ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Τρόπους επικοινωνιακής διαχείρισης της κατάστασης που διαμορφώνεται στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού όσο και στο οικονομικό προσκήνιο με τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αναζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι προεξοφλούν συμφωνία μεν - οδυνηρή δε - με την τρόικα, η οποία θα δρομολογήσει την επιστροφή της στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.


Έχοντας ανοιχτά τα μέτωπα του δημοσιονομικού κενού, το οποίο η τρόικα ανεβάζει με την ελληνική πλευρά να μην αποδέχεται μέχρι στιγμής τις αιτιάσεις των δανειστών, το ασφαλιστικό, το εργασιακό και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, την άρση του μειωμένου ΦΠΑ αλλά και τις τεκτονικές μετακινήσεις στο εσωτερικό του κυβερνητικού εταίρου της Χαριλάου Τρικούπη, οι οποίες εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τη σταθερότητα του κυβερνητικού συνασπισμού, στο Μαξίμου στρέφουν την προσοχή τους στην διαχείριση της συμφωνίας του Παρισιού.
Τα όποια μέτρα αποφασιστούν τελικά για να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα επιχειρείται από το κυβερνητικό επιτελείο να παρουσιαστούν ως άμεσα εξαρτώμενα από ήδη ψηφισμένα μέτρα που αποτελούν ισχύοντες νόμους του κράτους.
Ωστόσο, έντονος είναι ο προβληματισμός στο Μαξίμου για την περίπτωση που τα νέα μέτρα θα χρειαστεί να έρθουν με τη μορφή καινούργιου νομοσχεδίου στη Βουλή, καθώς η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ με τις φυγόκεντρες δυνάμεις και τον εσωτερικό διχασμό μπορεί να μετατρέψει τη διαδικασία της ψηφοφορίας σε βόλτα σε… ναρκοπέδιο.
Από την άλλη η κατάσταση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας εγκυμονεί επίσης κινδύνους, καθώς πολλοί βουλευτές εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για την νέα υποχώρηση που διαφαίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης στο Παρίσι. Η πολιτική κόπωση των βουλευτών είναι δεδομένη και γνωστή στο Μαξίμου που θα ξεκινήσει νέο γύρο «μασάζ» για την αποφυγή τυχόν διαρροών.
Ενδεικτική της κατάστασης στο κυβερνητικό επιτελείο πάντως είναι η χθεσινή επίθεση που εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το ταξίδι των Γιώργου Σταθάκη και Γιάννη Μηλιού στο City του Λονδίνου και τις επαφές τους με τραπεζίτες και funds, στην οποία η Συγγρού κάλεσε ουσιαστικά την Αριστερή Πλατφόρμα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να αντιδράσει…
Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια