ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΩΝ 3ου ΚΑΙ 18ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Η κυβέρνηση, με μια προκλητική απόφαση, προχώρησε στη συγχώνευση των 3ου και 18ου Δημοτικών Σχολείων, μεταξύ πολλών άλλων συγχωνεύσεων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σ’ όλη την Ελλάδα. 


Η πράξη αυτή είναι ένα ακόμα δείγμα της ανάλγητης πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζει με θύματα, αυτή τη φορά, τα δημόσια σχολεία. Επιπλέον, τιμωρούνται και πάλι μαθητές – γονείς και εκπαιδευτικοί δύο σχολείων, που ήδη είχαν τιμωρηθεί να συστεγάζονται σε ανεπαρκείς χώρους με 350 μαθητές αθροιστικά, από την ανικανότητα της ίδιας, του ΟΣΚ και του Δήμου να ολοκληρώσουν το κτήριο του 18ου Δημοτικού Σχολείου που παραμένει «κουφάρι» επι 14 χρόνια!
Εμείς, ως ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των Συλλόγων Γονέων των δύο Σχολείων, της Ένωσης Γονέων Γλυφάδας, του Συλλόγου Εκπ/κων Π/βάθμιας Εκπ/σης και δίνουμε μαζί τους τη μάχη για να σταματήσει η υποβάθμιση της παιδείας. Διεκδικούμε:
·      Να ανακληθεί η απόφαση συγχώνευσης των 3ου και 18ου Δημοτικών Σχολείων.
·      Να συγκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα αυτό.
·      Να προχωρήσει άμεσα ο Δήμος στις διαδικασίες τροποποίησης της ρυμοτομίας και χαρακτηρισμού ως σχολικού χώρου του οικόπεδου του 18ου Δημοτικού Σχολείου (Σ. Βέμπο και Σ. Καράγιωργα).
·      Δήμος και ΟΣΚ να δώσουν άμεσα λύση ώστε να ολοκληρωθεί η κατασκευή του υπάρχοντος κτηρίου στο παραπάνω οικόπεδο, για να στεγάσει επιτέλους το 18ο Δημοτικό Σχολείο.
Είναι χρέος όλων μας, απερχόμενης και νέας Δημοτικής Αρχής, δημοτικών παρατάξεων, φορέων, γονέων, εκπαιδευτικών και κατοίκων να αγωνιστούμε ώστε να λυθεί επιτέλους το πρόβλημα των 3ου – 18ου Δημοτικών Σχολείων.


Με εκτίμηση
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
 «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»



ΑΘΗΝΑ ΛΥΓΝΟΥ
Δημοτική Σύμβουλος Γλυφάδας


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια