ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Το κείμενο είναι μεγάλο και θα δημοσιευθεί σε τρείς συνέχειες.

Η σκέψη για να γραφτεί αυτό το κείμενο, δηλαδή του Συνδέσμου Συνεργασίας δια Μέσου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ασφαλώς και η καταστατική διαδικασία θα χρειαστεί να δημιουργηθεί με τις προσθαφαιρέσεις των συμπολιτών μας, προήλθε από το γεγονός της φτωχοποίησης της χώρας μας και την αποδόμηση του κοινωνικού της ιστού, με αποτέλεσμα την αποδήμηση της νεολαίας μας σε όλα τα πέρατα του κόσμου.


Με το σκεπτικό, όχι μόνον επειδή συνέβησαν τα παραπάνω, κυρίως όμως να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά που καθημερινώς τα υποβαθμίζουν και που κατά την άποψη μου δεν είναι μόνον το υγιέστερο κεφάλαιο της Ελληνικής κοινωνίας αλλά και το πιο μορφωμένο από τις γενιές της δεκαετία του 40α  έως και 60α.
Συνεπώς, τι να περιμένει κανείς από αυτούς που γκρέμισαν τα όνειρα ολόκληρων γενεών?. Τι να περιμένει κανείς από αυτούς που  έριξαν τα πάντα στα τάρταρα?. Να περιμένει να προσληφθεί σε κάποια εταιρεία αφού πρώτα προσληφθούν 1.500.000 άνεργοι?. Να περιμένει να ανοίξουν το 30% των επιχειρήσεων που έκλεισαν για να επαναπροσληφθούν?. Να περιμένει να επανακτήσει το 50 ή το 60% της μείωσης των συντάξεων και μισθών?. Να περιμένει να μειωθούν οι φόροι και τα χαράτσια?. ή  να περιμένει να αυτοκτονήσει?.
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε από όσους διαχειρίστηκαν τις τύχες μας, ούτε πρέπει να περιμένουμε κάτι με τις προηγούμενες μεθόδους, προχωράμε σε νέες διαδρομές με νέες αντιλήψεις και μεθόδους, έχοντας πάντα ως οδηγό τις προηγούμενες εμπειρίες μας.
Οι προηγούμενοι μέθοδοι και εμπειρίες μας (απεργίες, διαδηλώσεις κ.λ.π, κ.λ.π) είναι πια ξεπερασμένες στην συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων  και αποδεικνύονται αναποτελεσματικοί τα τελευταία χρόνια και ίσως σε αυτό συνέβαλαν και οι ηγεσίες αυτών των κινημάτων, ίσως όμως και η σύγχρονη τεχνολογική εξέλιξη ή ίσως και τα δύο. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν είχαν ή δεν έχουν την αξία τους αυτοί οι θεσμοί, αλλά ο λαός πια, δεν τους πιστεύει ως αξιακό σύστημα που κάποτε ήταν.
Δεν πιστεύει πια, ότι αυτό το παλιό θα του λύσει τα προβλήματα ή θα κινήσει από την αρχή τις διαδικασίες ώστε να  καταφέρει να χτιστεί  ένας καινούργιος κοινωνικός ιστός ή θα μπορέσει να ανασυνταχθεί ο παλιός.
Είναι σίγουρο ότι τα τελευταία χρόνια ο λαός δεν έχει και την καλύτερη γνώμη, ούτε σε αυτά τα κινήματα, ούτε και στα πρωτοκλασάτα της δημοσιογραφικής  νομεκλατούρας, ούτε όμως και στο υπάρχον πολιτικό σύστημα που ακόμη συνεχίζει να στηρίζεται στους παλιούς
Έγινε πλέον ο πολίτης δύσπιστος, έγινε φοβικός, έχει κουραστεί και  ταμπουρώθηκε στον εαυτό του…
Δημήτρης Μπουντουτσίδης

       27-9-2014

*τ. Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος Συλλόγων και Σωματίων, Αιρετό Μέλος Διοικητικών Συμβουλίων (Εκπρόσωπος εργαζομένων) και πρώην υποψήφιος με τον Συνδυασμό του Γιώργου Παπανικολάου η «Γλυφάδα μας».

Υ.Γ. Όποιος έχει διάθεση να ασχοληθεί με τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ, μπορεί να στείλει μήνυμα στο e-mail μου.

Υ.Γ1. Η συνέχεα στο επόμενο






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια