ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

«ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΣΩ»


Συζήτηση μιας ώρας με τους ευρωβουλευτές της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε σήμερα στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρος Θεοδωράκης.


Απαντώντας σε ερωτήσεις των ευρωβουλευτών ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «στην Ελλάδα έχουμε ένα πρόβλημα με τις λέξεις, πιθανότατα κάποιοι να εννοούν μεταρρυθμίσεις την οπισθοδρόμηση. Εμείς στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις θα είμαστε στο πλευρό του Τσίπρα. Δεν θα ενισχύσουμε αυτούς που θέλουν να πάνε την Ελλάδα πίσω».
Και συνέχισε επισημαίνοντας: «Οι πρώτες αποφάσεις για την παιδεία δεν είναι μεταρρύθμιση είναι οπισθοδρόμηση». Σε ζητήματα όμως πραγματικής σύγκρουσης όπως για παράδειγμα η φοροδιαφυγή και ο περιορισμός της διαφθοράς, αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα ψηφιστούν από το Ποτάμι.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης δέχθηκε πολλές ερωτήσεις γιατί ο Αλέξης Τσίπρας συνεργάζεται με ένα ακροδεξιό κόμμα. «Αυτή είναι απάντηση που πρέπει να δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και όχι εγώ», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Ίσως η απάντηση βρίσκεται σε αυτό που είπε ο Βαρουφάκης στο BBC ότι με το Ποτάμι θα έπρεπε να διαπραγματευτούμε ενώ από τον Καμμένο πήραμε λευκή επιταγή», κατέληξε.
(Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό κείμενο με τις απαντήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη στους ευρωβουλευτές).
Ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Συζήτησαν τόσο για την τελευταία συμφωνία όσο και για τις μεταρρυθμίσεις που θεωρεί απαραίτητο η Ευρώπη ότι πρέπει να γίνουν.
Ο Μάρτιν Σουλτς επανέλαβε για άλλη μια φορά στον Σταύρο Θεοδωράκη ότι υπάρχουν πολλοί που βλέπουν θετικά τη χώρα στην Ευρώπη και αυτός είναι ένας από αυτούς αλλά δεν πρέπει η Ελλάδα να τους διαψεύσει. «Πρέπει η χώρα γρήγορα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ρώτησε για τις συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο Αλέξης Τσίπρας. «Θα τις αξιολογούμε μία – μία», υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο Μάρτιν Σούλτς συμφώνησε ότι αυτή είναι η σωστή στάση. Η απόφαση πρέπει να παίρνεται ανάλογα με το τι συγκεκριμένο προτείνει κάποιος».
Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος και η Άννα Κολόμπο, υπεύθυνη της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για τις Εθνικές Αντιπροσωπείες.
Νωρίτερα στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια ομιλίας του στους βουλευτές της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα πατριωτικό σχέδιο δράσης. Χωρίς τα διαπλεκόμενα βαρίδια της οικονομίας. Χωρίς συμφέροντα και συντεχνίες. Με αξιολόγηση και μείωση του δημοσίου. Με απελευθέρωση των επενδύσεων. Με προστασία στους αληθινά αδύνατους και όχι σε όλους αυτούς που παριστάνουν τους τυραννισμένους. Πρόοδος, μεταρρυθμίσεις, δικαιοσύνη! Χωρίς την αίσθηση δίκαιου επιμερισμού, το οποιοδήποτε πρόγραμμα θα πέσει στις ίδιες παγίδες».
«Αν ήμουν Θεσμός, θα πίεζα περισσότερο τους Έλληνες για μεταρρυθμίσεις και όχι για περικοπές», επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης και τόνισε ότι «δεν υπάρχει ανάκαμψη με συνεχή λιτότητα».
«Το πολιτικό σύστημα σπατάλησε τα χρήματα που δόθηκαν», ανέφερε ο Στ.Θεοδωράκης και πρόσθεσε «και δεν εννοώ μόνο τους πολιτικούς, που έκλεψαν. Η διαφθορά στην Ελλάδα είχε πολλούς τεμνόμενους κύκλους. Ξεκινούσε από τους φίλους των υπουργών, τους διαπλεκόμενους και κατέληγε στους φίλους των κομμάτων, που πίεζαν συνεχώς για να μην αλλάξει τίποτα στο δημόσιο, στο ασφαλιστικό, την παιδεία, την υγεία, το χωράφι. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το ελληνικό πρόβλημα». Αναφερόμενος στις κοινωνικές συνέπειες της κρίσης στην Ελλάδα, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε “Αυτό που ήρθε στην Ελλάδα ήταν κάτι παρά πάνω από κρίση. Η πτώση μιας ολόκληρης κοινωνίας. Πτώση μετά από μια παράλογη άνοδο στηριγμένη στα σαθρά θεμέλια μιας δανειακής ευωχίας;
Ναι. Αλλά αυτό δεν μειώνει την πτώση. Το ίδιο σύστημα, που χρεοκόπησε την χώρα, άρχισε να μιλάει για τοκογλύφους που μας αναγκάζουν να δανειστούμε για να βγάλουν κέρδη. Αυτό έλεγαν και λένε ακόμη, ακροδεξιοί, ακροαριστεροί αλλά και συστημικοί πολιτικοί και υπουργοί, σημερινοί και χθεσινοί. «Δεν έχω απάντηση για τις δικές μου ευθύνες, οπότε δες τις ευθύνες των άλλων!».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης επέκρινε τα λάθη και αναφέρθηκε στα προβλήματα που είχαν τα σχέδια που καταρτίστηκαν από τους εταίρους για την Ελλάδα:
«Το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας εκπονήθηκε βέβαια βιαστικά.
Στην αντιμετώπιση της κρίσης της Ελλάδας, δεν υπήρξε αρκετή Ευρώπη.
Νομίζω ότι σε αυτή τη κουβέντα πρέπει να επιστρέψουμε.
Δεν έλειψαν τα κονδύλια, έλειψαν όμως τα σχέδια και η έγκαιρη αντίδραση – τόσο πριν την γιγάντωση του προβλήματος, όσο και μετά.
Οι θεσμοί έδιναν ένα φάρμακο, που θεράπευε την παχυσαρκία, προκαλώντας όμως βαριές ηπατικές και νεφρικές βλάβες – με κίνδυνο να έχουμε στο τέλος ένα πολύ καλλίγραμμο πτώμα. Και οι αρχίατροι του ΔΝΤ είχαν πείρα από άλλες ηπείρους και πολύ διαφορετικές οικονομίες.
Δεν είναι να απορεί κανείς που ο ασθενής- όποτε έβρισκε ευκαιρία- έφτυνε το φάρμακο. Ως αποτέλεσμα ενοχοποιήθηκαν συλλήβδην οι μεταρρυθμίσεις. Εκεί ήταν που ενώθηκαν ο αριστερός και ο δεξιός λαϊκισμός. Αυτός που καλλιέργησε στην Ελλάδα μια εικόνα εκδικητικής Ευρώπης”.
Ο Στ. Θεοδωράκης τόνισε την ανάγκη να πρωτοστατήσει η Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για μια πιο δίκαιη Ευρώπη με λιγότερες ανισότητες.
«Πρέπει και είναι καθήκον, ειδικά αυτής της ομάδας, να μιλήσει ξανά για τις ανισότητες. Οικοδομούμε κοινωνίες υπερβολικά διαιρεμένες, με ανισότητες στις παροχές, τις ευκαιρίες, στα εισοδήματα.
Η δικαιοσύνη στην κατανομή του πλούτου είναι προϋπόθεση για τη δικαιοσύνη στην κοινωνία και τελικά στον πολιτισμό. Πρέπει η Ομάδα μας να βρει πρόταση για να μείνει η Ευρώπη πρωτεύουσα δύναμη. Πρόταση για το μεταναστευτικό, πρόταση για την νεανική επιχειρηματικότητα, την διασπορά της καινοτομίας», ανέφερε.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προχωρήσει προς την πολιτική ενοποίηση, κόντρα στη «βουλιμική» διάθεση των συμβουλίων υπουργών, που ορέγονται να περιορίσουν σε ρόλους κομπάρσων τους κατ’ εξοχή πυλώνες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», επεσήμανε ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.
(Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ομιλία του)
To βράδυ της Τετάρτης ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε και με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας. Ο κύριος Αβραμόπουλος τον ενημέρωσε για τις αρμοδιότητες του Επιτρόπου καθώς και για το έργο που γίνεται στα πλαίσια της συγκεκριμένης επιτροπής, η οποία είναι μια από τις σημαντικότερες αφού περιλαμβάνει και το χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης, ένα μείζον ζήτημα για την Ελλάδα.
Xθες το βράδυ είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη Γκι Φέρχοφσταντ. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γ. Γραμματικάκης και η δημοσιογράφος Οντίν Λιναρδάτου, υπεύθυνη για τα ευρωπαϊκά ζητήματα και διεθνών ΜΜΕ.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΓΕΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ


Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σκιτσάρει την επικαιρότητα από τα Νέα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια