ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ «ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ»

Γράφει ο Τάκης Χατζής 

Είναι πολλοί αυτοί που ξαφνιάστηκαν από την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να τοποθετήσει στην θέση του Επιτρόπου τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ωστόσο ο Πρωθυπουργός φαίνεται ότι είχε πάρει εδώ και περίπου ένα μήνα την απόφασή του, άσχετα αν άφησε τον χρόνο να κυλήσει και την ονοματολογία να κάνει τον κύκλο της. 



«Με τη Ντόρα να επιθυμεί διακαώς τη θέση, δεν θα μπορούσε να κάνει και αλλιώς», λένε στενοί του συνεργάτες οι οποίοι τώρα πλέον ερμηνεύουν τις κινήσεις του Α. Σαμαρά και τις σχετικές συζητήσεις που έχουν κάνει μαζί του.  

Ο Πρωθυπουργός- όπως λέγεται, ήθελε ένα Επίτροπο που να προέρχεται από την παράταξη της ΝΔ, ο οποίος να έχει ταυτοχρόνως ενωτικό προφίλ, αλλά και τις δυνατότητες να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα που θα του ανατεθούν, αλλά και να βοηθήσει αποφασιστικά στην έξοδο της χώρας από την κρίση. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συγκέντρωνε όλα τα χαρακτηριστικά. 

Επιπροσθέτως, ως αντιπρόεδρος της ΝΔ ουδέποτε πυροδότησε έριδες και διαφωνίες. Το ενωτικό προφίλ που έχει στην παράταξη της ΝΔ ο Δ. Αβραμόπουλος, λένε ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο για την απόφαση του Πρωθυπουργού. Ακόμη και οι μητσοτακικοί, δύσκολα μπορούν να του προσάψουν εχθρικές κινήσεις και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, έστω και αν ήταν αυτός που πρότεινε την εκλογή Προέδρου της ΝΔ από τη βάση, επιλογή που υιοθέτησαν στη συνέχεια όλοι οι υποψήφιοι και τελικά οδήγησε στην Προεδρία τον Αντώνη Σαμαρά.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε εκφράσει την προτίμησή του στο πρόσωπο της Μαρίας Δαμανάκη. Ωστόσο και αυτός φαίνεται ότι κατανοούσε πόσο δύσκολο θα ήταν να προχωρήσει αυτή η επιλογή, καθώς εύλογα στη ΝΔ θα προκαλούσε πολλές αντιδράσεις. Επιπροσθέτως, ο Ευ. Βενιζέλος διατηρεί καλές σχέσεις με τον Δ. Αβραμόπουλο αφού λύθηκαν ορισμένες μικροπαρεξηγήσεις που δημιουργήθηκαν κατά το παρελθόν. 

Επί της ουσίας, άλλα πρόσωπα δεν έπαιξαν. Έστω και αν ακούστηκαν πολλά ονόματα. Ο Πρωθυπουργός έχοντας πάρει την απόφασή του, απέφυγε να ενισχύσει την ονοματολογία. Ακόμα και όταν έγινε γνωστή η συνάντησή του με τη Ντόρα Μπακογιάννη, κράτησε τα χαρτιά του κλειστά. Η Ντόρα από την πλευρά της, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που την έφεραν ως φαβορί, έλεγε ότι δεν έχει λάβει καμιά σχετική υπόσχεση. Και ο Αβραμόπουλος από την πλευρά του κράτησε το μυστικό, που πρέπει να το γνώριζε περίπου είκοσι μέρες, με διαψεύσεις συνεργατών του όποτε χρειάστηκε.  

Ακόμη και προχθές το βράδυ, η είδηση ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά- Ντόρας δεν προήλθε από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά από την πλευρά της κας Μπακογιάννη. Στη συνέχεια, όταν άρχισε να συζητιέται στα δημοσιογραφικά γραφεία το ενδεχόμενο να αναλάβει καθήκοντα Επιτρόπου άλλη γυναίκα- φωτογραφιζόταν η Νίκη Τζαβέλλα, συνεργάτες του Πρωθυπουργού, άρχισαν να μην διαψεύδουν το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.  

Τα υπόλοιπα, τα γνωρίζετε...  




πηγη πηγη πηγη

 πηγηπηγη πηγη


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια