ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Η ALAPHIA ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ AVAAZ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ



Αγαπητές φίλες και φίλοι, 


Δύο μικρά κορίτσια κρεμάστηκαν από ένα δέντρο στην Ινδία αφού πρώτα βιάστηκαν ομαδικά. Ένας υπουργός της κυβέρνησης μόλις απάντησε λέγοντας πως ο βιασμός «είναι κοινωνικό έγκλημα… κάποιες φορές είναι σωστό, κάποιες φορές λάθος». Ο πρωθυπουργός οφείλει να δώσει ένα τέλος στην επιδημία βιασμών και εμείς μπορούμε να τον αναγκάσουμε να το κάνει αν συσπειρώσουμε εκατομμύρια φωνές στην καρδιά της εκλογικής του περιφέρειας . Υπόγραψε τώρα:


SIGN THE PETITION
Χρειάζομαι τη βοήθειά σου. Δύο μικρά κορίτσια κρεμάστηκαν από ένα δέντρο αφού πρώτα βιάστηκαν ομαδικά σ’ένα χωράφι έξω απ’το σπίτι τους στην Ινδία. Ένας υπουργός της κυβέρνησης μόλις απάντησε λέγοντας πως ο βιασμός «είναι κοινωνικό έγκλημα… κάποιες φορές είναι σωστό, κάποιες φορές λάθος».


Είναι πραγματικά αποτρόπαιο! Αλλά δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Κι εγώ έχω δεχτεί επίθεση και μάλιστα μπροστά σε ανώτερους αστυνομικούς οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα για να με προστατεύσουν. Το σύστημα είναι αυτό που έχει προδώσει τις γυναίκες στην Ινδία. Πιστεύω όμως πως μαζί μπορούμε να το αλλάξουμε.

Ο νέος πρωθυπουργός της χώρας μου εξελέγη στην ιερή πόλη του Βαρανάσι με την υπόσχεση να την ανοικοδομήσει και να τη μετατρέψει σε μείζον τουριστικό κέντρο. Εάν η έκκλησή μας για προστασία των γυναικών συγκεντρώσει εκατομμύρια φωνές υποστήριξης, θα την αναρτήσουμε σε γιγαντοαφίσες παντού στην πόλη και τότε ο Μόντι αναγκαστεί να μας ακούσει για να προστατεύσει την τουριστική φήμη της εκλογικής του περιφέρειας.

Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιου είδους ενημερωτική καμπάνια στην Ινδία. Η χώρα όμως βρίσκεται σε εθνική κρίση και αυτό απαιτεί δραστικές ενέργειες. Υπόγραψε τώρα -- ας φτάσουμε τα δύο εκατομμύρια φωνές για να απαιτήσουμε απ’τον Μόντι να προστατεύσει τα κορίτσια και τις γυναίκες:

https://secure.avaaz.org/el/womanifesto_modi_loc/

Όταν τα δύο κορίτσια (14 και 15 χρόνων) εξαφανίστηκαν, ο πατέρας του ενός πήγε στην αστυνομία και έπεσε στα γόνατα παρακαλώντας τους να κάνουν κάτι. Η αστυνομικοί γέλασαν μαζί του και τον έδιωξαν. Αμέτρητες οικογένειες στην Ινδία που βιώνουν τον εφιάλτη του βιασμού, αντιμετωπίζουν αυτή την αποκρουστική αδράνεια και αδιαφορία απ’τις αρχές. Μετά το διεθνή σάλο, πέντε άντρες τελικά συνελήφθησαν και δύο αστυνομικοί απολύθηκαν. Όμως κάθε 22 λεπτά μια γυναίκα πέφτει θύμα βιασμού στην Ινδία και η αστυνομία, τα δικαστήρια, ακόμη και οι υπουργοί κάνουν τα στραβά μάτια!

Πριν τις εκλογές είχε δημιουργηθεί ένα μεγάλο κίνημα πίεσης για να σταματήσει η βία κατά των γυναικών. Ειδικοί συνέταξαν το «Μανιφέστο για τις Γυναίκες» -- ένα πρακτικό σχέδιο αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για ένα τέλος στην επιδημία βιασμών. Καλύπτει τα πάντα -- από νομοθεσία, αστυνόμευση, ιατρική και ψυχολογική στήριξη και κυρίως δημόσια παιδεία. Άλλα μεγάλα κόμματα ασπάστηκαν το μανιφέστο και το υπέγραψαν. Το κόμμα όμως του Μόντι το αγνόησε.

Ακόμη και το επιτελείο του Μόντι συμφωνεί με τις περισσότερες προτάσεις του μανιφέστου. Τώρα απλά θέλουμε τον ίδιο να το θέσει σε εφαρμογή.

Ο Μόντι δεν έχει κάνει ακόμη κάποια δήλωση για το έγκλημα ή για τις χυδαιότητες που εξαπέλυσε το στέλεχος του κόμματός του. Απ’την άλλη όμως ο Μόντι μόλις εξελέγη, και τώρα είναι η ευκαιρία μας να επηρεάσουμε τις προτεραιότητες της θητείας του. Ας συσπειρωθούμε δύο εκατομμύρια από εμάς για να απαιτήσουμε δραστικά μέτρα στην καρδιά της εκλογικής του περιφέρειας. Υπόγραψε τώρα:

https://secure.avaaz.org/el/womanifesto_modi_loc/

Έχουμε δύο επιλογές: ή που θα παραλύσουμε μπροστά στο σοκ και τον τρόμο που νιώθουμε βλέποντας αυτή την εικόνα ή που θα αναλάβουμε δράση. Γυναίκες σε κάθε γωνιά της πατρίδας μου ζητούν ένα τέλος στην επιδημία βιασμών και δίνουν ένα γενναίο αγώνα για ισότητα και ασφάλεια. Σε παρακαλώ στάσου στο πλευρό μας για να σταματήσουμε τη βία!

Με ελπίδα,
Alaphia και όλη η ομάδα του Avaaz

Περισσότερες πληροφορίες:

Οργή στην Ινδία: Άνδρες βίασαν, στραγγάλισαν και κρέμασαν δύο μικρά κορίτσια (ΣΚΑΪ)
http://www.skai.gr/news/world/article/259024/orgi-stin-india-andres-viasan-straggalisan-kai-kremasan-duo-mikra-koritsia/

Ινδία: «Σωστός» ο βιασμός σύμφωνα με υπουργό (Πρώτο Θέμα)
http://www.protothema.gr/world/article/385094/india-sostos-o-viasmos-sumfona-me-upourgo/

Ινδία: Συνεχίζονται οι τραγωδίες με θύματα γυναίκες (Η Αυγή)
http://www.avgi.gr/article/2863074/india-sunexizontai-oi-tragodies-me-thumata-gunaikes

Ο Μόντι αποκαλύπτει τις 5 λέξεις κλειδιά για το μέλλον της Ινδίας: Ταλέντο, Τουρισμός, Τεχνολογία, Εμπόριο και Παράδοση - Modi unveils ‘Five Ts’: BJP’s PM candidate says Talent, Tourism, Tech, Trade and Tradition are the watchwords for India’s future (Daily Mail)
http://www.dailymail.co.uk/indiahome/indianews/article-2542285/Modi-unveils-Five-Ts-BJPs-PM-candidate-says-Talent-Tourism-Tech-Trade-Tradition-watchwords-Indias-future.html

Η αστυνομία χρησιμοποιεί κανόνια νερού κατά γυναικών που διαμαρτύρονται για σεξουαλική κακοποίηση στην Ινδία - Police Use Water Cannons On Women In India Protesting Rape (Think Progress)
http://thinkprogress.org/world/2014/06/02/3443632/photos-police-use-water-cannons-on-women-in-india-... 





Για τις αγορές σας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 πηγη πηγη πηγη


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια