ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΓΛΥΦΑΔΑ: ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ «ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ»

Η 1η Μαίου καθιερώθηκε Παγκόσμια ως ημέρα μνήμης και τιμής στους νεκρούς και τις θυσίες των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους, ενώ ταυτόχρονα είναι ημέρα αγώνα και προβολής των σύγχρονων αιτημάτων τους. 


Η ιστορία της χώρας μας, από την εξέγερση των εργατών του Σικάγο, το 1886, μέχρι σήμερα είναι γεμάτη από μικρές και μεγάλες θυσίες, εξεγέρσεις, κινητοποιήσεις,  με πιο σημαντικές τις μάχες στις αρχές του 20ου αιώνα για το 8ωρο, το Μάη του ’36, την εκτέλεση των κομμουνιστών της Πρωτομαγιάς του 1944, τις μεγάλες απεργίες και διαδηλώσεις της μεταπολίτευσης.
Στις μέρες μας, 128 χρόνια μετά το Σικάγο, οι εργαζόμενοι ζουν τη βαρβαρότητα της πιο άγριας λιτότητας, της αφαίρεσης ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, της κατάργησης του κράτους πρόνοιας, της τεράστιας ανεργίας και της επισφάλειας.  Ταυτόχρονα οι εφαρμοζόμενες πολιτικές των μνημονίων καταληστεύουν το λαό, ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία, καταβαραθρώνουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Εμείς ως  ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, γνήσια κινηματική δύναμη, τιμούμε τη μέρα της Πρωτομαγιάς, συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις, αντιστεκόμαστε αποφασιστικά στην άγρια επίθεση και συνεχίζουμε τον αγώνα για να αντιστραφεί η πορεία των πραγμάτων και να στηριχθεί η κοινωνία που υποφέρει.  Οι επερχόμενες εκλογές είναι μια μεγάλη ευκαιρία να δώσουμε ένα τρανταχτό μήνυμα σ’ όλη τη χώρα, αλλά και στο Δήμο μας.



                                                     Με εκτίμηση
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»



Για τις αγορές σας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 πηγη πηγη πηγη

ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
















































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια