ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ

Η νέα περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου μιλάει στην τελετή ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβουλίου.

Παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας Περιφερειακής Αρχής, υπό τη νέα Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, στο κλειστό Γυμναστήριο της Δροσόπουλης στα Άνω Λιόσια. 

Δημοκρατικά και συλλογικά ξεκινάμε να γράψουμε όχι ένα κεφάλαιο αλλά ένα νέο βιβλίο στην Περιφέρεια με επίκεντρο τον πολίτη και το περιβάλλον, δήλωσε η νέα Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου. 
Όπως είπε, από δω και στο εξής οι πολίτες θα έχουν τον πρώτο λόγο στην Περιφέρεια Αττικής. 
Η νέα Περιφερειάρχης υποσχέθηκε «έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα που οι μνημονιακές πολιτικές έχουν κάνει εφιάλτη, έργα που εντάσσονται στο πλαίσιο ενός νέου παραγωγικού και αναπτυξιακού προτύπου».
Επίσης, σημείωσε ότι «ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας κάθε άλλο παρά εύκολος είναι. Γιατί είναι ένας δρόμος διπλά ναρκοθετημένος. Ναρκοθετημένος σε επίπεδο θεσμικό αλλά και σε επίπεδο πολιτικής συγκυρίας», ασκώντας δριμεία κριτική στον Καλλικράτη, «ενός πλαισίου που ενώ δεν διασφαλίζει την οικονομική αυτονομία της Αυτοδιοίκησης, τη φορτώνει με την υλοποίηση μιας σειράς σπουδαίων αρμοδιοτήτων».
H κ. Δούρου, επισήμανε ότι «ο δύσκολος δρόμος μπροστά μας είναι ο δρόμος της ευθύνης. Εμείς σήμερα δεν αναλαμβάνουμε την άσκηση εξουσίας στην Περιφέρεια Αττικής. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας».
Στην τελετή της ορκωμοσίας, που πραγματοποιήθηκε στο γυμναστήριο της Δροσούπολης του Δήμου 'Ανω Λιοσίων, εκτός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, παραβρέθηκε πλήθος στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι δήμαρχοι Αθηνών και Πειραιά, καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Τόσο η νέα Περιφερειάρχης όσο και οι αντιπεριφερειάρχες και σύμβουλοι της παράταξής της, ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο.
Έξω από το Γυμναστήριο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση της ΑΝΤΙΦΑ κατά της της συμμετοχής στο συμβούλιο μελών της Χρυσής Αυγής.
Παρόντες έξω από το χώρο ήταν και μέλη της Χρυσής Αυγής.

NAFTEMPORIKI.GR

Συγκεντρωμένοι εξώ από το Γυμναστήριο που πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία.
Πάντως, δεν σημειώθηκε κάποιο επεισόδιο, ενώ επί τόπου βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Το «παρών» στην ορκωμσία έδωσαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο τέως περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο νέος δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων, καθώς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
πηγη


πηγη πηγη phhg \

 πηγηπηγη πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια