ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ INTERAMERICAN ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ

Υψηλό ήταν το ενδιαφέρον των ηλικιωμένων του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης για την ενημέρωσή τους επί του θέματος της σωστής χρήσης των φαρμάκων, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο 1ο ΚΑΠΗ Ελληνικού. Ήταν μια πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής "Prolepsis" με τη χορηγική υποστήριξη της INTERAMERICAN, που για δεύτερη χρονιά συμπράττει με το Ινστιτούτο για την προληπτική ενημέρωση ατόμων τρίτης ηλικίας.


Κατά την εκδήλωση, που παρακολούθησαν περισσότεροι από 150 ηλικιωμένοι, ο ιατρός Γ. Γιαννόπουλος ανέπτυξε απλά βασικές αρχές και πρακτικές ώστε να αποφεύγεται η λανθασμένη χρήση ή και κατάχρηση φαρμάκων. Ο ομιλητής αναφέρθηκε στα μέτρα προφύλαξης, στην αναγκαιότητα συνεχούς επικοινωνίας με τον θεράποντα ιατρό, στον προγραμματισμό της φαρμακοθεραπείας και σε ενέργειες προς αποφυγή. Στην συνέχεια 80 άτομα εμβολιάστηκαν για τη γρίπη δωρεάν από τις νοσηλεύτριες του πολυϊατρείου MEDIFIRST της INTERAMERICAN. Το γεγονός υποστήριξε ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, ενώ παρευρέθηκαν ο δήμαρχος κ. Γιάννης Κωνσταντάτος και ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Μηνόπουλος, υπεύθυνος κοινωνικής πολιτικής του Δήμου.
Το πρόγραμμα ενημέρωσης των ηλικιωμένων για την χρήση των φαρμάκων συνεχίζεται με εκδηλώσεις του Ινστιτούτου "Prolepsis" και της INTERAMERICAN στο 4ο ΚΑΠΗ Καλλιθέας στις 3 Νοεμβρίου και στο κεντρικό ΚΑΠΗ Αμαρουσίου στις 4 Νοεμβρίου.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια