ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΤΣΑΜΠΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΛΙΝΟΣΤΡΩΜ : ΑΠΟΨΕΙΣ "OΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΑΞΙΩΣΗ"


Ποιος το είπε ότι ο πολίτης δεν έχει άποψη, για τα γεγονότα που ταλανίζουν την Ελληνική οικονομία, εδώ και 6 τουλάχιστον χρόνια.


Μιλώντας με το Γεράσιμο Κατσάμπα βιοτέχνη  που από το 1947  λειτουργεί την οικογενειακή επιχείρηση κατασκευής  στρωμάτων, μαξιλαριών  και κρεβατιών  που κληρονόμησε από τον πατέρα του μια  επιχείρηση  υγιής στο χώρο της,  μας είπε:
-        Η  κατάσταση στη πατρίδα μου  έχει φτάσει σε δυσμενές  επίπεδο αφού απίστευτοι φόροι αλλά και πρόστιμα αφήνουν καμένη Γή.
Δυστυχώς η βιοτεχνία είναι είδος που εκλείπει αφού η φορολογία  και ο ανταγωνισμός από έξω  δεν αφήνουν καθόλου περιθώρια ανάπτυξης , παρ΄όλα
αυτά εμείς  έχουμε καταφέρει να απασχολούμε  το εργατικό μας δυναμικό ακέραιο όπως πριν την  κρίση λόγω των επενδύσεων  που έγιναν την περίοδο 2005 – 2008 και αποδίδουν ποιοτικά προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές.
Αυτό όμως για πόσο καιρό ακόμη αφού  η πίεση είναι ασφυκτική τα περιθώρια στενεύουν ολοένα και περισσότερο  δυσκολεύοντας μας να κρατήσουμε τις υποχρεώσεις στα πρότερα επίπεδα 
Προτάσεις πολλές και απλές για ενίσχυση της ανάπτυξης χωρίς να κοστίζουν απολύτως τίποτε στον κρατικό προϋπολογισμό υπάρχουν όπως:
Τραπεζικά δάνεια άτοκα ή πολύ χαμηλότοκα για επιχειρήσεις με βιώσιμα αναπτυξιακά business-plan και γρήγορη αποπληρωμή των δανείων με εγγύηση μέρος του  κέρδους της επιχείρησης χωρίς να αναγκάζονται οι βιοτέχνες να προσημειώνουν την περιουσία τους .
Για το κράτος σε επιχειρήσεις που δεν έχουν  φορολογική παράβαση κάθε 3 χρόνια, το επόμενο έτος να είναι αφορολόγητο, επίσης  σε όποιες  απασχολούν κάθε χρόνο
10% περισσότερο προσωπικό από την προηγούμενη χρήση να  έχουν μεγάλες εκπτώσεις  φόρων κ.λ.π. Κατ΄ αυτό τον τρόπο εμπεδώνεται φορολογική συνείδηση και δημιουργούνται θέσεις εργασίας.
Υποχρεώνονται οι επιχειρήσεις  από 1-1-2014  στην διακίνηση των προιόντων χονδρικής  να εξοφλούν τα τιμολόγια άνω των 500 € μέσω τραπέζης για δήθεν
πάταξη της φοροδιαφυγής . Κατά την γνώμη μου ουδόλως το κράτος ενδιαφέρεται
για την φοροδιαφυγή η οποία δεν γίνεται από τους επαγγελματίες  όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται αλλά εφόσον οι πληρωμές θα γίνονται μέσω τραπεζικών λογαριασμών μπορεί άμεσα  το κράτος  να δεσμεύει τα χρήματα ανά πάσα στιγμή για χρέη προς το Δημόσιο όπως γίνεται και με την μισθοδοσία.
Πρέπει  ο κρατικός σχεδιασμός να απελευθερώσει και να ενθαρρύνει το επιχειρηματικό δαιμόνιο των Ελλήνων το οποίο βρίσκοντας τις κατάλληλες συνθήκες  μεγαλουργεί  και  παγκοσμίως  προσφέροντας  πόρους και αίγλη στην χώρα μας γιατί με εφοριακούς  εκφοβισμούς , απειλές και κατασχέσεις  500 & 1.000 ευρώ  ή  δώστε ότι μπορείτε βαδίζουμε με μαθηματική ακρίβεια προς την καταστροφή.
Σε αυτή την ενότητα, θα ήθελα ακόμη να επισημάνω λόγω μικρής εμπειρίας που απέκτησα σε  συμμετοχή  μου στην ελληνική μονάδα κατασκευής φουσκωτών σκαφών αναψυχής  "SEA QUEST"  ότι  δίνονται  κρατικά  χρήματα  σε επιδοτήσεις για δρομολόγια  στα διάφορα μικρά νησιά,  που κατά την γνώμη μου δεν εξυπηρετούν.
Μία πρόταση που θέλω να κάνω, είναι να δημιουργηθούν κομβικά λιμάνια, στο μεγαλύτερο από τα νησιά της περιοχής, π.χ. Πάρος έτσι  σώστε  να μην λιμενίζονται μόνο μποστάνια αλλά και μεγαλύτερα πλοία και κρουαζιερόπλοια.
Με αυτό τον τρόπο, θα είχαμε ένα λιμάνι κεντρικό και από κει μικρότερα ταχύπλοα θα μεταφέρουν τον κόσμο στο προορισμό τους,  με πολύ χαμηλότερο κόστος  και πολύ ταχύτερα σε πυκνότητα δρομολόγιων ανάλογα με τον πληθυσμό του κάθε νησιού.Σε αυτά τα ταχύπλοα μπορούν να απασχολούνται οι ντόπιοι ναυτικοί και αυτά τα δρομολόγια μπορούν να επιδοτούνται από το κράτος με πολύ λιγότερα χρήματα με αποτέλεσμα να υπάρχει απασχόληση και οι κάτοικοι να εξυπηρετούνται και να μην εγκαταλείπουν τον τόπο τους.
Γενικά   να προσθέσω ότι  η χώρα μας  εφόσον κινούμεθα σε μία ανταγωνιστική   παγκοσμιοποιημένη  οικονομία  χωρίς  αύξηση της  παραγωγικότητας της είτε
στόν  ιδιωτικό  είτε στον δημόσιο τομέα είτε στην γεωργική παραγωγή  δεν
μπορεί να προσβλέπει σε καλύτερο μέλλον.
Εύχομαι οι απόψεις  από ανθρώπους  που όπως λέγεται είναι της πιάτσας και ο καθένας  γνωρίζει καλά τον τομέα του να κατατίθενται στα κατά τόπους  επιμελητήρια και παραγωγικές οργανώσεις   να προτείνονται και να εφαρμόζονται πιλοτικά άμεσα, για να μπορούν να διορθώνονται τα θετικά ή αρνητικά.
γρήγορα  χωρίς  πολλά χρονοβόρα συνέδρια, σεμινάρια άσκοπα έξοδα κ.λ.π.
καθώς ο τόπος μας  χρειάζεται  περισσότερη δουλειά και  λίγα λόγια.

 ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια