ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΒΟΥΛΤΕΨΗ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη δέσμευση που έχει αναλάβει το κόμμα, για τον επανέλεγχο όλων των συμβάσεων του ΤΑΙΠΕΔ
Τη δέσμευσή του ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επανεξετάσει τη σύμβαση παραχώρησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στη Lamda Development, αλλά και όλες τις συμβάσεις του ΤΑΙΠΕΔ, επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο. Οι δηλώσεις Τσίπρα προκάλεσαν την αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου. 


Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κουμουνδούρου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη δέσμευση που έχει αναλάβει το κόμμα, για τον επανέλεγχο όλων των συμβάσεων του ΤΑΙΠΕΔ που παραχωρούν δημόσιο πλούτο σε ιδιώτες, ως προς τη νομιμότητά τους και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, από τη νέα Βουλή, η οποία θα προκύψει μετά τις εκλογές
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε για μια φορά ακόμα την αμέριστη συμπαράστασή του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι του Ελληνικού, για να αποτραπεί η εκποίηση του πρώην Αεροδρομίου και της παραλίας, και να μετατραπεί η περιοχή σε Μητροπολιτικό Πάρκο.» 

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση «η σύμβαση παραχωρεί 6000 στρέμματα του πρώην Αεροδρομίου, καθώς και 13 χιλιόμετρα της παραλίας του Αγίου Κοσμά, στη εταιρία Lamda Development του ομίλου Λάτση. Η παραχώρηση της έκτασης για 99 χρόνια, έγινε μετά από διαγωνισμό στον οποίο η Lamda Development ήταν ο μοναδικός διαγωνιζόμενος. Σύμφωνα με το ΤΕΕ, που είναι ο τεχνικός σύμβουλος του κράτους, το οικονομικό αντάλλαγμα της παραχώρησης είναι 222% χαμηλότερο από την σημερινή εμπορική του αξία. Η σύμβαση ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και στην Lamda Development υπογράφτηκε εσπευσμένα, χωρίς το κείμενο να έχει δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα, και παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες. ΤΟ Ζ’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έχει επισημάνει στην σύμβαση πληθώρα ουσιαστικών -και όχι τυπικών ή τεχνικών- παραβιάσεων, και εκκρεμεί απόφαση στην Ολομέλεια.»

Την ίδια ώρα, με συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η βουλευτής Νάντια Βαλαβάνη αναφέρει ότι «το πρώτο που θα κάνει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι να τερματίσει την ιστορία των ιδιωτικοποιήσεων. Πρέπει να είναι υπό δημόσιο έλεγχο ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ», αναφέρει.
    
Η απάντηση Βούλτεψη

«Ο κ. Τσίπρας επιμένει στο καταστροφικό σενάριο της… ασυνέχειας του κράτους και συνεχίζει να στέλνει μηνύματα ασυνέπειας, με δηλώσεις περί δήθεν "επανελέγχου όλων των συμβάσεων του ΤΑΙΠΕΔ"», τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Όλες οι αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ είναι νόμιμες και αποτελούν αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και συμβάσεις του ελληνικού Δημοσίου», προσθέτει η Σοφία Βούλτεψη, απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

πηγη


Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ 

Σας  προτείνουμε με ένα ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ

 ΠΗΓΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ  

 ΠΗΓΗ JHD PHGH PHHG

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
 PHGH

ΓΙΑ ΓΛΥΚΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ

 ΠΗΓΗ πηγη ΠΗΓΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 phgh
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
 ΠΗΓΗ ΠΗΓΗ πηγη

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ
 ΠΗΓΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΣΗ 
 ΠΗΓΗ



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια