ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ''ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ'' ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΙ

Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή  χώρα που έχει βιώσει τέτοια οικονομική και κοινωνική πανωλεθρία ενώ την ίδια περίοδο πολιτευόμενα λαμόγια, μεγαλοεργολάβοι του δημοσίου, και λογής λογής γυρολόγοι των κομματικών μηχανισμών κερδίζουν πολύ περισσότερα έναντι του παρελθόντος.



Η ελληνική κοινωνία γύρισε 100 χρόνια πίσω, και οι βασικές και κρίσιμες διεκδικήσεις για δημόσια υγεία, παιδεία, και καλά αμοιβόμενη εργασία, αποτελούν σήμερα στην χώρα των μνημονίων και δανειστώνόνειρο θερινής νυκτός.

Οι άνεργοι στην Ελλάδα πλησιάζουν τα δυο εκατομμύρια, ενώ άλλα δυο εκατομμύρια εργάζονται σε καθεστώς πλήρους εκμετάλλευσης μέσω Μ.Κ.Ο και ΚΟΙΝΣΕΠ, και αυτοί οι πολίτες δεν χορταίνουν ούτε με τα εξαγγελόμενα πρωτογενή πλεονάσματα, ούτε με τις στείρες δηλώσεις των αντιπολιτευομένων που καπηλεύονται το κοινωνικό σύνολο με ανούσια λόγια ώστε να κερδίζουν ''μετοχές'' σε πολιτικό επίπεδο οι ίδιοι.

Γνωρίζουμε ποιοι και με ποιές μεθόδους μας γύρισαν πίσω, έχουν όλοι και όλες ονοματεπώνυμα, δεν ξεχνάμε τις πρόστυχες και άτιμες πολιτικές τους, ούτε ποιές ήταν και είναι οι βασικές τους υποχρεώσεις και τι έπραξαν.
Πρέπει να τους κάνουμε στην άκρη και να ανοίξουμε πραγματικά διάπλατα την πόρτα σε ένα μέλλον ευημερίας για το σύνολο και το μέλλον όλων, κάτι που απέδειξαν όλοι αυτοί οι εμπλεκόμενοι μέχρι αυτή τη στιγμή ότι δεν μπορούν ούτε να πετύχουν, ούτε να εξασφαλίσουν.

Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η προκοπή των πολιτών δεν έχει καμία υπόσταση για τους καιροσκόπους κάπηλους πολιτευόμενους που αξίωσαν να τους συντηρούμε και να τους ταίζουμε χωρίς να μας παρέχουν το ελάχιστο.

Θυμίζω ότι αρκετά απο αυτά ειπώθηκαν επανειλλημένα  με κάποιες διαφοροποιήσειςαπο τον ΓΛΥΦΑΔΑ FM πρίν από 15 - 20 χρόνια, σε περιόδους που οι περισσότεροι σιωπούσαν, και στη συνέχεια εμφανίστηκαν ως κάπηλοι, και με ασυγχώρητες πρακτικές.

Επίσης θυμίζω ότι το σύνολο των πολιτευομένων που εμφανίστηκε στη συνέχεια ουδέποτε τοποθετήθηκε για ένα ζήτημα που είχε υπόσταση επί δεκαετίες σε μια τοπική κοινωνία - πόλη. 

Όταν βλέπεις, γνωρίζεις, βιώνεις, άτομα τα οποία γνωρίζαν τι ρόλο διαδραμάτησαν τα διαπλεκόμενα για την μετεξέλιξη που ζούμε σήμερα, και επίσης γνώριζαν τι είχε προηγηθεί, και τι είχε ειπωθεί σε ανύποπτο χρόνο, να γίνονται κάπηλοι, και να μην υπάρχει ίχνος δικής τους αρωγής,  αυτά τα άτομα δεν πρόκειται να διαμορφώσουν κάτι καλύτερο. Όσοι δεν αποδέχονται οτιδήποτε είχε προηγηθεί, δεν μπορούν οπουδήποτε και να συμμετάσχουν να δημιουργήσουν - δημιουργήσουν- κάτι καλύτερο.

Κόντρα σε όλους και σε όλα, μέχρι να αποδείξουν εμπράκτος ότι αξίζουν το ελάχιστο.

Ξέρεις ότι ειδικά στη χώρα μας ισχύουν όλα τα παράλογα και παράδοξα, όπως να αξιώνει ο κάθε ένας να γίνει δήμαρχος, βουλευτής, κ.α. χωρίς να πιστοποιείται ούτε ίχνος δημόσιας προσφοράς, και στον αντίποδα όταν κάποιος αποδεδειγμένα έχει έστω και το υποτιπώδες μιας πολύχρονης δημόσιας και ειδικά ανιδιοτελούς προσφοράς να εισπράτει βροχή τις διοχετευμένες συκοφαντίες και υπονομεύσεις, καθώς και πρακτικές που δεν συνάδουν με κανένα αποδεκτό κοινωνικό στάνταρτ. 

Είναι γνωστό ότι ο υποφαινόμενος ήταν και είναι απρόβλεπτος, σε μια χώρα που τα σχηματισμένα πολιτικά κόμματα αποτελούνται κατά βάση απο ελεγχόμενους προβλέψιμους, και κάπως έτσι θεωρούν ότι πρέπει να καπηλεύονται το κοινωνικό σύνολο μιλώντας για δημοκρατικές διαδικασίες. 
Όταν όλοι είναι προβλέψιμοι - υφίστανται ελεγχόμενες καταστάσεις, σε ελεγχόμενες καταστάσεις δεν μπορεί να υπάρχει απόλυτα η αλήθεια, παρά μόνον σκοπιμότητες και συμφέροντα. 

Με κατηγόρησαν ως απρόβλεπτο, και θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερη τιμή γιατί μόνον απο απρόβλεπτους και απρόβλεπτες καταστάσεις δεν υφίσταται μια πανομοιότυπη αναπαραγωγή και υπάρχει και το ενδεχώμενο ουσιαστικών αλλαγών.

Απο τον Σεπτέμβρη καθημερινά κόντρα σε όλους και σε όλα, και υπάρχουν πολλά να ειπωθούν. 

 
ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Στη πραγματικότητα η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, ούτε όσα γεννήθηκαν και μεταλαμπάδευσαν σε ολόκληρο τον πλανήτη ως το απαύγασμα του πολιτισμού, της πολιτικής, και των επιστημών - τεχνών. Αυτό που έχει πεθάνει, και το ''σκότωσαν''  πολιτευόμενοι - διαπλεκόμενοι - και ανεύθυνοι πολίτες, είναι το βασικό στοιχείο - ο σύνδεσμος - που έπρεπε να υφίσταται και να γεφυρώνει το λαμπρό παρελθόν αυτής της χώρας με το ευτελές παρόν.
Στη πράξη απεδείχθει ότι οι νεοέλληνες δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε μια βάση πραγματικής δημοκρατίας και αυθεντικών - γνήσιων διαδικασιών, και παραποιούν - κατακρεουργούν -  μέχρις εσχάτων οτιδήποτε μόνο για το ιδιοτελές τους όφελος.

*Αν είσαι εκ πεποιθήσεως λαμόγιο κάλλιστα σε αυτό το χάρβαλο πλαίσιο απο τη μια στιγμή στην άλλη μπορείς να κερδίσεις πολλά, όμως οτιδήποτε κερδηθεί με αυτές τις διαμορφωμένες συνθήκες πραγματικά δεν αξίζει απολύτως τίποτα. 
Και δεν αξίζει απολύτως τίποτα, γιατί πάντα θα υπάρχουν συνειδητοποιημένα άτομα τα οποία ευθέως θα καταδικάζουν τις ατιμίες, τον δόλο, και την λαμογία των αχαρακτήριστων αξιώνοντας και διαμορφώνοντας τις συνθήκες για κάτι καλύτερο χωρίς αυτούς.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια