ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΣΤΙΣ 19:00 ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ EXIT POLL

Στις 7:00 το απόγευμα ακριβώς παρουσιάζει το Mega τα αποτελέσματα του exit poll για τις εθνικές εκλογές. Για τη διεξαγωγή του διακαναλικού exit poll έχουν στηθεί από το πρωί ειδικές κάλπες σε 35 σημεία στην Αττική και σε ακόμη 65 σε ολόκληρη τη χώρα.

Στις 7:00 το απόγευμα ακριβώς παρουσιάζει το Mega τα αποτελέσματα του exit poll για τις εθνικές εκλογές. Για τη διεξαγωγή του διακαναλικού exit poll έχουν στηθεί από το πρωί ειδικές κάλπες σε 35 σημεία στην Αττική και σε ακόμη 65 σε ολόκληρη τη χώρα.


Περίπου 300 αναλυτές και καταμετρητές απο πέντε εταιρίες δημοσκοπήσεων εργάζονται για το exit poll, ενώ αναμένεται να συμπληρωθούν περίπου 8.000 ερωτηματολόγια. Ο μηχανισμός του exit poll άνοιξε στις 7.00 ακριβώς, την ίδια ώρα που άνοιξαν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, ο απολογισμός είναι θετικός, με μεγάλη συμμετοχή των ψηφοφόρων και χωρίς προβλήματα.
Η διαδικασία είναι η εξής: Οι ψηφοφόροι αφού πρώτα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα καλούνται να συμπληρώσουν το ειδικό ερωτηματολόγιο του exit poll που ρίχνουν στην ειδική κάλπη, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους-όπως φύλο, ηλικία, σπουδές, θέση στην απασχόληση.
Στη συνέχεια, απαντούν τί ψήφισαν στις σημερινές βουλευτικές εκλογές, αλλά και σε άλλες ερωτήσεις, όπως για παράδειγμα, αν αισθάνονται κοντά ή μακριά στο κόμμα που ψήφισαν, πότε αποφάσισαν για το κόμμα που ψήφισαν, ποιό κόμμα ψήφισαν στις προηγούμενες Ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012. Επίσης, με ποιά κριτήρια έκαναν την επιλογή τους, όπως για παράδειγμα, αν έκαναν την επιλογή τους για να υποστηρίξουν το κόμμα που συμπαθούν, για να επιλέξουν πρωθυπουργό, ή να υποστηρίξουν την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον Ηλία Νικολακόπουλο, εκλογικό αναλυτή, καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, το exit poll δεν είναι μόνο για να προβλέψουμε το απoτέλεσμα στις 7:00 το απόγευμα, αλλά είναι και μια πλήρης "ακτινογραφία" της ψήφου, αφού θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως για παράδειγμα, ποιές ήταν οι μετακινήσεις της ψήφου, πώς ψήφισαν οι Έλληνες ανάλογα με την ηλικία, το επάγγελμα, ποιά ήταν η στάση των αναποφάσιστων.
Η τελευταία μετάδοση αποτελεσμάτων απο τις απαντήσεις στα ερωτηματολόγια του exit poll προς το κέντρο συλλογής πληροφοριών των εταιριών δημοσκοπήσεων γίνεται στις 6:00 το απόγευμα.
πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΓΕΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ τε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σκιτσάρει την επικαιρότητα από τα Νέα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια