ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΕ ΔΗΜΑΡ – ΠΟΤΑΜΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Ανοικτή πρόσκληση απευθύνει ενόψει του ιδρυτικού συνεδρίου της Κεντροαριστεράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
 

Σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζει ότι «σημασία έχει η ιδέα του ιδρυτικού συνεδρίου και η πορεία προς αυτό να γίνει ένα πολύ μεγάλο βήμα διαλόγου ανάμεσα σε όλους όσοι πιστεύουν στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, στην ευρωπαϊκή Κεντροαριστερά της ευθύνης, αλλά κυρίως ανάμεσα στην πολιτική έκφραση της Κεντροαριστεράς και την κοινωνία».
 
Ερωτηθείς αν θα καλέσει τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου να καταθέσουν τις απόψεις τους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «αυτή η πρόσκληση είναι διαρκής και αυτονόητη» ενώ σε παρόμοια ερώτηση για πρώην στελέχη όπως ο Αλ. Παπαδόπουλος, η Β. Παπανδρέου και ο Δ. Ρέππας, ο κ. Βενιζέλος απαντά: «Τους πάντες. Αλλοίμονο».
 
Εξάλλου, σε ερώτηση αν στο συνέδριο επιδιώκεται η συμμετοχή στελεχών ή και κομμάτων, τονίζει ότι «το συνέδριο είναι από μόνο του μια ανοικτή πρόσκληση, με σεβασμό σε όλους» ενώ για τη ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι ισχύει η πρόταση προς το κόμμα συνολικά, για τη «μετεκλογική δυσκολία» του οποίου «δεν επιχαίρουμε».
 
Αναφερόμενος στο «Ποτάμι» ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει «πολύ σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά το Ποτάμι, στο επίπεδο του Ευρωκοινοβουλίου, δήλωσε μια ταυτότητα. Και είναι θετικό το γεγονός ότι επέλεξε την ένταξη στην Ομάδα των Ευρωπαίων Δημοκρατών και Σοσιαλιστών» στην οποία ανήκει το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, άρα το ΠΑΣΟΚ με την Ελιά.
 
«Σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας της Ομάδας, η κάθε εθνική αντιπροσωπεία λειτουργεί με ένα βαθμό συντονισμού και ενότητας. Εμείς είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε αυτό και θέλω να ελπίζω ότι αυτό εκ των πραγμάτων θα ανοίξει τον δρόμο κοινών δράσεων και πρακτικών» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
 
Αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα ως προς την Κεντροαριστερά, ο κ. Βενιζέλος εκτιμά: «Οι πολίτες θέλησαν να διασφαλιστεί η προοδευτική σταθερότητα, δηλαδή να ολοκληρωθεί η προσπάθεια εξόδου από την κρίση με ασφάλεια, παράλληλα με μέτρα αποκατάστασης κοινωνικής δικαιοσύνης.
 
Ταυτόχρονα, υπέδειξαν την ανάγκη συσπείρωσης της κεντροαριστεράς της ευθύνης και είπαν σε όσους απέρριπταν τις προτάσεις μας ότι τώρα πρέπει να τις ξανασκεφτούν, με μεγαλύτερο σεβασμό προς τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς».
 
Σε ερώτηση αν η ηγεσία της παράταξης θα είναι ηγεσία ΠΑΣΟΚ, δηλαδή του ίδιου, ο κ. Βενιζέλος απαντά ότι δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν στο επίκεντρό τους τον ίδιο και τον ρόλο του.
 
Για το ζήτημα ενδεχόμενων συνεργασιών μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέει ότι αυτή είναι «μια ερώτηση που πρέπει να τεθεί σε όλους, διότι η χώρα έχει ανάγκη από συστράτευση, συναίνεση, ενότητα και από κυβερνητικά σχήματα τα οποία πρέπει να έχουν σαφή προγραμματική ταυτότητα, αλλά ταυτόχρονα και πάρα πολύ ισχυρή πολιτική και κοινωνική βάση στήριξης».
 
Τέλος, ερωτηθείς αν στην κυβέρνηση συνεργασίας θα αποτυπωθεί η συσπείρωση του κεντροαριστερού πόλου και αν θα συμμετάσχουν στελέχη από τις συνεργαζόμενες κινήσεις της Ελιάς, ο κ. Βενιζέλος τονίζει: «Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι η κυβέρνηση δεν είναι μια δικομματική κυβέρνηση. Είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας και εθνικής ανάγκης και στόχος μας είναι η κινητοποίηση- αξιοποίηση όλων των δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεων του τόπου».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια