ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Υπεγράφη η απόφαση


Πειραιάς
Tην απόφαση με την οποία ιδρύεται το πρώτο υδατοδρόμιο στην Ελλάδα, υπέγραψαν σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο yφυπουργός Υποδομών, Μιχάλης Παπαδόπουλος. Η άδεια χορηγείται στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας.

Η αδειοδότηση του πρώτου υδατοδρομίου στην Ελλάδα αποτελεί σημαντική εξέλιξη, καθώς αναβαθμίζει τη μέχρι σήμερα συγκοινωνιακή διασύνδεση της χώρας.

Η χρήση των υδροπλάνων μπορεί να δώσει ώθηση στα νησιά, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να κάνει πιο εύκολη τη σύνδεση της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας με δύσκολα προσβάσιμους συγκοινωνιακούς προορισμούς.

Σημειώνεται ότι το υδατοδρόμιο λειτουργεί ως τόπος από/προσθαλάσσωσης υδροπλάνων με σκοπό τη μεταφορά επιβατών, ταχυδρομείου και φορτίου, την εξυπηρέτηση πτήσεων της Γενικής αεροπορίας, πτήσεων αεροπορικών εργασιών και την παροχή πτητικής εκπαίδευσης.

Μετά την υπογραφή της απόφασης, η οποία έγινε παρουσία της υφυπουργού Πολιτισμού, Άντζελας Γκερέκου, και του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Σπύρου Ανδριώτη, ο κ. Βαρβιτσιώτης, δήλωσε:

«Σήμερα εισάγουμε μια καινούρια μορφή συγκοινωνίας που συμβάλλει στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ενώ προάγει αυτό που εμείς αποκαλούμε «νησιωτικότητα». Όπως έχω τονίσει, η πολυνησία της χώρας αποτελεί για εμάς πλούτο και αναπτυξιακό πλεονέκτημα.

» Η πατρίδα μας έχει θάλασσα, έχει λίμνες και όλα εκείνα τα φυσικά χαρακτηριστικά για να υποδεχτούμε τη λειτουργία των υδροπλάνων. Σήμερα κάνουμε το πρώτο και αποφασιστικό βήμα. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπογραφούν και θα αδειοθοτηθούν και άλλα υδατοδρόμια, ώστε από φέτος το καλοκαίρι να έχουμε τα πρώτα δρομολόγια υδροπλάνων στη χώρα.»

Ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, τόνισε τα εξής:

«Σήμερα δίνουμε μια νέα πνοή στη συγκοινωνιακή κάλυψη της χώρας, εισάγοντας ένα νέο μεταφορικό μέσο που θα διασυνδέει μεταξύ τους τα νησιά, τις περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, τις λίμνες αλλά και πολλούς προορισμούς στο εξωτερικό. Θα φέρει πιο κοντά το κέντρο και τους πολίτες μεταξύ τους, και θα συμβάλλει ουσιαστικά τόσο στη μεταφορά πολιτών και εμπορευμάτων, όσο και στον τουρισμό.»
Newsroom ΔΟΛ

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ 

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ

Δημήτρη Χαντζόπουλου



Σας  προτείνουμε με ένα ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ

 ΠΗΓΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ  

 ΠΗΓΗ JHD PHGH PHHG

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
 PHGH

ΓΙΑ ΓΛΥΚΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ

 ΠΗΓΗ πηγη ΠΗΓΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 phgh
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

 ΠΗΓΗ ΠΗΓΗ πηγη
 phgh
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ
 ΠΗΓΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΣΗ 
 ΠΗΓΗ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

 πηγη

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια