ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΟΙ ΑΝΑΛΓΗΤΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ.

Εκφράζουμε τη ριζική μας αντίθεση στην πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει και σε νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων και ανάμεσά τους τη συγχώνευση του 18ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας με το 3ο Δημοτικό. Είναι απαράδεκτη και δε βασίζεται σε καμία απολύτως εισήγηση των αρμόδιων διευθύνσεων η συγχώνευση ενός 6θέσιου σχολείου με ένα 12θέσιο και η μετατροπή του σε 16θέσιο.
               


Με τον τρόπο αυτό συγχωνεύονται τάξεις, μεγαλώνει ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη και συσσωρεύονται πλέον των 350 μαθητών σε μία σχολική μονάδα. Η συγχώνευση σε πολυάριθμα τμήματα προφανώς και δυσχεραίνει την παιδαγωγική διαδικασία και ακυρώνει την ανάγκη ενασχόλησης του δασκάλου με παιδιά με ιδιαίτερες μαθησιακές δυσκολίες. Την ίδια στιγμή καταργείται η «παράλληλη στήριξη» που προβλεπόταν έως πέρσι. Ταυτόχρονα γίνεται αντιληπτή η δυσκολία ενός διευθυντή να έχει προσωπική αντίληψη για όλο αυτό το μαθητικό δυναμικό.
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας δείχνουν και στην περίπτωση αυτή την ανάλγητη και αντιεκπαιδευτική πολιτική τους που αδιαφορεί πλήρως για το συνεχώς μειούμενο επίπεδο μόρφωσης που παρέχεται στα παιδιά μας.
Ευθύνες έχουν και η απερχόμενη δημοτική αρχή καθώς και όλες οι προηγούμενες που έχουν αδιαφορήσει επί πολλά χρόνια και δεν έχουν μεριμνήσει για τον αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου όπου ανακατασκευαζόταν το 18ο Δημοτικό Σχολείο (στη συμβολή των οδών Σάκη Καράγιωργα και Σοφίας Βέμπο) και απομένει εδώ και χρόνια το κουφάρι του να «κοσμεί» την περιοχή.
Η «Ανατροπή στη Γλυφάδα – Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των Συλλόγων Γονέων του 3ου και 18ου Δημοτικών  σχολείων και θα συνδράμει στις αγωνιστικές δράσεις τους για την ανατροπή των σχεδίων του Υπουργείου Παιδείας.
Η αδιαφανής αναιτιολόγητη δυσμενής για τα παιδιά πολιτική του Υπουργείου Παιδείας που μόνο στόχο θέτει να παρουσιάσει «δημοσιονομικό πλεόνασμα» σε βάρος των παιδιών μας πρέπει να καταδικαστεί.
Στους υποτελείς στην Τρόικα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) έχουμε την ευκαιρία την Κυριακή 25/5 να δώσουμε την απάντηση που τους πρέπει. ΦΥΓΕΤΕ!
Επιπλέον σταθερά θα απαιτήσουμε τόσο το παλιό όσο και το νέο δημοτικό συμβούλιο να πάρει άμεσα απόφαση (κάτι που ούτε ο εκλεκτός της ΝΔ ούτε ο μνημονιακός κ. Κόκκορης έκαναν τις δύο τελευταίες θητείες) για τον αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου όπου βρίσκεται το παλιό υπό ανακατασκευή σχολικό κτίριο και να πιέσει την Κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της κατασκευής του.
Ας τολμήσουν να δεσμευτούν σήμερα κιόλας!
23 Μαΐου 2014
Μαζί ανατρέπουμε!  / Μαζί δημιουργούμε!
ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ
Κ. Αθανάτου 22 Γλυφάδα τηλ. 210.96.24.294




Για τις αγορές σας ΚΛΙΚ ΕΔΩ


 /φνλ/α πηγη πηγη

ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια