ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΔΡΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΛΥΚΟΥ-ΦΩΤΕΙΝΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ''ΝΕΟΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ''-ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ¨ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ¨ ΤΗΣ 19ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ.



 *Δρος Γλυκού Φωτεινιά  Αικατερίνης 
Είναι ένα θέμα ανεξάντλητο ,ιδιαίτερα ευαίσθητο και δυνατό το σημερινό,  το οποίο με αγγίζει υπερβολικά, λόγω και της παράλληλης ιδιότητός μου, ως τ. Λέκτωρ στην Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο του Birmingham στην Αγγλία με εξειδίκευση στους Δωρικούς Ναούς και στην Ακρόπολη ,αλλά και λόγω της παράλληλης ιδιότητός  μου ως Αντιπρόεδρος του ''Ομίλου γιά την UNESCO Χίου ,Οινουσσών και Ψαρών''.
  




      Γι αυτό , αποτελεί ξεχωριστή τιμή γιά μένα η πρόσκληση γιά την συμμετοχή μου - μεταξύ των κεντρικών Εισηγητών - από τον Πρόεδρο της '' Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών '' ,κ.Δημήτρη Αναστόπουλο  - σε ένα τόσο αξιόλογο Συνέδριο όπως αυτό! 


        
Σε μιά τόσο χαλεπή εποχή για την Ελλαδα μας ,καιρός να ανδρωθεί ξανά και να αναβιώσει του πνεύμα του Φιλελληνισμού γιά την Πατρίδα μας σε όλα τα πέρατα της Οικουμένης!
Αυτό που μας βοήθησε τόσο πολύ και στην Ιερή Επανάσταση του 1821 !!!!
Και να φθάσει αυτό το μήνυμά μας - οχι ως επαίτες βέβαια ή ..."όψιμοι ψευτόμαγκες" !- αλλά ως άξιοι και υπερήφανοι συνεχιστές της πολιτιστικής κληρονομιάς μας και διεκδικητές των θησαυρών, οι οποίοι μάς ανήκουν δικαιωματικά,αλλά  ευρίσκονται υπό την κατοχή και ''ομηρεία'' Μουσείων ,τα οποία στηρίζουν κυριολεκτικά την ύπαρξή τους στους Πολιτιστικούς Θησαυρούς άλλων χωρών - και κυρίως της Ελλάδας μας !!!!
Τέρμα πλέον αυτός ο τόσο άδικος ,άκαιρος και ανυπόληπτος ''σφετερισμός'' !!!!!
Σε αυτό θα μπορούσαν να συμβάλουν ολες οι υγιείς δυνάμεις του Ελληνισμού, αλλά και τα αδέλφια μας οι Ομογενείς!
......Προς αυτό τον προσωπικό αυτοσκοπό ,η ίδια ειμαι ανέκαθεν ''ταγμένη ¨ γιά όσο ζώ και αναπνέω και θα αγωνίζομαι πάντοτε !!!!!


      Πολιτευτής Β΄Αθηνών ΝΔ 2009


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα Νέα



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια