ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ:… ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΦΙΛΛΕΛΗΝΑΣ ΙΤΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ M. ROMAGNOLI ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑ ΟΠΛΩΝ

Χειροπέδες στον Massimo Romagnoli, σύμβουλο του πρώην Ιταλού Πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι και σε δύο υπήκοους Ρουμανίας (Flaviu Gergoescu 42 ετών και Cristian Vintila 44 ετών) πέρασαν άνδρες της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (DEA) στο Μαυροβούνιο
 Χρήστος Μαζάνης-Φίλιππος Καραμέτος



Πρόκειται για μία συντονισμένη επιχείρηση της ρουμανικής αστυνομίας, του υπουργείου Εσωτερικών, της Ιντερπόλ και της DEA, κατόπιν εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από δικαστήριο της Νέας Υόρκης.


Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εμπορία όπλων. Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, οι τρεις άνδρες είχαν κλείσει συμφωνία με τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) που εδώ και χρόνια έχει κηρύξει εμφύλιο πόλεμο με το επίσημο κολομβιανό κράτους.


Πρόκειται για αντάρτες που αντιτίθενται στην αμερικάνικη επιρροή, το νεο-ιμπεριαλισμό, τα πολυεθνικά τραστ, καθώς και την κυβερνητική βία.



(Επίσημο έγγραφο από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης)






Πώς στήθηκε η επιχείρηση

Από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο του 2014 οι τρεις άνδρες είχαν μπει στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών. Κλείστηκε ραντεβού όπου αντί των μεσαζόντων (συνεργατών της FARC) εμφανίστηκαν πράκτορες και αστυνομικοί, οι οποίοι συνέλαβαν τον Ιταλό και τους δύο Ρουμάνους.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η πώληση βαρύ οπλισμού όπως βλήματα, αντιαεροπορικά όπλα και πιστόλια.

Oι συλληφθέντες έχουν τεθεί υπό κράτηση και ήδη η Ουάσινγκτον έχει ζητήσει την έκδοση του Ρομανιόλι* στις ΗΠΑ ώστε να δικαστεί για διάφορα αδικήματα τα οποία επισείουν ποινή ισοβίων. 

* Ο Ρομανιόλι διετέλεσε σύμβουλος του Μπερλουσκόνι, ενώ παράλληλα ήταν αντιπρόεδρος της Ένωσης Φιλίας Ελλάδας-Ιταλίας-Κύπρου και εκπρόσωπος της εταιρείας οπλικών συστημάτων «Alenia Aeronautica».

Ως φιλλέληνας, ο Ρομανιόλι διέμενε στη Γλυφάδα και είχε εμφανιστεί σε ιταλικά τηλεοπτικά δίκτυα, αλλά και πριν από πολλά χρόνια στην εκπομπή «Ζούγκλα».



πηγη

Για περισσότερα άρθρα κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ 

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ


Σας  προτείνουμε με ένα ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ

 ΠΗΓΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ  

 ΠΗΓΗ JHD PHGH PHHG

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
 PHGH

ΓΙΑ ΓΛΥΚΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ

 ΠΗΓΗ πηγη ΠΗΓΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 phgh
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

 ΠΗΓΗ ΠΗΓΗ πηγη
 phgh
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ
 ΠΗΓΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΣΗ 
 ΠΗΓΗ

ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

 πηγη

Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια