ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΜΑΣ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα 5 Ιουνίου και τι ειρωνεία, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι «εκ παραδρομής» επτά Υπουργοί της υπέγραψαν τη μεταβίβαση των κτημάτων της παραλίας μας, καθώς και άλλων ακινήτων του παράκτιου μετώπου στο ΤΑΙΠΕΔ για εκποίηση.

Ίσως «εκ παραδρομής» και το Υπουργείο Οικονομικών προωθεί νομοσχέδιο για τις παραλίες, που δίνει τη δυνατότητα νομιμοποίησης των αυθαίρετων κατασκευών πάνω στη θάλασσα, επιτρέπει το μπάζωμα, ακόμα και την οικοδόμησή της.
Και ενώ συμβαίνουν αυτά, καμία αντίδραση από την απερχόμενη και τη νέα Δημοτική Αρχή. Που πήγαν τα μεγάλα λόγια για την παραχώρηση της παραλίας στο Δήμο και την αξιοποίησή της προς όφελος της πόλης;
Δυστυχώς, άλλη μια επέτειος Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και όλα τα βασικά αιτήματά μας παραμένουν επίκαιρα, όπως:
·      Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλού πρασίνου, με αθλητικές εγκαταστάσεις και κοινωνικές χρήσεις στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού.
·      Προστασία του δημόσιου και δασικού χαρακτήρα του βουνού και πλήρης αναδάσωσή του.
·      Παραχώρηση της παραλίας στο Δήμο, σύνδεσή της με την πόλη και αξιοποίησή της προς όφελος των κατοίκων της.
·      Διάσωση και διαμόρφωση όλων των κοινόχρηστων χώρων.
·      Ανακύκλωση με διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή και επανάχρηση, κομποστοποίηση, πράσινα σημεία για μεγάλα αντικείμενα, Διαδημοτικό Σταθμό Διαχείρισης Απορριμμάτων.
Η άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για την προστασία της παραλίας μας, είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή.


Με εκτίμηση
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια