ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΚΑΙ Ο Κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΞΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ «ΜΑΥΡΗ» ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!

Η Π.Ο.Ε. ΟΤΑ, το Σωματείο των εργαζομένων του δήμου Γλυφάδας, καθώς και οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών καταγγέλλουν την δημοτική αρχή Γλυφάδας και τον κ. Παπανικολάου, για εξώθηση σε μαύρη ανασφάλιστη εργασία κατά τα «Λοβέρδεια… ήθη». Μάλιστα ο κ. Παπανικολάου πρωτοπορεί μια και έχει προηγηθεί χρονικά των δημόσιων εξαγγελιών του κ. Υπουργού.



Οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής μας κίνησης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» κατήγγειλαν  τόσο στο προηγούμενο όσο και στο χθεσινό Δ.Σ. αλλά και στη συνεδρίαση του ΚΑΠΠΑ την απαράδεκτη αυτή στάση του κ. Δημάρχου να προωθεί και να ενθαρρύνει την υλοποίηση παράνομων «δήθεν εθελοντικών» πρακτικών. Απαίτησαν την άμεση διεκδίκηση μαζί με τους εργαζόμενους των αναγκαίων προσλήψεων για την κανονική λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου.
Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι η δημοτική αρχή της πόλης μας, επιδιώκει να καθιερώσει νέα μνημονιακά ήθη και έθιμα, την ώρα που οι υπηρεσίες και οι κοινωνικές δομές του δήμου καταρρέουν υπό το βάρος των περικοπών και των τεράστιων κενών.
Αντί ο κ. Δήμαρχος να απαιτήσει μαζί με τους εργαζόμενους από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση να αρθεί η απαγόρευση των προσλήψεων, προωθεί τη «μαύρη» εργασία μέσω του «δήθεν εθελοντισμού». Προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να καλύψει τα μεγάλα κενά που αφήνει η συνέχιση της υλοποίησης των μνημονιακών δεσμεύσεων της κυβέρνησης προς τους δανειστές, τις οποίες ο άλλωστε και ο ίδιος ακολουθεί κατά γράμμα.
Ειδικότερα η  Ομοσπονδία των δημοτικών υπαλλήλων ΠΟΕ - ΟΤΑ, με την ανακοίνωση – καταγγελία της, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις «ξεχειλωμένες εργασιακές σχέσεις» στους δήμους, «για την τεράστια έλλειψη προσωπικού στις Υπηρεσίες αιχμής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη συντονισμένη μεθόδευση κυβέρνησης και αιρετών να υποκαταστήσουν το προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας (δίμηνα, κοινωφελής εργασία, ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ κ.λπ.)».
Καταγγέλλοντας την προσπάθεια αιρετών να καλύψουν τις ελλείψεις προσωπικού «βάζοντας από την “πίσω πόρτα” δήθεν “εθελοντές”», υπογραμμίζει με έμφαση πως κάτι τέτοιο απαγορεύεται και αναφέρεται ρητά από το υπουργείο Εσωτερικών (έγγραφο με αριθμ. πρωτ.: 26129/10-7-2012). Κρίνει, δε, ότι αυτή η απόπειρα αποτελεί συνέχεια της μεθόδευσης της κυβέρνησης να υποκαταστήσει το μόνιμο προσωπικό των δήμων με εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Την ίδια στιγμή ανάλογη καταγγελία του Δήμου Γλυφάδας εξέδωσε και ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ αναφέροντας σχετικά:
«Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του Δήμου Γλυφάδας για πρόσληψη εθελοντικού προσωπικού στο Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου. Το σκηνικό που διαμορφώνεται στο Δήμο Γλυφάδας ξεπερνά κάθε φαντασία. Πλέον στο προσωπικό πολλών ταχυτήτων στις κοινωνικές δομές θα προστεθεί κι άλλη μια: η «νεκρή» ταχύτητα. Αυτή του απλήρωτου προσωπικού που θα δουλεύει χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Η μέχρι στιγμής μετατροπή της εργασίας σε απασχόληση, οργανώνεται να μετατραπεί σε χόμπι. Είναι μια παγκόσμια πατέντα που πλέον έχει πολλούς υποστηρικτές και μέσα στην κυβέρνηση. Το Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π. δηλώνει απερίφραστα ότι θα εναντιωθεί με κάθε τρόπο σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και καλεί το Δήμο Γλυφάδας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων παλεύοντας μαζί μας για:
- ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
- ΕΠΑΡΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ
- ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.
Η δημοτική μας κίνηση «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» εκφράζει την πλήρη συμφωνία της με τα αιτήματα και συμπαραστέκεται στον αγώνα τόσο των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ όσο και στον αγώνα της ΠΟΕ - ΟΤΑ καθώς και του συλλόγου των εργαζόμενων στο Δήμο Γλυφάδας.

Γλυφάδα 12 Νοεμβρίου 2014

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια