ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΠΑΛΙ ΔΕΞΙΑ, ΕΛΠΙΖΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Την ώρα που η εσωκομματική πλειοψηφία συζητά για κέντρο και μεσαίο χώρο, ενώ φοβάται ότι η στρατηγική καταγγελίας νέου μνημονίου και κωλοτούμπας θα γυρίσει μπούμερανγκ. Διαβάστε το ρεπορτάζ του news247

της Βίκυ Σαμαρά
Τη στρατηγική του όχι μόνο απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά και έναντι πιθανής εσωκομματικής αμφισβήτησης, μία εβδομάδα πριν τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, εξακολουθεί να ξεδιπλώνει ο Αντώνης Σαμαράς.


Η θεωρία της αριστερής παρένθεσης δεν έχει εγκαταλειφθεί, με δεδομένο και το δύσκολο χρονοδιάγραμμα του Ιουνίου. Η Συγγρού εξακολουθεί να καταγγέλλει την κυβέρνηση όχι απλά για νέο μνημόνιο, αλλά για αντιγραφή του τρέχοντος μνημονίου, συγκρίνοντας σε non paper την επιστολή Βαρουφάκη με τις υποχρεώσεις του μνημονίου που εφήρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου. Ταυτόχρονα σαμαρικά και όχι μόνον στελέχη εγκαλούν εμμέσως πλην σαφώς το ΣΥΡΙΖΑ για κωλοτούμπα και αθέτηση των προεκλογικών του υποσχέσεων.
Στόχος είναι έτσι να ενισχύσουν τις αντιδράσεις εξ αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε ό,τι αφορά στον κ.Σαμαρά να παρουσιαστεί δικαιωμένος εν όψει της εσωκομματικής μάχης.
Ταυτόχρονα, με τη χθεσινή δήλωση του εκπροσώπου τύπου της Ν.Δ Κώστα Καραγκούνη σχετικά με τις κυβερνητικές αποφάσεις για τους παράνομους μετανάστες και τα κέντρα κράτησης, επιχειρήθηκε -όπως και προεκλογικά- η συσπείρωση δεξιών ψηφοφόρων μπροστά στην κυβέρνηση της αριστεράς, που ταυτόχρονα κατηγορείται ότι εγκαταλείπει το αριστερό της πρόγραμμα. Η λογική αυτής της προσέγγισης είναι να πεισθούν κεντροδεξιοί ψηφοφόροι που είτε ψήφισαν ακόμη και ΣΥΡΙΖΑ (και πάντως όχι Ν.Δ), είτε στις μετεκλογικές έρευνες εκφράζονται θετικά προς την κυβέρνηση, ότι ενώ τίποτε δεν έχει αλλάξει στη μνημονιακή καθημερινότητα, σε ζητήματα όπως το μεταναστευτικό εφαρμόζονται “ακροαριστερές λογικές” παρά τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ στο κυβερνητικό σχήμα.
Στη διπλή αυτή στρατηγική υπάρχουν δύο ενστάσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ: Πρώτον δεν είναι λίγα τα στελέχη που σχολιάζουν πως δεν είναι δυνατόν από τη μία να κατηγορείται η κυβέρνηση για κωλοτούμπα, όταν η Ν.Δ όσο ήταν στην κυβέρνηση εφήρμοζε τη λογική του “πολιτικού ρεαλισμού” και προεκλογικά επέσειε τον κίνδυνο ρήξης και χρεοκοπίας. Δεύτερον, η εσωκομματική πλειοψηφία ειδικά μετά την ήττα της 25ης Ιανουαρίου μιλά για επι-στροφή στο κέντρο και το μεσαίο χώρο και έχει βάλει στο στόχαστρο τη σκληρή δεξιά ηγετική ομάδα γύρω από τον κ.Σαμαρά. Από το σημείο αυτό αναμένεται να ξεκινήσει και η κριτική στα όργανα της Ν.Δ.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΓΕΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ


Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σκιτσάρει την επικαιρότητα από τα Νέα



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια