ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Της δημοσιογράφου Βάλιας Πετράκη
Τα προβλήματα που απασχολούν το Σύνδεσμο Κληρικών της εκκλησίας  Κρήτης, τέθηκαν στο τραπέζι όπου  είχαν την ευκαιρία να τα  συζητήσουν στην Αργυρούπολη Ρεθύμνης, οι εκλεγμένοι πρόεδροι του Συνδέσμου, της κάθε Μητροπόλεως της εκκλησίας της Κρήτης. Οι πρόεδροι  ήταν φιλοξενούμενοι  του Συνδέσμου της δικιά μας Μητροπόλεως , όπου πρόεδρος είναι ο αιδ. Σωκράτης Ξενικάκης και Αντιπρόεδρος ο αιδ. Γεώργιος Λελεδάκης .

Έτσι Βρέθηκαν στην Αργυρούπολη όπου πριν την έναρξη των εργασιών, της συνάντησης τους επισκέφθηκαν το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας. Στην συνέχεια ενημερώθηκαν από  τον πρόεδρο της Ένωσης  Συνδέσμου Κληρικών της Εκκλησίας  της Κρήτης  αιδ. Ζαχαρία Αδαμάκη , για το πρόσφατο ταξίδι που είχε στην Αθήνα όπου επισκέφτηκε το Υπουργείο και έθεσε μια σειρά από θέματα που  απασχολούν τους κληρικούς . Μετά την ενημέρωση αυτή συζήτησαν την στάση που πρέπει να κρατήσουν και αποφάσισαν  τις επόμενες κινήσεις τους,  προκειμένου  να βρουν επίλυση στα χρονίζοντα προβλήματα τους . Διακριτικός πάντα ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος , δεν θέλησε να παρευρεθεί από την αρχή των εργασιών , ώστε οι πατέρες να μπορούν να εκφράσουν  ελεύθερα  τις θέσεις και τις απόψεις του πάνω στα θέματα που τους αντιμετωπίζουν. Στο τέλος της συνάντησης ο Επίσκοπος  τους επισκέφθηκε και συνέφαγε μαζί τους , ενώ δεν παρέλειψε να τους δώσει και αναμνηστικά δώρα από την Μητρόπολη μας .
Όσον αφορά  τα θέματα που τους απασχολούν  και συζήτησαν και  το πως ιεραρχούνται αυτά ο πρόεδρος του Παγκρητίου Συνδέσμου Κληρικών   πατέρας Ζαχαρίας Αδαμάκης  μας είπε :
«Για εμάς πρωτεύοντα θέματα είναι τα ποιμαντικά για αυτά προσπαθούμε κάθε μέρα , για το πώς θα βοηθήσουμε τους αναξιοπαθούντες  ανθρώπους .Τους συνανθρώπους μας  πως θα βοηθήσουνε να βρουν  δουλειά, τα παιδιά που ενδεχομένως υποσιτίζονται κ.τ.λ. Όλα αυτά τα θέματα μας απασχολούν  αλλά  σήμερα εκτός από αυτά έχουμε και δικά μας προβλήματα».  Ενώ ερωτηθείς για τον σκοπό της συναντήσεως αυτής δήλωσε :
Ο Σκοπός λοιπόν της σημερινής μας συνάντησης είναι να ενημερώσουμε τους προέδρους των Τοπικών Συνδέσμων Κρήτης, για τα αποτελέσματα του ταξιδιού που είχαμε στην Αθήνα. Εκεί συναντηθήκαμε με κάποιους παράγοντες των Υπουργείων  αλλά και με εκπροσώπους του δικού μας ταμείου και κουβεντιάσαμε για θέματα που απασχολούν ειδικά τους ιερείς. Και θέλουμε να τους ενημερώσουμε για να ξέρουμε που βρισκόμαστε. Επειδή ακούγονται διάφορα για το ταμείο μας και ότι θα αλλάξουν την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη , κρατήσεις που μας κάνουν κάθε τρίμηνο στην εκκλησία από 1/1/ 2015 θα θέλαμε να έχουμε μια  άμεση ενημέρωση, από το Υπουργείο και τους παράγοντες του δικού μας ταμείου …. Πήραμε λοιπόν εν μέρει τις απαντήσεις αυτών που θέλαμε και αυτός είναι και ο σκοπός σήμερα να ενημερώσουμε τα μέλη μας. Αλλά να κουβεντιάσουμε και άλλα θέματα που ενδεχομένως  να απασχολούν τους ιερείς της Κρήτης.  Εάν και κατά πόσο έμεινε ικανοποιημένος από τις απαντήσεις που πήρε ο π. Ζαχαρίας από τους αρμόδιους τόνισε:   « Είπα εν μέρει. Γιατί κανείς ποτέ δεν παίρνει απαντήσεις 100% αλλά εν μέρει ναι ή θετικές ή αρνητικές , γιατί και οι αρνητικές συμπλήρωσε με νόημα απαντήσεις είναι» Επίσης  σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργείου σχετικά με το διορισμό των νέων κληρικών που προβλέπει να αποστρατεύονται δέκα και προσλαμβάνεται ένας  είπε «Είναι λάθος του Υπουργείου  και είναι ώρα να το διορθώσει. Ιδιαίτερα στην Αρχιεπισκοπή ήδη έχουμε ενορίες που δεν έχουν ιερείς και εξυπηρετούνται από τις διπλανές ενορίες αλλά δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα. Πρέπει τουλ .για την εκκλησία για διάφορους λόγους και ένας είναι ο εθνικός και για εθνικούς σκοπούς και για άλλους να αρθεί αυτό από την εκκλησία. Άλλωστε οι ανάγκες μας δεν είναι πολλές, η μια οργανική θέση που δίνει το χρόνο ας γίνουν δυο με τρεις , μα δεν χάλασε ο κόσμος. Με διακόσους ιερείς παραπάνω το χρόνο   σιγά μην επιβαρύνουν  τον κρατικό κορβανά».  Τέλος εύχομαι μέσω της εφημερίδα σας κουράγιο στον ελληνικό λαό , ιδιαίτερα στους Κρήτες , να είναι κοντά στην εκκλησία όπως και εμείς θέλουμε να είμαστε κοντά τους και να του βοηθάμε όσο μπορούμε στα προβλήματα τους .
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Ρεθύμνου αιδ. Σωκράτης Ξενικάκης  τόνισε ότι έτσι βγαίνουμε και πιο δυνατοί  και συνεισφέρουμε στην καθημερινότητα των συνανθρώπων μας. Ειδικότερα π. Σωκράτης είπε :
«Με την Χάρη του Τριαδικού Θεού βρήκαμε την ευκαιρία αδελφοί  από όλη την Κρήτη, εκπροσωπώντας την Ε.Σ.Κ.Ε.Κ. και από τους ιερατικούς συνδέσμους οι πρόεδροι ,να βρεθούμε  εδώ στο όμορφο μέρος της Αργυροπυπολης .Να τύχει μιας γενικής ενημέρωσης από τα εκλεγμένα μέλη της Ε.Σ.Κ.Ε.Κ ,στα θέματα που αφορούν και άπτονται και θεολογικών αλλά και ποιμαντικών και κοινωνικών θεμάτων , σε τόσες δύσκολες εποχές που ζούμε σήμερα . Αλλά και ακόμα πραγμάτων τα οποία  αφορούν την ιερατική οικογένεια και τις ανάγκες τους, έτσι ώστε και εμείς να μπορούμε να είμαστε πιο δυνατοί και να μπορούμε να συνεισφέρουμε στην καθημερινότητα του κάθε συνανθρώπου μας. Με την Χάρη του Θεού  λοιπόν, ανανεώσαμε το ραντεβού μας  να ευρισκόμεθα να ανταλλάσουμε απόψεις  με αποκλειστικό γνώμονα στο να μπορούμε να δίδουμε την καλύτερη παρουσία μας . Εκεί που μας θέλουν οι άνθρωποι σήμερα την εκκλησία, μπροστά σημαιοφόρους  και ως ανάξιοι εμείς υπηρέτες να συμπαραστεκόμαστε  δίπλα στον Επίσκοπο μας και στις ανάγκες των πιστών μας».
Από την πλευρά του ο οικοδεσπότης  αιδ. Γεώργιος Λελεδάκης και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου επεσήμανε ότι ήταν  εποικοδομητική η συνάντηση αυτή λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Με μεγάλη χαρά σήμερα φιλοξενήσαμε σήμερα τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Κληρικών  της Εκκλησίας της Κρήτης.  Ως γνωστό τον αποτελούμε κληρικοί από όλες τις Μητροπόλεις Κρήτης  και συζητήσαμε τα θέματα που αντιμετωπίζει σήμερα η εκκλησία και ο κλήρος και που είναι πολύ σοβαρά. Όλα αυτά είχαμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε διεξοδικά  και να καταλήξουμε σε κάποιες προτάσεις τις οποίες θα στείλουμε  και στο Υπουργείο και στην Σύνοδο. Πιστεύω ότι ήταν  πολύ καλή και εποικοδομητική  η συνάντηση   μας σήμερα. Ευχαριστώ τους συναδέλφους αδελφούς ιερείς  που ήρθαν εδώ και με την παρουσία του τίμησαν την ενορία μας και εμένα προσωπικά».    













πηγη



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια