ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΛΚΗΣ: ΑΠΑΛΛΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην πλήρη απαλλαγή των διοικήσεων δημοτικών επιχειρήσεων από ευθύνες που έχουν για φορο-οφειλές που δημιούργησαν οδηγεί Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που έγινε αποδεκτή από το υπουργείο Οικονομικών



Η γνωμοδότηση έρχεται σε μια περίοδο που αποκαλύπτονται περιπτώσεις προκλητικής κακοδιαχείρισης από κάποιες δημοτικές επιχειρήσεις, αλλά και σε μια χρονική στιγμή που έχει προκύψει θέμα με την απογραφή των 133 δημοτικών επιχειρήσεων που έχουν αυτοεξαιρεθεί από τη διαδικασία απογραφής.
Προβλέπει ότι η διαγραφή των οφειλών των δημοτικών επιχειρήσεων και η ταυτόχρονη βεβαίωση αυτών σε βάρος των οικείων ΟΤΑ, συνεπάγεται και την απαλλαγή των διοικούντων από την προσωπική και αλληλέγγυα ευθύνη τους.
Το σκεπτικό της απόφασης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους είναι ότι αφού δεν υφίσταται η οφειλή στο όνομα του αρχικού υποχρέου δεν μπορεί να υπάρχει στο όνομα του αλληλεγγύως υποχρέου. Πιο απλά η διαγραφή των οφειλών που βεβαιώθηκαν ταμειακά αποτελεί διαγραφή του χρέους και επομένως δεν μπορεί να υφίσταται ευθύνη των διοικούντων τη δημοτική επιχείρηση, αφού ο αρχικός και κύριος υπόχρεος παύει να ευθύνεται.


πηγη πηγη phhg \

 πηγηπηγη πηγη


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια