ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Συναγερμός έχει σημάνει στον Εβρο μετά τη ρήξη του αναχώματος στην κοίτη του ποταμού, με το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας να δίνει εντολή για άμεση εκκένωση των σπιτιών που βρίσκονται κοντά στην κοίτη

Η εκκένωση των σπιτιών που βρίσκονται πλησίον του ποταμού κρίθηκε αναγκαία, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, καθώς είναι άγνωστο τις διαστάσει θα λάβει το πλημμυρικό φαινόμενο μετά την εξέλιξη με τη ρήξη του αναχώματος.



Από το πρωί βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση της Πολιτιστικής Προστασίας για ενίσχυση των αναχωμάτων, κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Έβρου, ώστε να αντιμετωπιστεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο η μεγάλη έκταση των πλημμυρικών φαινομένων.
Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Γιώργος Παυλίδης, συντονίζει από κοντά την επιχείρηση και τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να μην πλημμυρήσουν κατοικημένες περιοχές.
Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, τόνισε ότι η εκκένωση κατοικιών στο Ορμένιο, που βρίσκονται κοντά στην κοίτη του ποταμού, έγινε για καθαρά για προληπτικούς λόγους, ώστε αν τυχόν υπάρξει επιδείνωση της κατάστασης να προλάβουν άμεσα να απομακρυνθούν οι κάτοικοι.
Ο κ. Πέτροβιτς επισημαίνει πως η ρήξη του αναχώματος ήταν αναμενόμενη από τη στιγμή που η στάθμη του νερού παραμένει σταθερή, στα επτά μέτρα περίπου, αλλά και από το γεγονός ότι τα τελευταία 24ωρα υπήρχαν εισροές υδάτων από τη Βουλγαρία. «Παρακολουθούμε τα πρόβλημα κάθε στιγμή του 24ωρου και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε δύσκολη κατάσταση»,τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ 

Σας  προτείνουμε με ένα ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ

 ΠΗΓΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ  

 ΠΗΓΗ JHD PHGH PHHG

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
 PHGH

ΓΙΑ ΓΛΥΚΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ

 ΠΗΓΗ πηγη ΠΗΓΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 phgh
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
 ΠΗΓΗ ΠΗΓΗ πηγη

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ
 ΠΗΓΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΣΗ 
 ΠΗΓΗ



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια