ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ Ο Α.ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ - ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΥΧΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΛΚ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ

Αλλαγή στη στάση του πρόεδρου της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργού  Α. Σαμαρά καταγράφεται τις τελευταίες ώρες αναφορικά με το αν θα υποστηρίξει τον επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση  Δ. Αβραμόπουλο σε περίπτωση που η κυβέρνηση τον προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.  


Ο Α. Σαμαράς έχοντας γίνει αποδέκτης έντονων αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη του κόμματος μετά τη δημοσιοποίηση της αρνητικής του στάσης από το defencenet.gr  στο ενδεχόμενο της προεδρικής εκλογής του Δ. Αβραμόπουλου και συνυπολογίζοντας τα κέρδη και τις απώλειες διαπίστωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 25 βουλευτές που θα μπορούσαν να ψηφίσουν τον Δ. Αβραμόπουλο οπότε θα κατέγραφε ένα πρώτης τάξεως εσωκομματικό «ακρωτηριασμό».
Κατά αυτό τον τρόπο διαμήνυσε στον Δ. Αβραμόπουλο ότι θα στηρίξει τυχόν επιλογή της κυβέρνησης στο πρόσωπό του για την Προεδρεία της Δημοκρατίας  και του ευχήθηκε «καλή τύχη».
Την ίδια στιγμή όμως αντιδράσεις καταγράφονται στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ)  στην περίπτωση  αποχώρησης του Δ Αβραμόπουλου καθώς η θέση του ως επιτρόπου θα την αναλάβει άτομο που ανήκει στον Αριστερό ιδεολογικά χώρο  και κατά πάσα πιθανότητα ο Δ. Παπαδημούλης, έστω και αν του δοθεί κάποιο άλλο χαρτοφυλάκιο και στη θέση του επιτρόπου για θέματα μετανάστευσης τοποθετηθεί κάποιος άλλος.
Πιο συγκεκριμένα και στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δε φαίνονται καθόλου ικανοποιημένοι από το ενδεχόμενο να παραιτηθεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από το Κολέγιο των Επιτρόπων, καθώς η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά θα απολέσει ένα σημαντικό για αυτή χαρτοφυλάκιο, κάτι που θα διαταράξει και τις ισορροπίες στην «ομάδα Junker».
Το χαρτοφυλάκιο Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας «ράφτηκε» στα μέτρα του Έλληνα Επιτρόπου, κάτι που σημαίνει πως κανένας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δε θα ήθελε να το δει να καταλήγει σε κάποιο πρόσωπο που θα προέρχεται από το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Συγκεκριμένα οι παράγοντες του ΕΛΚ δεν θέλουν αριστερό υποψήφιο μετά τις επιθέσεις που έχουν ασκήσει τα στελέχη και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Γιούνκερ στην υπόθεση με το σκάνδαλο Loux Leaks.
Αυτό διότι οι Ευρωπαίοι επιθυμούσαν την ακολούθηση μιας συγκεκριμένης στρατηγικής αποτροπής των μεταναστευτικών κυμάτων, κάτι που φυσικά δεν πρόκειται να ακολουθήσει οποιοσδήποτε Αριστερός υποψήφιος Επίτροπος που θα σταθεί μπροστά στους εκπροσώπους του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να πείσει για την καταλληλότητα του.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΓΕΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ τε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σκιτσάρει την επικαιρότητα από τα Νέα 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια