Δασοπυρόσβεσης Γλυφάδας
Δικηγόρος - Οικονομολόγος (πρ. Ορκωτός Ελεγκτής)
Δάσκαλος
Πρόεδρος και Επιστημονικός Διευθυντής στο Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών - Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας
8.     ΑΡΑΟΥΖΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Υποψήφιος Διδάκτωρ στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Ε.Μ.Π. με Θέμα e-government
Οικονομολόγος


10. ΒΑΜΒΑΚΕΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας
Ιδιωτικός υπάλληλος
Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κριτών μπάσκετ Νότιας Αττικής
Δημοσιογράφος- Φιλόλογος
Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέων Γλυφάδας
Επιχειρηματίας, τέως αντιδήμαρχος
Συνταξιούχος Τραπεζικός
Συνταξιούχος Ολυμπιακής
Καθηγητής - Μαθηματικός 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Γλυφάδας
Φοιτήτρια Πάντειου Πανεπιστημίου, Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών
Πρώην συντάκτης ειδήσεων skai.gr και ραδιοφωνική παραγωγός
Φοιτήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων
Πτυχιούχος Σχολής Δημοσιογραφίας
19. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Βετεράνος ποδοσφαιριστής Παναθηναϊκού



Καλαθοσφαιριστής
Επιχειρηματίας
21. ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ
Ιατρός - Γαστρεντερολόγος
Θεατρολόγος - Σκηνογράφος
Φοιτητής τμήματος Φυσικής Αγωγής Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Προπονητής Ακαδημιών Μπάσκετ στον Α.Ο. Τερψιθέας
Φαρμακολόγος - Φαρμακοποιός
Phd Διδάκτωρ Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Δημοτικός Σύμβουλος
Πρόεδρος Εθελοντικής Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Γλυφάδας
25. ΘΕΟΔΩΡΙΤΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
Κεντρική υπηρεσία ΕΚΑΒ, ΤΑΕ (Τμήμα Άμεσης Επέμβασης) Συντονιστικό κέντρο
Επιχειρηματίας
Δικηγόρος
Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος ΕΜΠ
Πρώην Διοικητής ΟΣΕ
Πρώην Αντιδήμαρχος Γλυφάδας
Δάσκαλος στην ειδική εκπαίδευση
Διευθυντής 1ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αιγαίου
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας
Αιρετό μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών
Ιδιοκτήτρια εμπορικού καταστήματος στη πόλη μας
Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ
Συνταξιούχος
Πτυχιούχος Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Αργυρουπόλεως (Πληροφορικής – Ειδικών Εφαρμογών
Σπουδές στο NEW YORK COLLEGE (Communication & Journalist)
Άνεργος
Διαιτολόγος- Διατροφολόγος
Υπεύθυνος διαιτολογικού τμήματος του BEAUTY CENTER SPA Γλυφάδας
Οικονομολόγος Αναλυτής
Ελεύθερος επαγγελματίας
Τεχνολόγος – Ακτινολόγος
Εργαζόμενος Ασκληπιείου Βούλας
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών του Τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας
Στέλεχος Εθνικής Τραπέζης
39. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ)
Επιχειρηματίας, Πρόεδρος της Ganesh Α.Ε.
Πολιτικός Μηχανικός
Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
Έχει συμμετάσχει σε ομάδες εκπόνησης μελετών που αφορούν έργα για φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Υπάλληλος Βουλής
Ασφαλιστικός πράκτορας
Μαθηματικός
Αντιπρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών
Αντιπρόεδρος  Δημοτικού Συμβουλίου
Πρώην Αντιδήμαρχος
Χειρουργός Οδοντίατρος - Παθοβιολόγος Στόματος
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Westbrook U.S.A.
Σύμβουλος επιχειρήσεων
Μαθηματικός MSc
Καλλιτέχνης - Επιχειρηματίας
Οδοντίατρος
Υποδιευθυντής καταστήματος γνωστής ελληνικής αλυσίδας τροφίμων
Σύμβουλος επιχειρήσεων πληροφορικής
Καλλιτέχνης
Εκδότης τοπικής εφημερίδας
Αναλυτής Συστημάτων και Εφαρμογών Η/Υ - Προγραμματιστής
Δημοσιογράφος
Μέλος Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών
54. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Οικονομολόγος
Πρώην Δ/ντης Υπουργείου Οικονομικών
Πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικού Δήμου Γλυφάδας
Εκτ. Καθηγητής Λογιστικής στο ΤΕΙ Πειραιά
Στέλεχος Υπουργείου Οικονομικών
Επιχειρηματίας
Γιατρός Καρδιολόγος
Αναπληρωτής διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν
Απόστρατος Αξιωματικός Πολεμικού Ναυτικού
Δικηγόρος


Πρώην πρόεδρος Πνευματικού – Πολιτιστικού Κέντρου Γλυφάδας
Πρόεδρος Μικρασιατών Γλυφάδας ΤΟ ΑΡΓΕΝΟΝ
61. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Επιχειρηματίας
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Ολυμπιονίκης, Υπεύθυνος Αθλητικών Εγκαταστάσεων Υγρού Στίβου ΕΑΚΝ / Αγ. Κοσμά
Δικαστικός Υπάλληλος
Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο – Πολιτικός Επιστήμων
Υπεύθυνη Κοινωνικής Μέριμνας εργαζομένων συγκοινωνιών Αθήνας
Πρώην Βαλκανιονίκης στίβου
Μέλος Πανελλήνιου Συλλόγου με καρκίνο του μαστού
Παιδίατρος
Πολιτικός επιστήμων
Διευθυντής γραφείου διαχείρισης οικιστικού συγκροτήματος Λόφου EDISON
Πρώην πολίστας του ΑΝΟΓ
68. ΣΚΑΛΤΣΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Συνταξιούχος εκπαιδευτικός
Δημοτικός Σύμβουλος
Πρώην Αντιδήμαρχος
69. ΣΟΥΛΕΛΕΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Οικονομολόγος - Φοροτεχνικός
70. ΣΤΟΥΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Έμπορος
Μέλος Φιλοζωικών Εταιρειών
Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Προϊστάμενος της Μονάδας Προγραμματισμού Αξιολόγησης και ένταξης πράξεων της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Περιβάλλοντος
72. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
Ιατρός
Πρώην Δήμαρχος Γλυφάδας
Απόστρατος αξιωματικός ΕΛΑΣ
Πρώην Αντιδήμαρχος
74. ΤΖΟΥΒΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Απόστρατος ΕΛΑΣ.
Δημοτικός Σύμβουλος
Πρώην Αντιδήμαρχος
Υποψήφιος διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου
Καθηγητής Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής μουσικής
Χοράρχης - Αριστερός Πρωτοψάλτης Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γλυφάδας.
76. ΤΣΑΚΑΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Χημικός μηχανικός - Συγγραφέας
77. ΤΣΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ. ε.α., Πρόεδρος Συλλόγου Κρητών "ΑΥΓΕΝΙΚΗ"
Μέλος Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Γλυφάδας
78. ΤΣΕΛΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ - ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗ
Επιχειρηματίας


Ιδιωτικός υπάλληλος
Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας μπόουλινγκ
80. ΦΟΥΝΤΑ ΜΑΡΘΑ
Οικιακά
81. ΧΑΣΠΑΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ελεύθερος επαγγελματίας
Ειδικός Σύμβουλος Εφαρμογών Επικοινωνίας & Marketing


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια