ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Μήνυμα νίκης ενόψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών έστειλαν οι Γλυφαδιώτες με την παρουσία τους στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Γιώργου Παπανικολάου. Χιλιάδες συμπολίτες μας βρέθηκαν στην πλατεία Αγίου Νικολάου και έδωσαν δυναμικό παρών σε μια εντυπωσιακή συγκέντρωση.

Ο Γιώργος Παπανικολάου στην ομιλία του τόνισε ότι το αποτέλεσμα της 18ης Μαΐου γεμίζει τον ίδιο και την παράταξη με την ευθύνη να συνεχίσουν την προσπάθεια ακόμα πιο μαχητικά και τολμηρά χωρίς την παραμικρή έκπτωση και χωρίς καμία υποχώρηση στον αγώνα για αξιοπρέπεια, εντιμότητα και διαφάνεια παντού. «Την ευθύνη να πείσουμε όσους δεν ήρθαν να ψηφίσουν. Αλλά και όσους δεν μας ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εκλογών. Με την ευθύνη να χτίσουμε μια ακόμα πιο πλατιά, ακόμα πιο διευρυμένη συμμαχία πολιτών. Με την ευθύνη να μεταδώσουμε - όλοι μαζί! - το μήνυμα της αλλαγής σε όλους τους συμπολίτες μας. Σε κάθε γωνιά της πόλης μας!» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «η Γλυφάδα μας» στην ομιλία του τόνισε ότι «Θα σταθούμε απέναντι με όποιον πρέπει, θα συμμαχήσουμε με όλες τις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις και θα αλλάξουμε τον τόπο μας. Με αφετηρία αυτή την Κυριακή η Γλυφάδα μας γυρίζει σελίδα! Η Γλυφάδα μας αλλάζει εποχή! Ζητάμε καθαρά την εντολή των Γλυφαδιωτών για να πράξουμε το χρέος μας, για να φέρουμε επιτέλους την πόλη μας στη θέση που της αξίζει!»
Παράλληλα σημείωσε ότι το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου δεν δημιουργεί εφησυχασμό καθώς όπως υπογράμμισε «Η μεγάλη μάχη είναι αυτή την Κυριακή! Και θα τη δώσουμε όπως ξέρουμε να δίνουμε τις μάχες: Με διαφάνεια. Με πολιτισμό. Με ειλικρίνεια. Με συμμετοχή.»
Ο κ. Παπανικολάου απεύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποψηφίους, τα στελέχη και τους υποστηρικτές άλλων συνδυασμών που βρέθηκαν στη συγκέντρωση. «Απόψε βρισκόμαστε εδώ ακόμα περισσότεροι. Άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους, από όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Υπηρετούμε την αρετή της σύνθεσης δυνάμεων. Και όλοι μας έχουμε ένα μεγάλο κοινό: Την αγάπη για την πόλη μας. Την αγάπη για τον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε.» σημείωσε ο κ. Παπανικολάου.


Όλη η ομιλία Γιώργου Παπανικολάου στην πλατεία Αγίου Νικολάου, 22/05/2014

Φίλες και φίλοι, την περασμένη Κυριακή μας δείξατε μεγάλη εμπιστοσύνη. Πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη! Και συνεχίζουμε μαζί. Συνεχίζουμε όλοι μαζί. Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί. Περισσότεροι από ποτέ. Συνεχίζουμε για την αλλαγή. Συνεχίζουμε για τη Γλυφάδα που ονειρευόμαστε. Συνεχίζουμε για τη Γλυφάδα που αξίζουμε. Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη αυτή την Κυριακή!
Το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής οφείλεται σε όλους εσάς. Είναι ένα αποτέλεσμα που μας γεμίζει ευθύνη. Μεγάλη ευθύνη. Με την ευθύνη να προχωρήσουμε μπροστά, να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Ακόμα πιο μαχητικά, ακόμα πιο τολμηρά. Με την ευθύνη να πείσουμε ακόμα περισσότερους. Να πείσουμε όσους δεν ήρθαν να ψηφίσουν. Αλλά και όσους δεν μας ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εκλογών. Με την ευθύνη να χτίσουμε μια ακόμα πιο πλατιά, ακόμα πιο διευρυμένη συμμαχία πολιτών. Με την ευθύνη να συνεχίσουμε, χωρίς την παραμικρή έκπτωση, χωρίς να υποχωρήσουμε στο παραμικρό, τον αγώνα μας για αξιοπρέπεια, για εντιμότητα, για διαφάνεια παντού. Με την ευθύνη να μεταδώσουμε - όλοι μαζί! - το μήνυμα της αλλαγής σε όλους τους συμπολίτες μας. Σε κάθε γωνιά της πόλης μας!
Αυτή την Κυριακή, να έχουμε στο πλευρό μας όλους τους πολίτες, που δεν υπέκυψαν και δεν υποκύπτουν στις απειλές της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Που δεν παραμυθιάζονται από τις υποσχέσεις της! Που δεν ξεγελιούνται από τις μπουλντόζες και τα δήθεν έργα της τελευταίας στιγμής. Που έχουν κρίση και μνήμη. Που θέλουν την αλλαγή στη Γλυφάδα μας. Αληθινή αλλαγή! Αλλαγή ουσιαστική! Αλλαγή πάνω από όλα νοοτροπίας και αντιλήψεων.
Ζήσαμε μαζί όλη αυτή την πορεία. Βρεθήκαμε παντού. Ζήσαμε στιγμές μοναδικές. Τις ζήσαμε ανεξάρτητα από το όποιο αποτέλεσμα ερχόταν. Που ελάχιστοι, στην αρχή αυτής της προσπάθειας, πίστευαν ότι σήμερα θα βρισκόμασταν εδώ. Ότι θα μπαίναμε στο δεύτερο γύρο και ότι θα μπαίναμε πρώτοι!
Όλη την περίοδο αυτή ζητήσαμε την θετική ψήφο των πολιτών με συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Με συγκεκριμένο πρόγραμμα. Με θετικό και ουσιαστικό πολιτικό λόγο. Σήμερα, είμαστε πάλι όλοι μαζί και είμαστε ακόμα περισσότεροι.
Επιτρέψτε μου σήμερα να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εκείνους που για πρώτη φορά είναι κοντά μας. Σε υποψηφίους, σε στελέχη, σε υποστηρικτές άλλων συνδυασμών. Συναντηθήκαμε στους κοινούς αγώνες. Πολλές φορές. Ανταλλάξαμε απόψεις. Πάντα με αξιοπρέπεια. Πάντα με πολιτικό πολιτισμό. Πάντα με διάθεση για σύνθεση. Με διάθεση για συναίνεση. Σας ευχαριστούμε για αυτή την τιμή αυτή που μας κάνετε απόψε. Για την πολύ μεγάλη τιμή! Σας ευχαριστούμε για το κουράγιο που μας δίνετε! Μαζί θα προχωρήσουμε! Μαζί θα αλλάξουμε την πόλη μας!
Πάνω από όλα ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς. Όλους τους συμπολίτες μας για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Ευχαριστώ τους υποψηφίους του συνδυασμού μας. Τους φίλους και εθελοντές μας. Τους συνεργάτες μας. Δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που είμαστε χωρίς αυτή τη μοναδική συμπαράσταση. Χωρίς τη δική σας στήριξη. Τον δικό σας ενθουσιασμό. Αυτή ήταν η δύναμή μας σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Η κινητήριος δύναμή μας σε ολόκληρο το ταξίδι που διανύσαμε.
Ήμασταν μαζί σε κάθε βήμα. Κάθε φορά και πιο πολλοί. Ήμασταν μαζί στη διαμόρφωση του προγράμματος του συνδυασμού μας. Με την πιο ανοιχτή και συμμετοχική διαδικασία που έχει γίνει ποτέ! Μαζί σε όλο αυτό το υπέροχο ταξίδι. Το ταξίδι που δεν σταματά φυσικά εδώ, αλλά τώρα ξεκινάει! Μαζί στις δημόσιες παρεμβάσεις μας. Στις εκδηλώσεις μας. Στις ομιλίες. Παντού νιώθαμε την αγάπη και τη στήριξη των Γλυφαδιωτών. Και σας ευχαριστώ ειλικρινά για αυτό! Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας – αυτή είναι που μας δεσμεύει. Και αυτή την εμπιστοσύνη θα την τιμήσουμε! Αυτή την εμπιστοσύνη δεν θα την προδώσουμε ποτέ!
Σε αυτό το ταξίδι συναντηθήκαμε με πολλούς. Απόψε βρισκόμαστε εδώ ακόμα περισσότεροι. Άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους, από όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Υπηρετούμε την αρετή της σύνθεσης δυνάμεων. Και όλοι μας έχουμε ένα μεγάλο κοινό: Την αγάπη για την πόλη μας. Την αγάπη για τον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. Τον τόπο που ζούμε κι εργαζόμαστε. Τον τόπο που θα ζήσουν και θα μεγαλώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Η σύνθεση και η συναίνεση δεν είναι προεκλογικά συνθήματα. Είναι η μετεκλογική πραγματικότητα. Είναι η απαραίτητη και ουσιαστική προϋπόθεση για την αποτελεσματική διοίκηση του Δήμου. Είναι η ουσία της ίδιας της Δημοκρατίας: Δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει την ψήφο χιλιάδων ανθρώπων, που επέλεξαν άλλες παρατάξεις στον πρώτο γύρο. Δεν δικαιούται να τις αγνοήσει. Δεν επιτρέπεται να τις αγνοήσει! Το επόμενο δημοτικό συμβούλιο πρέπει με πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης να ενώνει όλους τους Γλυφαδιώτες. Να βρει τον κοινό τόπο από όλα τα προγράμματα και όλες τις προτάσεις. Και υπάρχουν πολλές αξιόλογες προτάσεις σε όλα τα προγράμματα. Σε όλους τους συνδυασμούς. Έτσι δουλέψαμε προεκλογικά: Με ομάδες εργασίας, με ανοιχτή δημόσια διαβούλευση, με συμμετοχή. Έτσι δεσμευόμαστε να διοικήσουμε και μετεκλογικά!
Είμαστε εδώ απόψε γιατί πιστεύουμε ότι είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν. Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να βρούμε τα σημεία σύγκλισης, για το όφελος της πόλης μας και για το καλό των δημοτών της. Απόψε είναι η τελευταία μας μεγάλη εκδήλωση πριν την τελική εκλογική διαδικασία. Η τελευταία πράξη μιας σπουδαίας πορείας.
Θέλω να σας ζητήσω να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Να είμαστε μια γροθιά! Να μην αφήσουμε καμία ψήφο να πάει χαμένη! Από σπίτι σε σπίτι. Από γειτονιά σε γειτονιά. Από πόρτα σε πόρτα. Όπως σε όλη την προεκλογική περίοδο. Όπως όλους τους τελευταίους μήνες. Έτσι και σήμερα. Έτσι και αύριο. Να φέρουμε κοντά μας ακόμα πιο πολλούς. Να πείσουμε ακόμα και τους πιο δύσπιστους. Να εξηγήσουμε το πρόγραμμα μας. Πρόγραμμα ρεαλιστικό και μετρημένο. Πρόγραμμα που μας δεσμεύει για όλη την επόμενη πενταετία! Να μεταδώσουμε όλοι μαζί το μήνυμά μας σε κάθε γωνιά της Γλυφάδας. Το μήνυμα της ανάπτυξης. Το μήνυμα της διαφάνειας. Το μήνυμα της αλληλεγγύης. Το μήνυμα της νίκης!
Όλοι μαζί δημιουργήσαμε μία δημοτική παράταξη πέρα και πάνω από κόμματα. Πέρα κι έξω από ιδεοληψίες και προκαταλήψεις.
Μια πλατιά συμμαχία Γλυφαδιωτών. Σεβαστήκαμε απόλυτα την ιδεολογική και πολιτική αφετηρία καθενός και έχουμε στο μυαλό μας ένα πράγμα: Τα προβλήματα της Γλυφάδας δεν έχουν χρώμα.
Τα προβλήματα της Γλυφάδας δεν είναι πράσινα, δεν είναι κόκκινα, δεν είναι γαλάζια. Είναι προβλήματα υπαρκτά. Είναι προβλήματα που χρονίζουν. Είναι προβλήματα που ζητούν λύσεις εδώ και τώρα. Λύσεις καινοτόμες και άμεσα εφαρμόσιμες. Αυτές τις λύσεις επεξεργαστήκαμε και παρουσιάσαμε.
Με αυτό το πλαίσιο ζητάμε την εμπιστοσύνη των Γλυφαδιωτών και στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Με αυτό το πλαίσιο αρχών και θέσεων, δηλώνουμε ξεκάθαρα: Είμαστε εδώ για να ενώσουμε, όχι για να χωρίσουμε. Είμαστε εδώ για να συνθέσουμε, όχι για να αποκλείσουμε. Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε στη δύναμη της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε και την επομένη των εκλογών: Στις πλατείες, στους δρόμους, στις λαϊκές αγορές, παντού! Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε στη Γλυφάδα μας.
Πιστεύουμε βαθιά στην υπέροχη πόλη μας - μια πόλη με σπουδαίους ανθρώπους. Γιατί αν κάτι κάνει την πόλη μας ξεχωριστή, είναι οι άνθρωποί της. Γιατί ξέρουμε ότι η πόλη μας είναι πρώτα και κυριότερα οι άνθρωποί της. Ξέρουμε ότι μια πόλη δεν ευημερεί, αν δεν ευημερούν οι άνθρωποί της.

Και ξέρουμε επίσης ότι η δύναμή για να βγούμε από την κρίση δεν κρύβεται σε κάποιο μακρινό τόπο, αλλά βρίσκεται εδώ, σε καθέναν ξεχωριστά, αλλά και σ’ όλους μας μαζί.
Επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους της πόλης μας και σε κάποιες πραγματικές ιστορίες τους. Κάποιους από αυτούς τους ξέρετε σίγουρα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι η Γλυφάδα μας. Αυτές οι ιστορίες είναι η Γλυφάδα μας. Και μέσα από αυτές τις ιστορίες θα αναπτύξω σημαντικές πτυχές του προγράμματός μας.
Η Γλυφάδα μας, λοιπόν, είναι η κυρία Βιολέτα και η κυρία Ολυμπία. Δυο Γλυφαδιώτισσες που με ανιδιοτέλεια και αγάπη, καθημερινά, πηγαίνουν στο Ασκληπιείο της Βούλας και βοηθάνε αφιλοκερδώς τους αρρώστους και τους ανήμπορους. Η Γλυφάδα μας είναι και η κυρία Θεοδώρα, μία από τις φαρμακοποιούς μας. Όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια. Όταν την χρειαστεί ένας συμπολίτης της, όταν ένας άνθρωπος έχει ανάγκη, ανοίγει το φαρμακείο της και πηγαίνει η ίδια τα φάρμακα στον συμπολίτη της. Χρέος δικό μας είναι να σταθούμε δίπλα σε όλους τους δημότες, με αληθινές δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.
Να απλώσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας πάνω από την πόλη μας. Πρώτο μας μέλημα η δημιουργία και η αξιοποίηση δομών και υπηρεσιών που θα στηρίζουν τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Που δεν θα αφήνουν την κρίση που μαστίζει τον τόπο μας να χωρίσει τους Γλυφαδιώτες σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Αξιοποιούμε πλήρως το νέο ευρωπαϊκό ταμείο για την καταπολέμηση της φτώχειας για να ενισχύσουμε τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη.
Η Γλυφάδα μας είναι και η κυρία Καίτη, που τραυματίστηκε στο πόδι της, περπατώντας σε χαλασμένο πεζοδρόμιο. Είναι ο κύριος Γιάννης, που ανησυχεί κάθε βράδυ, όταν επιστρέφουν τα παιδιά του στο σπίτι από το φροντιστήριο, επειδή στο δρόμο του δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός. Είναι η κυρία Κατερίνα, που μας έστειλε email και μας έγραψε για τα σκουπίδια στον Άγιο Παντελεήμονα. Χρέος μας είναι να φροντίσουμε για όλες τις βασικές υποδομές του Δήμου. Άμεσα!
Δεσμευόμαστε για τον πλήρη ηλεκτροφωτισμό των δρόμων και των δημόσιων χώρων της Γλυφάδας. Αντικαθιστούμε τις λάμπες με σύγχρονες και οικονομικές, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους. Κατασκευάζουμε πεζοδρόμια και ράμπες όπου δεν υπάρχουν. Αποκαθιστούμε τις φθορές στο οδικό μας δίκτυο.
Προχωράμε σε ασφαλτοστρώσεις. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια, προχωράμε στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα για να σταματήσουν επιτέλους οι δρόμοι μας να γίνονται ποτάμια με το πρώτο ψιλόβροχο. Αναβαθμίζουμε την καθαριότητα. Τοποθετούμε βυθιζόμενους κάδους, κάνουμε σωστή ανακύκλωση και διαχείριση απορριμμάτων για να έχουμε και έσοδα για το δήμο μας.
Η Γλυφάδα μας, κυρίες και κύριοι, είναι ο Δημήτρης, που δεν μπόρεσε να βάλει στον παιδικό σταθμό τα δύο του παιδιά και τα μεγαλώνει με τη γυναίκα του με τη βοήθεια των γιαγιάδων.
Χρέος δικό μας είναι να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών. Κανένα! Εντάσσουμε στο νέο ΕΣΠΑ την κατασκευή νέων παιδικών σταθμών. Αυξάνουμε τον αριθμό των παιδαγωγών. Θέλουμε παιδαγωγούς που να απολαμβάνουν εργασιακή ασφάλεια και να ανταποδίδουν έργο υψηλής ποιότητας. Είμαστε κοντά σε κάθε νέα μητέρα, σε κάθε νέο γονιό.
Η Γλυφάδα μας, φίλες και φίλοι, είναι ο Παναγιώτης, ένας εξαιρετικά ταλαντούχος μουσικός. Πατέρας τεσσάρων ανηλίκων παιδιών και με σύζυγο άνεργη. Ο Παναγιώτης γνώρισε πρόσφατα ένα νιόπαντρο ζευγάρι που η κρίση τους άφησε άστεγους - και τι έκανε; Τους κάλεσε και τους φιλοξενεί σπίτι του, μέχρι να βρουν δουλειά και να σταθούν στα πόδια τους.
Χρέος δικό μας είναι να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Και οι δουλειές, όπως ξέρετε πολύ καλά, δεν πέφτουν από τον ουρανό με ευχολόγια. Δημιουργούνται με σχέδιο, με όραμα, με πρακτικές και καινοτόμες λύσεις. Με αξιοποίηση όλων των κοινοτικών κονδυλίων, που άφηνε τόσα χρόνια ο Δήμος να πηγαίνουν χαμένα. Με τόνωση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.
Και για τον Παναγιώτη και όλους τους μουσικούς και όλους τους καλλιτέχνες της πόλης μας, έχουμε χρέος να ενισχύσουμε και να στηρίξουμε τις πολιτιστικές δράσεις. Να δημιουργήσουμε νέους χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων. Να δημιουργήσουμε πυρήνες πολιτιστικής ανάπτυξης. Η Γλυφάδα μας είναι και ο Δημήτρης και ο Θανάσης, δύο αδέρφια, ο ένας φυσιοθεραπευτής και ο άλλος βιολόγος. Με εκπληκτικές σπουδές και μεταπτυχιακά στο Λονδίνο, παλεύουν κάθε μέρα να τα βγάλουν πέρα, με όπλο τις δικές τους δυνάμεις, έξω και πέρα από ρουσφέτια και διαπλοκές. Χρέος δικό μας, κυρίες και κύριοι, είναι να τους βοηθήσουμε όπως μπορούμε.
 Πρώτη και βασική μας δέσμευση είναι η μείωση των δημοτικών τελών κατά 10% για όλα τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δέσμευση ρεαλιστική και κοστολογημένη.
Και όχι μόνο αυτό: Για τις πολύτεκνες οικογένειες και τους συμπολίτες μας με αναπηρία καταργούμε άμεσα τα δημοτικά τέλη. Και αφού μετρήσουμε και κοστολογήσουμε, θα δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε μονογονεϊκές οικογένειες, τρίτεκνους, άνεργους και άπορους.
Η Γλυφάδα μας είναι και ο κύριος Κώστας, ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας. Με αξεπέραστη ευγένεια και αξιοπρέπεια μας ζήτησε μια μέρα να τοποθετηθεί στέγαστρο και παγκάκι στη στάση του λεωφορείου, όπου αναγκάζεται να περιμένει μία και μιάμιση ώρα.
Είναι χρέος μας να φέρουμε και στη Γλυφάδα δημοτική συγκοινωνία, όπως έχουν κάνει τόσοι άλλοι δήμοι, η Ηλιούπολη, το Μαρούσι, το Φάληρο. Είναι δέσμευσή μας. Αμέσως μετά τις εκλογές προχωράμε στη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας. Θα ενώσουμε με δημοτικά λεωφορεία όλες τις γειτονιές της Γλυφάδας με το σταθμό του μετρό στο Ελληνικό, αλλά και με τις δημόσιες υπηρεσίες της πόλης μας.
Η Γλυφάδα μας είναι και η Σοφία, υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ, ο Βαγγέλης με το παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο του, η Κική, υπάλληλος σε κατάστημα ρούχων. Όλοι τους εργάζονται στο εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας. Χρέος δικό μας είναι να αναβαθμίσουμε αισθητικά το εμπορικό μας κέντρο, με στόχο να επανακτήσει η πόλη μας την παλιά της αίγλη, αλλά και μια σύγχρονη δυναμική. Προχωράμε στην αισθητική αναμόρφωση του εμπορικού κέντρου. Ξεκινάμε πεζοδρομήσεις οδών που αναβαθμίζουν το εμπορικό κέντρο της πόλης μας. Δημιουργούμε επιτέλους θέσεις στάθμευσης, με προτεραιότητα στους μόνιμους κατοίκους.
Η Γλυφάδα μας είναι ο Νίκος και η Μαριάννα, εθελοντές δασοπυροσβέστες, που το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα, κάθε βράδυ, ξαγρυπνάνε στο φυλάκιο του Υμηττού προστατεύοντας το δάσος μας. Χρέος δικό μας είναι να εκπονήσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δασικής προστασίας και να απλώσουμε μια ασπίδα, μια γερή ασπίδα πάνω από τον Υμηττό, πάνω από το βουνό μας και βεβαίως να αναδείξουμε τη φυσική ομορφιά του βουνού, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.
Η Γλυφάδα μας είναι φυσικά και οι «γιαγιάδες» μας, η κυρία Βιβή, η κυρία Καίτη, η κυρία Μαρία και οι φίλες τους. Πιστές στο καθημερινό πρωινό ραντεβού τους στην παραλία, το γνωστό στους παλαιούς «Διαμάντι». Ατρόμητες κολυμβήτριες, εδώ και πολλές δεκαετίες, καλοκαίρια και χειμώνες, απολαμβάνουν τη θάλασσα, αλλά και καθαρίζουν και περιποιούνται την παραλία μόνες τους, χωρίς καμία βοήθεια από τη δημοτική αρχή. Γιατί και το «Διαμάντι» είναι παρατημένο, όπως και όλο το παραλιακό μέτωπο της Γλυφάδας. Είναι χρέος δικό μας να φροντίσουμε και να αναδείξουμε την παραλία μας. Είναι χρέος μας να αναβαθμίσουμε συνολικά την αισθητική της πόλης μας, ένα κομμάτι τόσο σημαντικό και τόσο παραμελημένο.
Η Γλυφάδα μας είναι και η κυρία Τούλα, που εγκαταστάθηκε στην πόλη πριν από τριάντα χρόνια. Με απέραντη επιμονή και υπομονή μεγάλωσε τέσσερα παιδιά, που όλα τους σπούδασαν, όλα τους πρόκοψαν και το χρωστούν σε μεγάλο βαθμό στους γονείς τους. Ένα από αυτά τα παιδιά είναι εδώ μπροστά σας και απευθύνεται σ’ εσάς σήμερα από αυτό εδώ το βήμα. Αυτοί είναι οι άνθρωποί μας, αυτή είναι η Γλυφάδα μας. Με αυτούς τους ανθρώπους συναντηθήκαμε στην προεκλογική περίοδο, ακούσαμε τα προβλήματά τους, σχεδιάσαμε λύσεις.
Την επομένη των εκλογών θα είμαστε πάλι δίπλα τους, θα είμαστε κοντά τους, θα είμαστε εκεί που μας χρειάζονται! Για αυτούς τους ανθρώπους αξίζει κάθε μάχη που δώσαμε και κάθε μάχη που θα δώσουμε. Και οι μάχες μπροστά μας είναι πολλές και δύσκολες.
 Αλλά δεν φοβόμαστε τίποτα και το έχουμε αποδείξει αυτό! Θα συγκρουστούμε με όποιον χρειαστεί, θα σταθούμε απέναντι με όποιον πρέπει, θα συμμαχήσουμε με όλες τις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις και θα αλλάξουμε τον τόπο μας. Με αφετηρία αυτή την Κυριακή η Γλυφάδα μας γυρίζει σελίδα! Η Γλυφάδα μας αλλάζει εποχή! Ζητάμε καθαρά την εντολή των Γλυφαδιωτών για να πράξουμε το χρέος μας, για να φέρουμε επιτέλους την πόλη μας στη θέση που της αξίζει!
Φίλες και φίλοι, ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών είναι πια πίσω μας.
Ναι, είχαμε ένα αποτέλεσμα που μας γεμίζει αισιοδοξία. Δεν εφησυχάζουμε όμως καθόλου. Ούτε στιγμή! Η μεγάλη μάχη είναι μπροστά μας. Η μεγάλη μάχη είναι αυτή την Κυριακή! Και θα τη δώσουμε όπως ξέρουμε να δίνουμε τις μάχες: Με διαφάνεια. Με πολιτισμό. Με ειλικρίνεια. Με συμμετοχή. Όπως έκαναν όλοι οι συνδυασμοί που κατέβηκαν στις εκλογές για το Δήμο Γλυφάδας. Και τους ευχαριστώ δημόσια για αυτό! Τους ευχαριστώ για τον έντιμο αγώνα. Για τον καθαρό αγώνα που έδωσαν. Μακάρι να ήταν έτσι τα πράγματα και με τον κ. Κόκκορη. Μακάρι να είχε διάθεση να δώσει τη μάχη πάνω από το τραπέζι. Μακάρι να είχε την τόλμη να κοιτάξει στα μάτια τους Γλυφαδιώτες και να εξηγήσει γιατί έδειξε τέτοια αδιαφορία και τέτοια ατολμία από το 2010 μέχρι σήμερα! Ποτέ δεν μας εξήγησε γιατί υπάρχουν τόσες σκιές αδιαφάνειας στην πόλη μας. Αντίθετα, ξεκίνησε έναν απίστευτο πόλεμο λάσπης. Φυλλάδια διανεμήθηκαν παντού και λοιδορούσαν και συκοφαντούσαν το συνδυασμό μας κι εμένα προσωπικά.
Το πιο ανατριχιαστικό – και πρωτοφανές – έγινε το μεσημέρι της παραμονής των εκλογών. Το περασμένο Σάββατο. Ο απερχόμενος δήμαρχος εισέβαλε στο εκλογικό μας κέντρο. Απείλησε και προπηλάκισε στελέχη μας. Προσπάθησε να δημιουργήσει τεχνητή ένταση. Και οι πολίτες την επόμενη ημέρα έδειξαν στην πράξη την αποδοκιμασία τους. Αλλά δεν φάνηκε να λαμβάνει το μήνυμα. Καμία μεταμέλεια, κανένας απολογισμός τις τελευταίες ημέρες. Ακόμα και σήμερα, διανέμουν το ίδιο πρόγραμμα, τις ίδιες υποσχέσεις με το 2010. 14 προτάσεις του κ. Κόκκορη στο προεκλογικό του φυλλάδιο το 2010 επαναλαμβάνονται ίδιες ακριβώς στο προεκλογικό του φυλλάδιο το 2014!
Ακόμα και χθες, συγγενικό πρόσωπο υποψηφίου συμβούλου του κ. Κόκκορη βρέθηκε να μοιράζει φυλλάδια με νέες συκοφαντίες και ψεύδη εναντίον μας.
Ακόμα και τώρα διασπείρουν ανυπόστατες φήμες, κινδυνολογούν, έφτασαν να λένε ότι θα φύγω από την πόλη μας αν εκλεγώ δήμαρχος!Από την πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα! Από την πόλη που με τίμησε με την ψήφο της! Από την πόλη που ορκίστηκα να υπηρετώ! Είμαι εδώ γιατί αγαπώ αυτό τον τόπο. Είμαι εδώ για να μείνω. Είμαι εδώ για να αγωνιστούμε για αυτό τον τόπο! Είμαι εδώ για να αλλάξουμε μαζί αυτό τον τόπο!
Σήμερα, διανέμεται επιστολή του απερχόμενου δημάρχου που ξανά με συκοφαντεί προσωπικά με απίστευτα ψεύδη. Δεν θα κάνουμε μηνύσεις, δεν αφήσουμε να μας παρασύρει κανείς σε έναν αγώνα λάσπης. Αυτές οι τακτικές, αυτές οι νοοτροπίες έρχονται από το βαθύ παρελθόν – και εκεί πρέπει να επιστρέψουν!
Ας αφήσει όμως επιτέλους τις επιστολές και ας δημοσιοποιήσει επιτέλους έστω και τώρα, ακόμα και αύριο, την τελευταία ημέρα, το πόθεν έσχες του στο διαδίκτυο, όπως έχουν κάνει τόσοι δήμαρχοι. Όπως κάνω προσωπικά εδώ και χρόνια. Όλα μου τα έσοδα, όλες μου οι φορολογικές δηλώσεις είναι στο διαδίκτυο! Τα πάντα! Από την πρώτη στιγμή που ασκώ το δικηγορικό λειτούργημα.
Και κάτι ακόμα. Όπως σας είπα δεν θα κάνουμε μηνύσεις. Για να μη βρεθούμε στον ίδιο κατήφορο με εκείνους. Η δικαιοσύνη όμως ασχολείται ήδη με τον απερχόμενο δήμαρχο. Ο εισαγγελέας Εφετών ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των κ. Κόκκορη και Λανδράκη, για το προεκλογικό αλισβερίσι με επιταγές και ιδιωτικά συμφωνητικά του 2010. Από τον πρώτο στο δεύτερο γύρο. Εδώ που βρισκόμαστε και σήμερα. Η δικαιοσύνη θα κρίνει.
Οι δημότες της Γλυφάδας και ξέρουν και έχουν πλέον γνώση και μνήμη. Και ξέρουν να αναγνωρίζουν και τα αλισβερίσια και τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Και ξέρουν να τις τιμωρούν στην κάλπη των εκλογών! Ρίξτε τις δύο ημέρες που απομένουν όση λάσπη θέλετε! Πείτε όσα ψέμματα θέλετε! Δεν σας φοβόμαστε! Δεν κάνουμε βήμα πίσω! Θα απαντάμε με χαμόγελο. Θα απαντάμε με προτάσεις. Θα απαντάμε με λόγο θετικό. Μην έχετε καμία αμφιβολία: Την επομένη των εκλογών, θα τα αλλάξουμε όλα στη Γλυφάδα. Θα αλλάξουμε τις κατεστημένες νοοτροπίες και τις αρρωστημένες αντιλήψεις που ταλαιπωρούν για χρόνια την πόλη μας. Θα αλλάξουμε το μοντέλο διοίκησης, ώστε να υπηρετεί ο Δήμος το όφελος των πολλών και όχι το συμφέρον των λίγων. Θα τα αλλάξουμε όλα, εκτός από ένα: Τη συμπεριφορά μας. Την κουλτούρα μας. Τις αρχές μας. Αυτά δεν θα τα αλλάξουμε ποτέ!
Πόρτα πόρτα, γειτονιά γειτονιά, θα είμαστε σε όλη τη θητεία μας.
Από αύριο μέχρι το 2019! Δίπλα σε κάθε δημότη, δίπλα σε κάθε πρόβλημα και σε κάθε ανάγκη. Θέλουμε να προσφέρουμε στην πόλη με όλες μας τις δυνάμεις, με όλο μας το είναι! Θέλουμε να έχουν όλοι οι Γλυφαδιώτες τις υπηρεσίες και τις υποδομές που αξίζουν. Και δεν θα χαλαρώσουμε ούτε λεπτό μέχρι να το πετύχουμε αυτό! Δεν θα χαλαρώσουμε ούτε λεπτό μέχρι να εκπληρώσουμε όλες μας τις δεσμεύσεις!
Έχουμε δώσει έναν όρκο τιμής σε όλους τους συμπολίτες μας. Και θα τον τιμήσουμε στο ακέραιο! Να φέρουμε ένα νέο μοντέλο διοίκησης στην πόλη μας. Να φέρουμε την αξιοκρατία, αλλά και τη διαφάνεια παντού, στις διαδικασίες, στις αποφάσεις, στις προμήθειες. Να απαλλαγούμε επιτέλους από τις παλαιάς κοπής αντιλήψεις που ταλαιπωρούν την πόλη μας. Να φτιάξουμε ένα μοντέλο διοίκησης που θα αντιμετωπίζει όλους τους πολίτες με τον ίδιο τρόπο. Δεν έχουμε δύο κατηγορίες πολιτών στη Γλυφάδα. Δεν έχουμε παιδιά και αποπαίδια. Να δημιουργήσουμε νέες δομές που θα μας βοηθήσουν να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της εποχής μας.
Το έχω ξαναπεί δημόσια και απάντηση δεν πήρα: Είναι δυνατόν σήμερα να μην έχουμε στο δήμο μία μόνιμη δομή για την απορρόφηση και αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων; Δήμοι σε όλη τη χώρα αξιοποίησαν πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ, ο καθένας ξεχωριστά. Η Γλυφάδα με το ζόρι έφτασε τα 18 εκατομμύρια! Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χαμένα. Λεφτά πεταμένα. Χρήματα που θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει τη ζωή μας. Κρατήστε το καλά αυτό: Γνωρίζουμε τα κοινοτικά προγράμματα καλύτερα από τον καθένα. Τα έχουμε μελετήσει γραμμή προς γραμμή. Δεν θα αφήσουμε ούτε μισό ευρώ να πάει χαμένο. Θα απορροφήσουμε και το τελευταίο διαθέσιμο κονδύλι από το νέο ΕΣΠΑ. Και θα φέρουμε νέες υποδομές, νέες υπηρεσίες, νέα πρότυπα στην πόλη μας! Για τα παιδιά μας. Για τους αθλητές μας και τα αθλητικά σωματεία. Για τους ζωόφιλους. Για όλους τους συμπολίτες μας! Έτσι ξεκινάμε. Από την πρώτη μέρα! Αξίζουμε περισσότερα! Μπορούμε περισσότερα! Θα πετύχουμε περισσότερα! Σε υποδομές, σε υπηρεσίες, σε δίκτυα αλληλεγγύης, σε επίπεδο χρηστής και διαφανούς διαχείρισης του Δήμου.
Απευθυνόμαστε σε όλες τις Γλυφαδιώτισσες και όλους τους Γλυφαδιώτες. Στον αγώνα αυτό, στη μεγάλη μάχη, που κορυφώνεται αυτή την Κυριακή, είμαστε όλοι μαζί. Στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς! Τώρα είναι η στιγμή της δημιουργίας. Η στιγμή της ανατροπής. Η στιγμή της ανάπτυξης. Η στιγμή της δικαίωσης του αγώνα της διαφάνειας, της συμμετοχής, της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης. Του αγώνα των αρχών και των αξιών, που δίνουμε αταλάντευτα εδώ και μήνες. Τώρα είναι η στιγμή της νίκης! Της νίκης για όλες τις Γλυφαδιώτισσες και όλους τους Γλυφαδιώτες! Δεν μπορεί η πόλη μας να αφήσει άλλη ευκαιρία να πάει χαμένη! Δεν μπορεί να περιμένει μέχρι το 2019 για να ανέβει επιτέλους στο τρένο της ανάπτυξης και της προόδου. Η πόλη μας δεν θα αλλάξει αν δεν το πάρουμε απόφαση όλοι. Αν δεν συμμετέχουμε όλοι. Όλοι μαζί παίρνουμε τις τύχες της πόλης στα χέρια μας. Όλοι μαζί αλλάζουμε την πόλη μας. Όλοι μαζί, αυτή την Κυριακή, φέρνουμε την μεγάλη νίκη!
Με χαμόγελο και αισιοδοξία. Με κέφι και με ελπίδα. Ένα μοναδικό ταξίδι ξεκινά αυτή τη Δευτέρα και θα το ζήσουμε όλοι μαζί! Τη Δευτέρα θα είμαστε ξανά παντού. Σε κάθε γωνιά της πόλης. Σε κάθε γειτονιά της Γλυφάδας. Θα συναντηθούμε ξανά με όλες και με όλους. Μαζί θα αλλάξουμε την πόλη μας. Μαζί θα πορευτούμε όλη την επόμενη πενταετία! Με τη δική σας εμπιστοσύνη και με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστώ πολύ.
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Καλό αγώνα. Καλή δύναμη!






Για τις αγορές σας ΚΛΙΚ ΕΔΩ


 /φνλ/α πηγη πηγη

ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ



































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια