ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

ΦΟΊΝΙΚΑΣ ΣΎΡΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΌΣ 2-3

Τι και αν βρέθηκαν πίσω με 2-1 και 24-22. Οι Πειραιώτες έδειξαν για ακόμα μία φορά ψυχή πρωταθλητή, επικράτησαν του Φοίνικα στην Σύρο με 3-2 και πήραν την πρόκριση στον τελικό. Εκεί θα περιμένουν τον νικητή του ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (Δευτέρα 18:30).


Η αλήθεια είναι πως φέτος δείχνει ένα επίπεδο πιο κάτω από τα προηγούμενα χρόνια. Έχασε το Κύπελλο, τερμάτισε στην δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, έδιωξε τον διαγώνιο (Κλαρκ), με τον κεντρικό (Κόιστρα) να γυρίζει σε αυτή την θέση και συνολικά, δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα φόβητρο που κυριαρχούσε σε κάθε διοργάνωση.


Ωστόσο ο Ολυμπιακός έχει την ψυχή του πρωταθλητή και αυτό φάνηκε περίτρανα στην Σύρο. Στο κατάμεστο για ακόμα μία φορά «Δημήτρης Βικέλας», οι ερυθρόλευκοι», είδαν τον Φοίνικα να προηγείται με 2-1 και 24-22 στο τέταρτο σετ. Όμως όχι απλά δεν λύγισαν, αλλά έδειξαν το μέταλλο που έχουν επικρατώντας με 3-2 (25-19, 19-25, 25-22, 26-28, 12-15) και παίρνοντας την πρόκριση σε έναν ακόμα τελικό πρωταθλήματος, χωρίς να χρειαστούν το πέμπτο ματς.
Πλέον οι παίκτες του Δημήτρη Καζάζη θα περιμένουν τον νικητή του αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός την προσεχή Δευτέρα στο Παλατάκι (18:30), για να δουν ποιον θα αντιμετωπίσουν στον τελικό, ο οποίος είναι και ο τρίτος συνεχόμενος, έχοντας ήδη κερδίσει τα δύο τελευταία πρωταθλήματα και τα πέντε τα τελευταία έξι χρόνια. Αν προκριθούν οι «ασπρόμαυροι» θα είναι αυτοί που θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας, ενώ αν προκριθούν οι «πράσινοι», το πλεονέκτημα θα το έχουν οι Πειραιώτες.
Ο Κόιστρα νίκησε τον Ντόκιτς
Ο ένας είναι διαγώνιος και μάλιστα εξαιρετικός, ο άλλος είναι κεντρικός και λόγω της απομάκρυνσης του Κλαρκ, αναγκάστηκε να παίξει ως διαγώνιος. Μιλάμε για τους Ντόκιτς και Κόιστρα, δύο παίκτες που σήμερα στην Σύρο έδωσαν το δικό τους ρεσιτάλ, με τις αντίπαλες άμυνες και μπλοκ να μην μπορούν να τους σταματήσουν. Ο Σέρβος του Φοίνικα σταμάτησε στους 30 πόντους και όταν δεν μπορούσε να πιάσει τα στάνταρ της απόδοσής του, δεν μπορούσε να παίξει καλά συνολικά η ομάδα του. Ο Ολλανδός από την πλευρά του σταμάτησε στους 27, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να έρθει αυτή η μεγάλη νίκη.
Άνετα τα δύο πρώτα σετ, δύσκολα το τρίτο
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και τα δύο πρώτα σετ. Δύο σετ τα οποία πήγαν σε γηπεδούχους και φιλοξενούμενους με σχετική ευκολία, καθώς ο αντίπαλος δεν μπόρεσε να φτάσει ούτε στους 20 πόντους. Αρχικά οι νησιώτες με τον Ντόκιτς ασταμάτητο έκαναν με άνεση το 1-0 και έδειξαν πως είναι σε θέση να βάλουν δύσκολα στον αντίπαλό τους και να οδηγήσουν την σειρά στο πέμπτο ματς. Στο δεύτερο ο Σέρβος διαγώνιος ήταν σαν να μην κατέβηκε στο ματς και με τους Κόιστρα και Ντιάτσκοφ να είναι πολύ καλοί, ο Ολυμπιακός έφτασε επίσης με άνεση στο 1-1. Στο τρίτο είχαμε ένα σχετικό ντέρμπι. Για την ακρίβεια οι γηπεδούχοι έδειξαν πως θα το έπαιρναν άνετα, μιας και προηγήθηκαν με 22-17 και 24-19, όμως τρεις συνεχόμενοι πόντοι των «ερυθρόλευκων» έκαναν το 24-22, για να έρθει ο Ντόκιτς και να κάνει το 2-2.
Όλα κρίθηκαν στο τέταρτο
Και έτσι φτάσαμε στο τέταρτο σετ, το με διαφορά καλύτερο του ματς και ένα από τα καλύτερα της συγκεκριμένης σειράς. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι και το 9-9, σημείο στο οποίο οι παίκτες του Παβλίσεβιτς ανέβασαν την απόδοσή τους και άρχισαν να παίρνουν μια διαφορά που έφτασε και τους τέσσερις πόντους (16-12). Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν σε 19-19, όμως και πάλη οι... πειρατές έδειξαν διάθεση να στείλουν την σειρά το πέμπτο ματς και έφτασαν να προηγούνται με 24-22. Εκεί όμως μίλησε η φανέλα. Ο Ντιάτκσοφ πήγε στο σερβίς και με δύο... φωτοβολίδες δυσκόλεψε την αντίπαλη υποδοχή, ο Τακουρίδης έκανε δύο συνεχόμενα μπλοκ στον Ντόκιτς και στο 26-26 μια επίθεση Κόιστρα και μια αδικαιολόγητη για πασαδόρο διπλή μπαλιά του Ντάμποβιτς έκαναν το 26-28, στέλνοντας το ματς στο τάι μπρέικ.
Έκανε τα εύκολα-δύσκολα αλλά προκρίθηκε
Στο ξεκίνημα του πέμπτου σετ στο γήπεδο υπήρχε μόνο μία ομάδα και αυτή ήταν ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες έκαναν ότι ήθελαν στο ματς και κατάφεραν να προηγηθούν με 12-5. Εκεί όμως που όλα έδειχναν πως θα έκαναν άνετα το 2-3, κάτι τα δικά τους λάθη, κάτι η αντίδραση των γηπεδούχων έφεραν το 11-13 και 12-14. Ο Ντιάτσκοφ ωστόσο ήταν εκεί την κρίσιμη στιγμή και με επίθεσή του έκανε το 12-15, πανηγυρίζοντας έξαλα την πρόκριση της ομάδας του στο μεγάλο τελικό.
Για τους νικητές ο Κόιστρα με 27 πόντους ήταν πρώτος σκόρερ, για να τον ακολουθήσει ο Ντιάτσκοφ με 18, ενώ ο Γιούρισιτς είχε 13. Για τους ηττημένους ο Ντόκιτς σταμάτησε στους 30, ο Λάππας 14 και ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος 11. Αξίζει να αναφέρουμε τις εξαιρετικές επιδόσεις και των δύο ομάδων στο μπλοκ, με τον Φοίνικα να έχει 20 και τον Ολυμπιακό 21.
Διαιτητές: Βουδούρης - Γεροθόδωρος
Οι πόντοι του Φοίνικα προήλθαν από 3 άσσους, 52 επιθέσεις, 20 μπλοκ και 38 λάθη αντιπάλου. Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 3 άσσους, 59 επιθέσεις, 21 μπλοκ και 29 λάθη αντιπάλου
Τα σετ: 2-3 (25-19, 19-25, 25-22, 26-28, 12-15)
ΦΟΙΝΙΚΑΣ (Παβλίσεβιτς): Χαραλαμπίδης 6 (4/11 επ, 2 μπλοκ), Ντάμποβιτς 5 (2/3 επ, 3 μπλοκ), Παπαδόπουλος Χρ. 6 (2/6 επ, 4 μπλοκ), Ντόκιτς 30 (22/54 επ, 2 άσσοι, 6 μπλοκ), Λάππας 14 (10/22 επ, 4 μπλοκ, 68% υπ - 52% άριστες), Παπαδόπουλος Π 11 (10/18 επ, 1 μπλοκ, 56% υπ - 38% άριστες) / Εφραιμίδης (λ, 69% υπ - 50% άριστες), Βελούδης (λ), Σμαραγδής 3 (2/2 επ, 1 μπλοκ), Πέκμανς
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 1 (0/6 επ, 1 μπλοκ 60% υπ -30% άριστες), Γιούρισιτς 13 (7/12 επ, 6 μπλοκ), Ντιατσκοφ 18 (17/34 επ, 1 μπλοκ, 74% υπ - 37% άριστες), Προύσαλης, Κόιστρα 27 (21/38 επ, 1 άσσος, 5 μπλοκ), Τακουρίδης 8 (4/10 επ, 4 μπλοκ)/ Στεφάνου (λ, 74% υπ - 37% άριστες), Μαρούλης 3 (2 άσσοι, 1 μπλοκ), Κοκκινάκης 9 (8/19 επ, 1μπλοκ, 80% υπ -43% άριστες), Σωτηρίου 1 (μπλοκ), Σφενδυλάκης 3 (2/5 επ, 1 μπλοκ)

Η γνώμη του πάγκου
Ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου, Ράτκο Παβλίσεβιτς τόνισε: «Παίζαμε απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά πουλήσαμε πολύ ακριβά το τομάρι μας. Παλέψαμε ακόμα και στο 5ο σετ, που βρεθήκαμε πολύ πίσω. Για για κάποιες λεπτομέρειες δεν καταφέραμε να νικήσουμε, αλλά είμαι ικανοποιημένος για την προσπάθεια της ομάδας. Η διοίκηση και ο κόσμος με έχουν αγκαλιάσει. Ο Φοίνικας Σύρου μου βγάζει σιγουριά και ασφάλεια».
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης δήλωσε: «Για τον κόσμο ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι, αλλά για μας ήταν ψυχοβγαλτικό. Κρατάμε κρατάμε τη νίκη και πάμε στον τελικό για να πάρουμε τον τίτλο. Θέλω να συγχαρώ τη Σύρο που έκανε μεγάλη προσπάθεια.
Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το άλλο ζευγάρι. Με τον Παναθηναϊκό έχουμε έντονο και ωραίο παρελθόν, ενώ από τον ΠΑΟΚ έχουμε χάσει στην έδρα μας. Έχουμε, λοιπόν, ανοιχτούς λογαριασμούς και με τις δυο ομάδες».

 phgh













Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα Νέα



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια