ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

Η συμφωνία που επετεύχθη, την Παρασκευή μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωζώνης, σηματοδοτεί «το τέλος της λιτότητας στην Ευρώπη» και «τον ανακοινωμένο θάνατο» της τρόικας, εκτίμησε, χθες Σάββατο, από το Πόρτο, ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως μετέδωσε το πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων LUSA.



«Ακόμη και μια μερική νίκη της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις είναι σημάδι του τέλους της λιτότητας στην Ευρώπη», δήλωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχω καλά νέα για την Πορτογαλία: με την απόφαση του Γιούρογκρουπ έχουμε τον ανακοινωμένο θάνατο αυτού του μη δημοκρατικού θεσμού της τρόικας», πρόσθεσε ο ίδιος στη διάρκεια μιας συνάντησης που διοργάνωσε το Αριστερό Μπλοκ, το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Πορτογαλία.

«Οι Έλληνες υπουργοί απελευθερώθηκαν σήμερα από τους αλαζόνες τεχνοκράτες οι οποίοι τα τελευταία χρόνια είχαν συνηθίσει να δίνουν διαταγές σε μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση», σημείωσε ο κ. Μπουρνούς.

Στα τέλη Ιανουαρίου ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο είχε ζητήσει από την Αθήνα «να σεβαστεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες» και είχε απορρίψει κάθε ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης του χρέους της, προτού τελικά χαλαρώσει λίγο τη στάση του.

«Τις τελευταίες ημέρες η δεξιά γερμανική κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της, ο Πάσος Κοέλιο και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ενέτειναν την επίθεσή τους εναντίον της Ελλάδας για να προσπαθήσουν να εμποδίσουν την παραμικρή κίνηση ανεκτικότητας για τα ελληνικά αιτήματα», εκτίμησε ο κ. Μπουρνούς.

«Δεν ζήτησα την τροποποίηση ούτε ενός κόμματος στη συμφωνίας που διαπραγματεύθηκε η Ελλάδα και οι πιστωτές της, την Παρασκευή», απάντησε από την πλευρά της χθες το βράδυ η Πορτογαλίδα υπουργός Οικονομικών Μαρία Λουίς Αλμπουκέρκι σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό TVI.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΓΕΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ


Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σκιτσάρει την επικαιρότητα από τα Νέα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια