ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ 3-2 ΠΕΝ. (1-0 Κ.Δ.)

Η αστοχία των παικτών της Λεβερκούζεν στη διαδικασία των πέναλτι χάρισε στην Ατλέτικο Μαδρίτης τη νίκη με 3-2 (1-0 η κανονική διάρκεια και η παράταση) στο "Βιθέντε Καλδερόν" και κατ' επέκταση την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Champions League.

ΜΑΝΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

*επιμέλεια σελίδας Τάσος Κατσώρης

Η Ατλέτικο Μαδρίτης εμφανίστηκε επηρεασμένη από τις πολλές απουσίες (Ντιέγκο Γκοντίν, Τιάγκο Μέντες, Σαούλ Νίγκεθ, Γκιγκέρμε Σικέιρα), ενώ στον αντίποδα, ο Εμίρ Σπάχιτς ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και πήρε φανέλα βασικού.



Η Λεβερκούζεν διαθέτει σφικτή ομάδα και αυτό αποδείχθηκε στο πρώτο ημίχρονο, καθώς δεν επέτρεψε στους "ροχιμπλάνκος" να κάνουν πάνω από τρεις τελικές προσπάθειες και κράτησε την μπάλα για περισσότερη ώρα στην κατοχή της.
Η ατυχία χτύπησε την πόρτα της Ατλέτικο στο 23', όταν αποχώρησε ο Μογιά με πρόβλημα τραυματισμού, ωστόσο τέσσερα λεπτά αργότερα, η τύχη της έκλεισε το μάτι από τη στιγμή που το σουτ του Μάριο Σουάρεθ άλλαξε πορεία στο πόδι του Ομέρ Τοπράκ και κατέληξε στα δίχτυα του Μπερντ Λένο (πρώτο ευρωπαϊκό γκολ του Ισπανού μέσου).



Οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε μπήκαν φορτσάτοι στο δεύτερο ημίχρονο, βελτίωσαν το ποσοστό κατοχής, αλλά με εξαίρεση ένα μονοκόμματο σουτ του Αρντά Τουράν στο 69ο λεπτό δεν κατάφεραν να αγχώσουν τον Λένο.
Ο Ρόγκερ Σμιντ έβαλε τους Σίμον Ρόλφες και Στέφαν Κίσλινγκ, προκειμένου να φρεσκάρει τη μεσοεπιθετική του γραμμή, ενώ ο Σιμεόνε αντικατέστησε τον Μάριο Μάντζουκιτς με τον Φερνάντο Τόρες για τον ίδιο λόγο.
Η παράταση δεν είχε μεγάλες διαφορές από το δεύτερο ημίχρονο της κανονικής διάρκειας, αφού οι σκληρές μονομαχίες και οι κίτρινες ήταν πολλές, ωστόσο το ελληνικό ενδιαφέρον έγινε μεγαλύτερο από το 104', όταν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος πήρε τη θέση του τραυματία Λαρς Μπέντε στα χαφ (ο 23χρονος από την Πιερία αντίκρισε -αυστηρή- κίτρινη στο 112').
Δύο καλές ευκαιρίες καταγράφηκαν στο έξτρα ημίωρο: στο 106' το σουτ του Ραούλ Γκαρθία αποκρούστηκε από τον Λένο και στο 111' το τρομερό σουτ του Ρόλφες πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γιαν Όμπλακ.
Ο επαναληπτικός οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι Γκαρθία και Χακάν Τσαλχάνογλου αστόχησαν στις πρώτες εκτελέσεις, οι Αντουάν Γκριεζμάν και Ρόλφες ευστόχησαν στις δεύτερες, προτού ο Σουάρεθ ευστοχήσει και ο Ομέρ Τοπράκ στείλει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια (2-1).
Ο Λένο απέκρουσε το πέναλτι του Κόκε, ο Γκονσάλο Κάστρο ισοφάρισε σε 2-2, ο Φερνάντο Τόρες ευστόχησε μετά δυσκολίας και ο Κίσλινγκ κλήθηκε να κρατήσει την Λεβερκούζεν στο ματς, αντ' αυτού όμως, έστειλε την μπάλα στα... πουλιά και κατ' επέκταση την Ατλέτικο στην προημιτελική φάση του Champions League.



MVP

Ο Μάριο Σουάρεθ. Ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και σκόραρε στη διαδικασία των πέναλτι.

Αδύναμος κρίκος

Ο Ομέρ Τοπράκ. Έβαλε το πόδι του στη φάση του μοναδικού γκολ της κανονικής διάρκειας μπερδεύοντας τον Λένο και αστόχησε στη διαδικασία των πέναλτι.

Σχόλιο

Σκληρό ματς με ελάχιστες συγκινήσεις, μέτριο ρυθμό, κίτρινες, τραυματισμούς (Μογιά, Μπέντερ) και ελληνικό ενδιαφέρον λόγω της συμμετοχής του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Η Ατλέτικο αστόχησε στο πρώτο πέναλτι της ψυχοφθόρας διαδικασίας, αλλά δύο Τούρκοι (Ομέρ Τοπράκ, Χακάν Τσαλχάνογλου) και ο Σαμ Κίσλινγκ δεν ήταν ψύχραιμοι, με συνέπεια η Λεβερκούζεν να αποκλειστεί.
Οι συνθέσεις
Ατλέτικο Μαδρίτης: Μογιά (23' Όμπλακ), Χουανφράν, Μιράντα, Χιμένες, Γκάμεθ, Κάνι (46' Ραούλ Γκαρθία), Σουάρεθ, Κόκε, Τουράν, Γκριεζμάν, Μάντζουκιτς (83' Τόρες).
Λεβερκούζεν: Λένο, Χίλμπερτ, Τοπράκ, Σπάχιτς, Βέντελ, Κάστρο, Μπέντερ (104' Κ. Παπαδόπουλος), Μπελαραμπί, Τσαλχάνογλου, Σον (77' Ρόλφες), Ντρμιτς (69' Κίσλινγκ).
 phgh













Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΓΕΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ


Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα από τα Νέα



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια