ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΘΕΣΕΙΣ... ΜΑΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΙΝΟΥΣ ΕΝ' ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΗΣ ΝΔ


Την προσεχή Πέμπτη, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ θα γίνει μία πρώτη καταγραφή των προθέσεων αλλά και του συσχετισμού των εσωκομματικών δυνάμεων από τους επίδοξους δελφίνους σε μία συνεδρίαση αποτίμησης της ήττας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. 


Σαράντα ημέρες μετά το ατυχές για τη Ν.Δ. αποτέλεσμα της κάλπης, οι απόψεις στο εσωτερικό της παράταξης για το τι μέλλει γενέσθαι διίστανται. Από τη μια, όσοι συντάσσονται με την ηγετική ομάδα που περιβάλλει τον τέως πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά υπερασπίζονται το σημερινό εσωκομματικό status quo με το επιχείρημα της κυβερνητικής αστάθειας που παρουσιάζει το συγκυβερνών σχήμα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.
Από την άλλη, ωστόσο, ένα διόλου ευκαταφρόνητο μέρος του «γαλάζιου στελεχιακού δυναμικού τάσσεται υπέρ της εκ βάθρων» αλλαγής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεν μπορεί, όπως αρκετοί λένε, να μην συμπεριλάβει και την ηγεσία του.
Παρά το φρένο στις κινήσεις αμφισβήτησης του νυν προέδρου του κόμματος που έβαλε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής -και με τη συνάντηση που είχε την περασμένη Κυριακή με τον κ. Σαμαρά, που κρατήθηκε μυστική και διέρρευσε πέντε ημέρες αργότερα-, πλειάδα στελεχών της Ν.Δ., και πάντως οι περισσότεροι από τους βουλευτές που μετείχαν στο δείπνο των «14» στελεχών που οργανώθηκε προ ημερών με πρωτοβουλία της πρώην υπουργού Μαριέττας Γιαννάκου, επιμένει ότι πρέπει να τεθεί θέμα διαδοχής του κ. Σαμαρά στη συνεδρίαση της Κ.Ο.
Παραδοσιακοί βαρόνοι του κόμματος, αλλά και στελέχη από τις νεότερες κομματικές γενιές μελετούν τις δικές τους κινήσεις αλλά και εκείνες των εσωκομματικών αντιπάλων τους, καθώς κοινή συνισταμένη των εκτιμήσεων που γίνονται είναι ότι η άμεση αντικατάσταση της ηγετικής ομάδας προσκρούει στη γενική παραδοχή ότι, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει, ούτε διαφαίνεται στον ορίζοντα πρόσωπο που να ενώνει τις διάσπαρτες αντιηγετικές δυνάμεις.     
Παρά ταύτα, αποφασισμένη να ζητήσει ευθέως την παραίτηση του κ. Σαμαρά φέρεται να είναι η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, αν και δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται προσωπικά για το προεδρικό αξίωμα, συνομιλητές της μένουν με την εντύπωση ότι «δεν έχει κλείσει ως υποψήφια αρχηγός». Η ίδια διαπιστώνει ότι η Ν.Δ. έχει πρόβλημα ιδεολογικού προσανατολισμού, στρατηγικής κατεύθυνσης και εσωκομματικής λειτουργίας, αλλά άσπονδοι φίλοι της στη Συγγρού υποστηρίζουν ότι πραγματική επιδίωξή της είναι να εκμεταλλευτεί τις ηγετικές φιλοδοξίες από τις οποίες εμφορούνται βουλευτές χωρίς ικανό αριθμό υποστηρικτών για να αναλάβει εκείνη «ρόλο μεταβατικής προέδρου».
Πλην της κυρίας Μπακογιάννη, θέμα ηγεσίας λέγεται ότι προτίθενται να θέσουν και βουλευτές που κινούνται στον ευρύτερο καραμανλικό περίγυρο ή ενδιαφέρονται να αντλήσουν δυνάμεις από τον συγκεκριμένο χώρο, όπως οι πρώην υπουργοί Νίκος Δένδιας και Ευριπίδης Στυλιανίδης, που επιθυμούν σφόδρα να μπουν, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, στην κούρσα της διαδοχής. Στην ίδια κατεύθυνση σκέφτονται να κινηθούν επίσης κοινοβουλευτικά στελέχη, όπως ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, αλλά και άλλοι, χωρίς να εκδηλώνουν, επί της παρούσης, αρχηγικές βλέψεις.
Από μια διαφορετική αφετηρία, αρχηγική περπατησιά επιχείρησε να ανοίξει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, ωστόσο, όπως λένε επικριτές του, «αυτοϋπονομεύτηκε» τόσο με την ανάληψη ρόλου στο μετεκλογικό σκηνικό που διαμόρφωσε ο κ. Σαμαράς όσο και με την κριτική κατά της διακυβέρνησης Καραμανλή με την οποία συνόδευσε την άρνησή του να ψηφίσει τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας. «Με αυτά που είπε ο Κυριάκος μπορεί να διεκδικήσει την ηγεσία του... Ποταμιού αλλά όχι της Ν.Δ.», σχολίαζε έμπειρο γαλάζιο στέλεχος.  
 
Αγνωστη παραμένει η στάση που θα τηρήσουν στελέχη με ειδικό κομματικό βάρος, όπως ο νυν επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος, παρά την ψυχρολουσία που του επιφύλαξε η κυβέρνηση με τη μη επιλογή για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα, δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδια για επιστροφή στην Αθήνα νωρίτερα από την ολοκλήρωση της θητείας του, στην Ε.Ε. το 2019.
Αλλά και ο τέως πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος κινείται δραστήρια τελευταία, εκτιμάται ότι μπορεί να επηρεάσει τόσο ορισμένους βουλευτές όσο και κομματικά στελέχη, καθώς την προσεχή Κυριακή είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει και η Πολιτική Επιτροπή, η σημασία της οποίας, ωστόσο, είναι περιορισμένη καθώς εκεί οι συσχετισμοί είναι πολύ πιο ευνοϊκοί για την ηγετική ομάδα της Συγγρού.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΓΕΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ


Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σκιτσάρει την επικαιρότητα από τα Νέα



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια