ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ Μ.ΜΠΑΡΟΖΟ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ "ΠΥΡΗΝΙΚΟ" Β.ΠΟΥΤΙΝ!!

Σήμερα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο προειδοποίησε, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι οποιαδήποτε νέα «αποσταθεροποίηση» της Ουκρανίας θα «στοιχίσει ακριβά» στη χώρα του.


Σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε λόγο για μια «πολύ ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων» μεταξύ των δύο ηγετών. Ο πρόεδρος της Επιτροπής εξέφρασε στον Πούτιν τη «βαθιά ανησυχία τους» για τις πληροφορίες ότι ρωσικά στρατεύματα εμπλέκονται σε μάχες στην Ουκρανία και τόνισε ότι «καταδικάζει σθεναρά» τις επιχειρήσεις «ρωσικών στρατιωτικών μονάδων στο ουκρανικό έδαφος».
Ο Μπαρόζο κάλεσε επίσης τον Πούτιν να «αντιστρέψει την πορεία» των πραγμάτων επισημαίνοντας του ότι «είναι δύσκολο να συνεχίζουμε να συνηγορούμε υπέρ μιας συνεργασίας όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την παρούσα κλιμάκωση».
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη αναφέρει με σαφήνεια ότι κάθε νέα αποσταθεροποίηση στην Ουκρανία και την περιοχή θα έχει αυξημένο κόστος», προειδοποίησε.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε εξάλλου ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται «είναι εντελώς αντίθετη με τις προσπάθειες που καταβάλει η ΕΕ ώστε να βρεθούν διπλωματικές λύσεις» στην κρίση, κυρίως όσον αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας σύνδεσης μεταξύ Βρυξελλών και Ουκρανίας και τη συνέχιση της συνεργασίας της Ρωσίας με την Ουκρανία στον ενεργειακό τομέα.

πηγη πηγη phhg \

 πηγηπηγη πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια