ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΛΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ


Σφοδρή κριτική προς την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι γυρίζει τη χώρα πολλά βήματα πίσω, άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, έπειτα από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.


Ειδικότερα, με αφορμή το έγγραφο των μεταρρυθμιστικών προτάσεων της κυβέρνησης που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά και τις τρέχουσες εξελίξεις, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τη λύπη του «γιατί κάνουμε τόσα βήματα πίσω, γιατί ενώ ήμασταν έτοιμοι να βγούμε από το μνημόνιο και να μπούμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή με πολύ πιο άνετους όρους, μένουμε επί μήνες στο παλιό μνημόνιο και ετοιμαζόμαστε από τον Ιούλιο και μετά για ένα μνημόνιο 3».

Ο κ. Βενιζέλος καταλόγισε στην κυβέρνηση «τούμπα και υποχώρηση» σε σημείο τέτοιο, όπως είπε, «ώστε τώρα η τρόικα, οι θεσμοί σύμφωνα με το νέο όνομα, να αναγκάζουν τη νέα ελληνική κυβέρνηση να γράψει με τα χέρια της το μνημόνιο».

«Δεν το γράφουν αυτοί για να το στείλουν να δούμε αν συμφωνούμε» είπε για να προσθέσει ότι αντίθετα «υποβάλλουν στην πρόσθετη τιμωρία την ελληνική κυβέρνηση να το γράφει και στη συνέχεια να το διορθώνει και να το ξαναδιορθώνει μόνη της».

Υποστήριξε δε ότι όσα αναφέρονται στο έγγραφο «δεν έχουν καμία σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις, δηλαδή με προεκλογικά ψέματα και ψευδαισθήσεις».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι επισκέφτηκε τον Κ. Παπούλια πρωτίστως για να τον ευχαριστήσει και να τον συγχαρεί για τη δεκαετή θητεία του στο προεδρικό αξίωμα, που, όπως είπε, ήταν υποδειγματική. Επίσης ανέφερε ότι εξέφρασε την αμηχανία και επιφύλαξή του σε σχέση με τους θεσμούς, «γιατί η δημοκρατία μας βρίσκεται σε μια εξαιρετικά λεπτή φάση: Όταν μισούν αυτούς που λένε την αλήθεια και πράττουν υπεύθυνα και χειροκροτούν αυτούς που λένε ψέματα και πράττουν ανεύθυνα, υπάρχει ένα βαθύ πρόβλημα δημοκρατίας στο εσωτερικό της κοινωνίας, όχι στο εσωτερικό του πολιτικού συστήματος και αυτό πρέπει να μας απασχολήσει ιδιαίτερα» τόνισε.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΓΕΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ


Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σκιτσάρει την επικαιρότητα από τα Νέα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια