ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΖΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ


Σήμερα στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, Αλεξόπουλος Απόστολος, Βαρεμένος Γιώργος, Γεροβασίλη Όλγα, Δρίτσας Θοδωρής και Καφαντάρη Χαρά σχετικά με το τεράστιο θέμα των μπαζωμάτων σε ρέματα και αναδασωτέες εκτάσεις της Α’ Ζώνης Προστασίας του Υμηττού με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σε κάθε νεροποντή τεράστιοι κίνδυνοι πλημμύρας.


Ειδικότερα γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά στον Υμηττό σε μπαζώματα στην περιοχή μέσα και γύρω από το στρατόπεδο της Αεροπορίας ΕΤΗΜ στην Τερψιθέα, αποκαλύφθηκε ότι ο ανάδοχος που εκτελεί στην περιοχή το έργο κατασκευής του κεντρικού αγωγού ομβρίων εναποθέτει τα προϊόντα των εκσκαφών του έργου (μπάζα) σε χώρους του στρατοπέδου της Αεροπορίας

. Αυτό αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανεξέλεγκτη από διάφορους εναπόθεση μπαζών σε ρέματα και αναδασωτέες περιοχές στην Α’ ζώνη Προστασίας του Υμηττού.
Είναι ένα σοβαρότατο θέμα για την περιοχή του Υμηττού στα όρια του Δήμου μας, το οποίο αναδείχθηκε τόσο από τοπικά ΜΜΕ όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο με ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων της δημοτικής κίνησης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ».
Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς της Κυβέρνησης:
·      Να ανακαλέσουν άμεσα τη Σύμβαση εκμίσθωσης στον ανάδοχο εκτέλεσης του έργου χώρου εντός του στρατοπέδου ΕΤΗΜ και να ορίσουν άμεσα άλλο νόμιμο χώρο εναπόθεσης των προϊόντων εκσκαφών, καθώς και να ελέγξουν την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων εκτέλεσης του έργου.

·      Να ελέγξουν την εφαρμογή των διατάξεων του Π.Δ. «Καθορισμός μέτρων προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού» για τη διαφύλαξη του δασικού χαρακτήρα του ορεινού όγκου του Υμηττού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια