ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Οι ανάλγητες μνημονιακές πολιτικές κλείνουν ένα δημοτικό σχολείο στη Γλυφάδα.
Σε αγωνιστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνέλευση των συλλόγων γονέων του 3ου και 18ου Δημοτικών Σχολείων Γλυφάδας που συγκλήθηκαν με θέμα την αντίδραση των γονέων, του δήμου και των φορέων της πόλης ενάντια στη συγχώνευσή τους.


Η Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα την αγωνιστική της αντίδραση στις συγχωνεύσεις σχολείων και ειδικότερα στη συγχώνευση του 3ου με το 18ο Δημοτικό Σχολείο και κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάσει εκτάκτως άμεσα για να εκφράσει την αντίθεσή του στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και να στηρίξει ουσιαστικά τις αποφάσεις των γονέων τόσο για την απόσυρση της σχετικής υπουργικής απόφασης όσο και για την ολοκλήρωση της κατασκευής του κτιρίου στέγασης του 18ου δημοτικού. (Απόφαση του Δ.Σ για τον αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου όπου βρίσκεται το παλιό υπό ανακατασκευή σχολικό κτίριο και πίεση προς την Κυβέρνηση για την άμεση ολοκλήρωση της κατασκευής του).
Στη συνέλευση αυτή στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του συλλόγου δασκάλων, της ένωσης γονέων και κηδεμόνων και αντιπροσωπείες δημοτικών παρατάξεων. Ανάμεσά τους και ο επί κεφαλής της δημοτικής μας κίνησης δημοτικός σύμβουλος Τάσος Ταστάνης, η δημοτική σύμβουλος Ειρήνη Βαγγελάτου και πολυμελής αντιπροσωπεία.
Στη σημαντική αυτή συγκέντρωση, έλαμψαν με την απουσία τους ο νεοεκλεγείς και ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Παπανικολάου και Κόκκορης. Οι εκλογές πέρασαν και δεν φαίνεται να τους πολυενδιαφέρουν τα προβλήματα των δημοτών που άλλωστε απαιτούν και σύγκρουση με τα κόμματα της συγκυβέρνησης που τους στήριξαν και τους στηρίζουν.
Μιλώντας στους γονείς εκ μέρους της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ» ο επί κεφαλής Τάσος Ταστάνης, εξέφρασε τη ριζική μας αντίθεση στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει και σε νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, η οποία μάλιστα δε βασίζεται σε καμία απολύτως ανάγκη ή εισήγηση των αρμόδιων διευθύνσεων. Κατήγγειλε τις ανάλγητες και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας και της μνημονιακής συγκυβέρνησης που έχουν σαν στόχο να παρουσιάσουν «δημοσιονομικό πλεόνασμα» σε βάρος των παιδιών μας, αδιαφορώντας πλήρως για το συνεχώς μειούμενο επίπεδο μόρφωσης που παρέχεται στα παιδιά μας.
Τόνισε ακόμη τις ευθύνες που έχουν τόσο η απερχόμενη δημοτική αρχή όσο και όλες οι προηγούμενες που αδιαφόρησαν για τα προβλήματα στο χώρο της παιδείας και των σχολείων στην πόλη μας, και κυρίως γιατί δεν πήγαν κόντρα στις πολιτικές των κυβερνήσεων που συρρικνώνουν συνεχώς τις κοινωνικές παροχές προς τους πολίτες. Ειδικότερα για το θέμα του κτιρίου του 18ου δημοτικού έχουν αδιαφορήσει επί πολλά χρόνια, δεν έχουν μεριμνήσει για τον αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου όπου ανακατασκευαζόταν το 18ο Δημοτικό Σχολείο και σήμερα απομένει εδώ και χρόνια το εγκαταλειμμένο κουφάρι του να «κοσμεί» την περιοχή.
Η «Ανατροπή στη Γλυφάδα – Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» στηρίζει τα αιτήματα και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των Συλλόγων Γονέων του 3ου και 18ου Δημοτικών  σχολείων και θα συνδράμει στις αγωνιστικές δράσεις τους για την ανατροπή των σχεδίων του Υπουργείου Παιδείας.
Με αίτησή μας στο Δήμο ζητούμε την άμεση σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για να εκφρασθεί η ριζική αντίθεσή του στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και να στηριχθούν ουσιαστικά οι αποφάσεις των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου και 18ου Δημοτικών Σχολείων Γλυφάδας.
Πρέπει όλοι να δεσμευτούν και να αγωνισθούν για ουσιαστικές και άμεσες λύσεις!
4 Ιουνίου 2014


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια