ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Για πρώτη φορά προβεβλημένα στελέχη των Σοσιαλημοκρατών και των Πρασίνων παραδέχονται τις γερμανικές αποζημιώσεις και υποστηρίζουν ανοικτά το αίτημα των ελληνικών κυβερνήσεων για καταβολή των χρημάτων. 


Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού,  Spiegel η δύο φορές υποψήφια για την προεδρία της Γερμανικής Δημοκρατίας και νυν πρόεδρος της ιδεολογικής επιτροπής του SPD (Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος), Gesine Schwan, δήλωσε: «Από πολιτική άποψη η περίπτωση είναι ξεκάθαρη: Πρέπει να προσεγγίσουμε οικονομικά τα θύματα και τους συγγενείς τους... Το ζήτημα είναι να αναγνωρίσουμε, ότι στην Ελλάδα έχουμε διαπράξει σημαντικές αδικίες...»
Η Gesine Schwan θεωρεί πως είναι καθήκον της Γερμανίας να αποπληρώσει το κατοχικό δάνειο. Προσθέτει επίσης: «Οι συμφορές των Ελλήνων από τους Ναζί δεν είναι τόσο ζωντανές στις συνειδήσεις των Γερμανών. Αλλά τα θύματακαι οι απόγονοί τους έχουν πιο μακρά μνήμη από τους θύτες και τους απογόνους τους.» Χαρακτήρισε επίσης εύλογη την ιδέα ενός ιδρύματος για τις αποζημιώσεις.
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του συγκυβερνώντος κόμματος SPD, Ralf Stegner, είναι της ίδιας άποψης. Ωστόσο προσθέτει: «Το ζήτημα των αποζημιώσεων δεν πρέπει να συνδέεται με την τωρινή συζήτηση για την Ευρωκρίση. Ανεξάρτητα πάντως από αυτό, είμαι της άποψης ότι η συζήτηση για τις αποζημιώσεις πρέπει να διεξαχθεί.... Αυτό αφορά στο πώς αντιμετωπίζουμε την ίδια μας την ιστορία. Είμαι κατά των δηλώσεων τύπου "αυτά έχουν κανονιστεί μια για πάντα". Υπάρχουν μετά από δεκαετίες ζητήματα του διεθνούς δικαίου που πρέπει ακόμα να επιλυθούν.»
Τέλος, ο προεδρεύων της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων, Anton Hofreiter, εντάχθηκε κι αυτός στη λίστα των Γερμανών πολιτικών που υποστηρίζουν το δίκαιο των ελληνικών αποζημιώσεων: «Το κεφάλαιο των ελληνικών αξιώσεων δεν έχει κλείσει ούτε ηθικά ούτε νομικά.» Μάλιστα θα συμβούλευε, όπως δήλωσε, τη γερμανική κυβέρνηση «να επεξεργαστεί μαζί με την ελληνική κυβέρνηση μία λύση για τα γερμανικά εγκλήματα στην Ελλάδα».
Οι Hofreiter και Gegner επισημαίνουν πως η συζήτηση για τις αποζημιώσεις θα πρέπει να γίνει στο σωστό πλαίσιο και χωριστά από την κρίση του χρέους. «Είναι απαράδεκτο αυτό το εξαιρετικά ευαίσθητο και δύσκολο ζήτημα να μπλέκεται με την ευρωπαϊκή κρίση του χρέους», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Πρασίνων, Hofreiter.
Μέχρι τώρα μόνο το κόμμα της Αριστεράς είχε ταχθεί ανοικτά υπέρ των αποζημιώσεων. 
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΓΕΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ


Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα από τα Νέα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια